top of page
  • Poza scriitoruluiTuncay Ozturk

Ruptura de tendon ahilianCe este ruptura de tendon ahilian?

Ruptura de tendon ahilian este o accidentare care afectează partea posterioară și inferioară a gleznei. Apare cel mai des la oamenii care sunt angajați în jocuri sportive de recreație.

Tendonul lui Ahile este o coardă fibroasă care conectează mușchii din spatele gambei tale cu călcâiul . Dacă supraîntinzi tendonul Ahile, acesta se poate rupe complet sau parțial .

Dacă tendonul lui Ahile se rupe, ai putea să simți o pocnitură , urmată imediat de o durere ascuțită în spatele gleznei și al piciorului, și care îți va putea afecta abilitatea de a merge corect .Operația chirurgicală este cele mai multe ori , însă pentru mulți oameni tratamentul fără intervenție chirurgicală ar putea de asemenea să aibe efect .

Ce simptome e posibil să ai :

-duerere severă , tumefiere ;

-imposibilitatea de a păși pe piciorul accidentat în timpul mersului;

-inabiltiate de a sta pe vârfuri pe piciorul accidentat.

Care este cauza ?

Tendonul lui Ahile te ajută să apeși pe picior în jos, să te ridici pe degete și să apeși pe picior în timp ce mergi. Cu alte cuvinte , folosești piciorul de fiecare dată când miști piciorul .

Ruptura de obicei se realizează la 6 centrimetri deasupra călcâiului . Această secțiune poate fi predisupusă la ruptură , pentru că primește mai puțin sânge , și de asemenea, diminuează posibilitatea de vindecare

Rupturile de cele mai multe ori sunt cauze de stresul mecanic asupra tendonului . Exemple comune includ :

-angajarea în sporturi ce presupun sărituri;

-căderea de la înălțime ;

-pășirea într-o groapă .

Factori de risc :

-vârsta : între 30-40 de ani ;

-sex : rata de accidentare este 5 ori mai mare la sexul masculin decât la cel feminin ;

-sporturi de recreație ;

-injecțiile cu steroizi antiinflamatori pentru a scădea durerea și inflamația . Aceste medicamente pot slăbi structura tendonului .

-antibiotice

Tratament

Durata tratamentului e variabilă . Aceasta depinde de severitatea traumatismului și dacă se finalizează tratamentul de recuperare.

Dacă în acest moment consideri că ai o ruptură de tendon ahilian, este foarte important să începi tratamentul cât mai devreme .

La Medicine Park București , oferim timp și energie pentru a crea un program adecvat ție, pentru a-ți accelera recuperarea și pentru a preveni riscul de accidentări în viitor.

Pentru mai multe informații sau dorești o programare , ne puteți contacta la numărul de telefon: 021 313 0430


284 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page