top of page
  • Poza scriitoruluiTuncay Ozturk

Recuperarea in urma unei fracturi este obligatorie!Buna ziua, dragi prieteni

O sa va povestesc despre o problema ortopedica intalnita la pacienta mea. O doamna care, din nefericire, a picat intr-un canal si si-a fracturat glezna. In urma acestui incident, a fost nevoie de interventie chirurgicala si i-au pus suruburi de fixare a osului iar acum, dupa sase saptamani de la operatie, a venit la mine, la clinica, pentru recuperare.

Astazi este prima zi cand am inceput tratamentul si i-am explicat care este targetul nostru. De exemplu, e foarte important sa urmezi programul de reabilitare dupa ce ai suferit asemenea fracturi deoarece pot avea urmari grave in locul accidentat.

Daca faci acest program de recuperare, elimini din start problemele functionale care ar putea sa apara iar noi iti promitem o viata de zi cu zi normala, cu toate activitatile permise

Dar daca nu urmezi programul de reabilitare?

Poti sa ai probleme cu muschii, acestia sa nu mai fie atat de puternici, problem functionale, cum ar fi mersul, controlul balantei si multe altele care pot duce la lucruri mai grave pe viitor.

Deci, va rog, nu sariti peste programul de reabilitare deoarece are un rol foarte important in recuperarea sanatoasa si rapida a corpului dumneavoastra dupa astfel de fracturi.

Si nu uitati, dupa interventia chirurgicala, nu sunteti complet refacut, acest process dureaza o perioada buna de timp.

6 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page