top of page
  • Poza scriitoruluiTuncay Ozturk

TERAPII ALTERNATIVE PENTRU DURERI DE SPATE


tuncay ozturk centru de recuperare fizioterapie kinetoterapie dureri de spateay ozturk centru de recuperare fizioterapie kinetoterapie dureri de spate

OSTEOPATIE - TERAPIE MANUALĂ


Osteopatia - terapia manuală, este una dintre cele mai bune tratamente alternative pentru dureri de spate. Aceasta implică puncte specifice pentru a ajuta la ameliorarea durerii.

Poți să te simți ușurat după fiecare sesiune. Acesta poate dura câteva ore până la câteva săptămâni după finalizarea unei serii de tratamente. Osteopatie - terapia manuală este utilă în special dacă aveți spasme musculare sau dureri legate de nerv.


MASAJ

Masajul este o formă excelentă de terapie pentru a elibera contractura mușchilor. Acesta vă poate calma durerea de spate, vă poate ajuta să funcționați mai bine și reduceți cât de mult medicamente aveți nevoie.


Într-un studiu, persoanele care au avut o oră de masaj o dată pe săptămână timp de 10 săptămâni au avut mai puține simptome, au fost mai active și au petrecut mai puțin timp în pat decât persoanele care au avut tratamente tradiționale.


Terapia de masaj în mod regulat vă poate ajuta să simțiți mai puține dureri de spate timp de până la 6 luni. De asemenea, puteți încerca auto-masajul. Un terapeut de masaj vă poate învăța cum.


EXERCIȚIU


Fiind activ eliberând presiune pe discuri, și care vă poate ajuta să vă simțiți mai bine. Dacă lucrați la un birou, faceți pauze în mod regulat. Ridicați-vă, întindeți-vă și mergeți.

Exercițiile regulate sunt importante. Începeți un program de mers pe jos sau încercați o rutină de antrenament care vă întărește mușchii. Ambele sunt bune pentru durerile de spate pe termen lung.


YOGA ȘI PILATES


Există dovezi elocvente că yoga reduce durerile de spate. Pilates este, de asemenea, de ajutor. Ambele aduc ușurare prin combinarea exercițiilor de întindere și de rezistență.

Încercați să o faceți de 3 până la 4 ori pe săptămână. Vedeți dacă puteți lucra până la o oră pe zi. Sau furișați-o când puteți. Faceți 10 minute de yoga sau de Pilates când vă treziți. Faceți încă 10 minute înainte de culcare. Adăugați exerciții suplimentare când este posibil.


CHIROPRACTICA


Obținerea ajustărilor coloanei vertebrale de la un chiropractician sau alt profesionist poate reduce durerile de spate. Poate funcționa la fel de bine ca și alte tratamente sau, uneori, chiar mai bine. Este o alegere bună dacă nu aveți dureri sau leziuni nervoase.

Încercați un set de 12 sesiuni de terapie manuală cu un chiropractician autorizat, un medic osteopat sau un terapeut fizic. Probabil că vă veți simți mai bine imediat și după ce ați terminat.


Aceasta poate dura de la câteva ore până la câteva luni, de obicei după terminarea unui set de tratamente.


REMEDII DIN PLANTE


Este posibil ca anumite tratamente pe bază de plante să fie de ajutor pentru durerile de spate scăzute. Dar nu există multe dovezi care să susțină acest fapt.

O plantă folosită pentru a trata osteoartrita, poate fi de asemenea folositoare pentru durerile de spate. Luați-o într-o capsulă, tabletă sau lichid sau ca un unguent pe care îl puneți pe piele.


BIOFEEDBACK ȘI TRATAMENTE BAZATE PE CONȘTIINȚĂ


Tehnicile includ relaxare progresivă, în care strângeți și relaxați apoi mușchii diferiți; și atenția bazată pe reducerea stresului, care folosește meditația. Ambele vă ajută să vă folosiți mintea pentru a reduce senzația de durere. Dar studiile sunt neconcludente, deci nu este clar dacă acestea sunt tratamente terapeutice eficiente.


224 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page