top of page
  • Poza scriitoruluiTuncay Ozturk

Relatia dintre gonartroza si durerile de spateDragi prieteni internauti,

As vrea sa va povestesc despre o pacienta a mea care suferea de dureri lombare si gonartroza.

Initial, a venit la mine pentru o evaluare si un eventual tratament pentru durerile de spate insa mai intai de toate, am intrebat-o daca are o radiografie la genunchi iar raspunsul a fost pozitiv. Am trimis de indata aceasta radiografie catre Turcia sa o vada medicii chirurgi ortopezi si sa ne spuna o a doua opinie.

Acestia au precizat ca este caz de operatie pentru gonartroza, altfel durerea de la genunchi nu o sa dispara vreodata.

In cazul acesta, am ales sa refuz pacienta pentru tratamentul durerilor de spate deoarece acestea provin de la gonartroza, iar in cazurile severe nu poate sa fie tratata decat prin interventie chirurgicala. Chiar daca o sa faca fizioterapie nu o sa ajute deloc fiindca durerile de spate or sa revina din nou si din nou.

A inteles cum se prezinta situatia si acum urmeaza sa mearga in Turcia pentru operatia de gonartroza si dupa aceea, o sa fac reabilitare cu ea, aici in Bucuresti, recuperare dupa operatie si de asemenea, o sa tratez si durerile de spate.

In concluzie, as vrea sa va precizez faptul ca este foarte important pentru asemenea pacienti sa se controleze intr-un mod disciplinar si sa caute intodeauna opinii certe din partea celor care ii consulta deoarece daca eu accept cazurile acestea pentru dureri de spate, ii tratez pentru cateva sedinte de terapie si rezultatul nu o sa fie unul satisfacator.

As mai vrea sa mentionez un singur lucru, si anume, ca trebuie mereu sa ne focusam pe sursa problemei si ca nu este in regula sa tratam pacientii cu superficialitate.

Multumesc! O seara buna si pe curand!

19 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page