top of page
  • Poza scriitoruluiTuncay Ozturk

Jocurile sportive te fac mai inteligent?Jucând un sport este cu siguranță o alegere buna pentru sănătatea fizică și pentru viața socială , dar oara practicarea unui sport pot contribui la dezvoltarea inteligentei tale?

O serie de studii științifice subliniaza beneficiile sportului pentru concentrare, memorie și alte aspecte ale inteligenței.

Tenis, fotbal și alte sporturi care presupun activitate fizică, au are mai multe avantaje utile pentru creier. Beneficiile fizice și mentale ale practicarii unui sport variază oarecum cu acest sport. Dar s-a demonstrat că sporturile care implica activitatea fizica nu creste inteligenta, insa, inteligenta implica mai multe tipuri de funcții ale creierului.

Activitatea fizică dezlănțuie endorfine, dopamina, precum si alte substante chimice din creier, dar acesta nu este cel mai important mod în care activitatea fizică afectează creierul. Studiile de cercetare prezinta importanta exercitiului fizic pentru creșterea functiei din creier, adica funcția neurotrofic (BDNF), un element chimic care este crucial pentru ambii neuroni pentru a fi sanatosi si pentru crearea altora noi.

5 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page