top of page
  • Poza scriitoruluiTuncay Ozturk

CEA MAI BUNĂ SALTEA PENTRU DURERI DE SPATE


tuncay ozturk centru de recuperare fizioterapie kinetoterapie dureri de spate


Dacă aveți dureri de spate, ar trebui să cumpărați cea mai fermă saltea pe care o puteți găsi - nu? Nu așa de repede. În timp ce aceasta era înțelepciunea comună, nu există o cercetare solidă în spatele ei. Cea mai recentă concepție este că nu există niciun tip de saltea care să fie cea mai bună pentru toată lumea, mai ales pentru persoanele cu dureri cronice de spate. Permiteți preferințelor personale să vă ghideze și alegeți ceea ce se simte cel mai confortabil.


Dar alegerea corectă poate fi dificilă. Atât de multe produse sunt pe piață, și doar pentru că o saltea se simte bine atunci când stați pe ea într-un showroom, nu înseamnă că veți fi fericit dormind pe ea în următorii câțiva ani.


Iată câteva sfaturi pentru a vă ghida:


TREBUIE SĂ VĂ PĂSTRAȚI ALINIAMENTUL COLOANEI VERTEBRALE

Poate că nu vă dați seama, dar postura bună este importantă atunci când dormi. Mușchii și ligamentele (țesutul care ține articulațiile împreună) în spate trebuie să se relaxeze și să se recupereze. Dacă o saltea este prea fermă, nu va susține coloana vertebrală la gât sau la spate, așa cum trebuie. Ce este destul de ferm (dar nu prea ferm) este diferit pentru toată lumea: dacă aveți solduri largi, de exemplu, o suprafață ușor mai moale poate fi mai bună. Aveți nevoie de mai multe pentru a vă menține coloana vertebrală. Cineva cu șolduri mai înguste ar putea dormi mai bine pe o suprafață mai fermă.


CÂND AVEȚI DUBII, ÎNCERCAȚI TIPURILE MEDII

Cercetarea este limitata, dar intr-un studiu, cercetatorii au desemnat saltele noi pentru mai mult de 300 de persoane cu dureri de spate reduse. Ei au folosit saltele de tip "medium-firm" sau "ferm" timp de 90 de zile. Cei din grupul mediu au raportat cea mai mică cantitate de disconfort.


S-ar putea să vă gândiți să obțineți o saltea cu spumă de memorie. Spuma se formează în funcție de corpul tău. Dezavantaj: Unele saltele de spumă de memorie păstrează căldură; iar materialul ar putea avea mai multe substanțe chimice.


FACEȚI UN TEST DE LUNGĂ DURATĂ

Dacă aveți un somn grozav și vă treziți fără durere după ce vă aflați la un hotel sau într-o cameră de oaspeți a unui prieten, copiați numărul modelului saltelei. Sau alegeți o saltea care vine cu o garanție de returnare a banilor: Un număr din ce în ce mai mare de companii vă va permite să cumpărați o saltea și să o utilizați oriunde între 30 și 100 de zile și să o trimiteți înapoi pentru o rambursare dacă nu sunteți mulțumit de ea.


PERNE ȘI POZIȚII IMPORTANTE

Chiar dacă aveți salteaua potrivită, nu este singurul lucru care contează atunci când este vorba de gestionarea durerii de spate pe măsură ce vă odihniți. Poziția de somn este importantă, la fel și pernele pe care le folosiți și unde le plasați.


44 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page