top of page
  • Poza scriitoruluiTuncay Ozturk

Indicele glicemic pe înțelesul tuturor



Fructele și legumele cu indice glicemic scazut si concentratie naturala de fructoza te umplu de energie si ajuta la arderea grasimilor din organism.

Recomandam includerea legumelor cu IG foarte scazut in sucul de fructe, ca sa te poti bucura de toate beneficiile fructelor si ale legumelor (enzime, fitonutrienti, vitamine si minerale), fara sa ti faci griji in privinta nivelului de zahar din sange.

Indicele glicemic pe intelesul tuturor

Indicele glicemic al alimentelor (IG) reprezinta o clasificare a carbohidratilor pe o scara de la 0 (scazut) la 100 (ridicat), in fuctie de cat de repede si de mult creste glicemia in urma consumarii lor.

Alimentele cu IG ridicat sunt descompuse cu usurinta si, drept urmare, favorizeaza cresterea rapida a glicemiei. Mecanismele de autoreglare ce elibereaza insulina echilibreaza nivelul de zahar din sange, dar acestea risca sa cedeze in timp din cauza consumului exagerat de alimente cu IG ridicat (factor important in aparitia diabetului, a obezitatii si a altor boli cronice). Pentru mai multa energie si sanatate, e preferabil consumul fructelor si legumelor cu IG scazut. Alimentele cu IG crescut sunt cele rafinate si care contin glucide simple, pe cand alimentele cu IG scazut sunt nerafinate si contin carbohidrati complecsi.

7 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page