top of page
  • Poza scriitoruluiTuncay Ozturk

DURERI DE SPATE: AJUTOR CU MUNCA ÎN CASĂ


tuncay ozturk centru de recuperare fizioterapie kinetoterapie dureri de spatecay ozturk centru de recuperare fizioterapie kinetoterapie dureri de spate

Sarcinile simple de uz casnic se pot transforma în probleme pentru persoanele cu dureri de spate persistente. Dar, urmând câteva reguli generale, puteți contribui la reducerea riscului de rănire și la menținerea sănătății spatelui.


Ridicare. Evitați îndoirea din spate sau răsucirea în timp ce ridicați obiecte. În schimb, țineți obiectul aproape de corpul dvs., cu o bază bună de sprijin, și cu picioarele în afară. Apoi, îndoiți genunchii, ridicați-vă și întoarceți întregul corp de pe picioare pentru a muta obiecte și pentru a evita stresul pe spate.


Construiți puterea în timp ce stați. Încercați să stați pe un picior în timp ce faceți feluri de mâncare sau vă spălați dinții. Acest lucru va ajuta la construirea forței în mușchii de bază ai spatelui și abdomenului inferior. Utilizați chiuveta pentru a vă stabiliza dacă este necesar și alternați-vă picioarele la fiecare 30 de secunde.


Schimbați poziția. Atunci când stați pe perioade lungi de timp, cum ar fi gătitul sau curățarea, alternați-vă poziția pentru a evita stresul repetat asupra acelorași mușchi.


Stați drept când aspirați. Evitați îndoirea și împingerea în timpul aspirării. În schimb, stați în picioare cu pieptul împins ușor, gândiți-vă la stilul militar și folosiți-vă mai degrabă picioarele decât spatele pentru a vă deplasa înainte și înapoi.


Păstrați greutatea aproape. Ajungeți la o distanță cât mai mică posibil atunci când luați obiecte. Păstrați greutatea cât mai aproape posibil de corpul dumneavoastră. De exemplu, decât să ajungeți pe scaunul din spate pentru a lua copilul, ieșiți din mașină, așezați-vă lângă copil pe bancheta din spate, aduceți copilul aproape de dumneavoastră și apoi ieșiți din mașină.


147 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page