top of page
  • Poza scriitoruluiTuncay Ozturk

Ce este Fasceita plantară?



Bun găsit, dragi prieteni,

Doresc să împărtășesc cu voi astăzi câteva informații despre Fasceita plantară – inflamația fasciei plantare. Fasceita plantară este cauza cea mai frecventă a durerilor la nivelul călcâiului. Fascia plantară este o bandă de țesut (ligament) ce unește călcâiul cu degetele și formează arcul piciorului.

Circulația sângelui în acest tip de țesuturi nu este la fel de bună ca în mușchii. În cazul în care fascia este în tensiune, ea poate prezenta mici rupturi. Întâlnim această problemă în general la persoanele de vârstă mijlocie și la persoanele în vârstă, în deosebi la persoanele care merg foarte mult pe jos și au o greutate excesivă.

În cazul fasceitei plantare, cele mai întâlnite simptome ale pacienților sunt durerile dimineața când se ridică din pat și fac primii pași sau când stau foarte mult timp așezați. În cazul acestor pacienți, durerea și rigiditatea pot dispărea după ce fac câțiva pași, dar fără un tratament adecvat, piciorul ar putea fi afectat tot mai mult pe zi ce trece, și durerile vor fi resimțite cel mai mult la urcatul scărilor sau după ce au stat în picioare o perioadă mai lungă.

Intervenția chirurgicală este o opțiune în această problemă, însă aceasta ar trebui să fie ultima variantă după ce ați epuizat toate celelalte alternative. Puteți scăpa de această problemă și prin terapie manuală și unele schimbări în activitățile de zi cu zi. Cel mai important lucru este să descoperim cauza acestei probleme, iar odată descoperită cauza, tratamentul poate fi mult mai ușor.

11 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page