top of page
bursita, bursită, bursitele, antiinflamator pentru bursita, bursita tratament forum

OBȚINE O CONSULTAȚIE GRATUITĂ!

NU LUCRĂM CU CNAS SAU CNASMB.

BURSITĂ: CAUZE, SIMPTOME ȘI TRATAMENTE

     Cu toții avem sute de burse în corpurile noastre, a căror funcție este de a reduce frecarea între două suprafețe care se mișcă în direcții diferite. Bursa se găsește în punctele în care mușchii și tendoanele alunecă peste oase și fără ele, mișcarea ar fi dureroasă. Bursita este inflamația unei burse ce provine din mușchii sau tendoanele care se tensionează la momentul nepotrivit, prea tare sau dintr-un unghi nepotrivit. Acest lucru este observat în mod obișnuit în mișcările repetitive, dar poate apărea prin impact minor sau prin accidentarea bruscă, mai gravă.

 

   Cele mai frecvente locații pentru bursită sunt în umăr, cot și șold. Dar, de asemenea, puteți avea bursită de genunchi, călcâi și baza degetului mare. Bursita apare adesea în apropierea articulațiilor ce efectuează mișcări repetitive frecvente.

CAUZE

Cele mai frecvente cauze ale bursitei sunt mișcările sau pozițiile repetitive care pun presiune pe bursa din jurul unei articulații. Exemplele include ridicări repetititve, sprijinirea pe coate pentru perioade lungi, îngenuncherea extinsă pentru sarcini, cum ar fi spălarea covorului sau a podelelor.

 

Alte cauze includ rănirea sau trauma la nivelul zonei afectate, artrita inflamatorie cum ar fi artrita reumatoidă, gută și infecție. 

SIMPTOME

Specialiștii noștri extrem de calificați îți vor diagnostica bursita la examenul fizic. Descoperirea bursitei include durere în mișcarea de suprapunere a musculaturii și tendoanelor și umflarea zonei implicate.

Bursita este comună la adulți, în special cei peste 40 de ani. Cotul, umărul, șoldul, genunchiul și Tendonul lui Ahile sunt doar câteva dintre zonele comune, deseori afectate de bursită.

 

Dacă aveți bursită, articulația afectată ar putea deveni dureroasă sau rigidă, în special când apăsați pe ea, iar zona să devină umflată și roșie.

TRATAMENT

Fizioterapeuții vor oferi sfaturi de specialitate cu privire la modalitățile de protejare a zonei, incluzând bandaj sau o tijă de imobilizare în jurul articulației până ce inflamația scade. Odihna relativă și înghețarea zonei afectate vă pot ajuta în etapele inițiale. Odată ce inflamația s-a redus, putem ajuta la asigurarea că bursita nu va continua să revină.

 

Tehnicile de tratament corecte vă pot ajuta să evitați Bursita. Specialiștii noștri de înaltă calificare vor concepe un program individualizat pentru a răspunde tuturor nevoilor dumneavoastră, ajutând la prevenirea reapariției acestei afecțiuni dureroase. Activitatea redusă este recomandată până la instalarea inflamației.

EXPERTIZA NOASTRĂ

Bursita rezultă de obicei dintr-o mișcare repetitivă sau din cauza presiunii prelungite și excesive. Poate să apară și în urma unei accidentări traumatice, cum ar fi, după un accident de mașină sau cădere. Bursa, care a funcționat normal până în acel moment, începe acum să dezvolte inflamații și rezultă bursita. Odată ce bursa este inflamată, mișcările și activitățile normale pot deveni dureroase.

 

Specialistul nostru, domnul Tuncay Ozturk, are expertiza pentru a diagnostica și trata bursita, precum și pentru a vă ajuta să gestionați alte afecțiuni inflamatorii sistemice, cum ar fi artrita reumatoidă, care poate duce și la bursită. Vă vom ajuta să vă îmbunătățiți puterea care, la rândul său, vor preveni reapariția acestei afecțiuni.

 

Obțineți o consultație gratuită și tratament pentru bursită de la echipa noastră de experți fizioterapeuți!

Obțineți o consultație gratuită pentru bursită, chiar de la echipa noastră medicală de experți! 

TESTIMONIALE

HAIDEȚI SĂ AFLĂM PĂRERILE PACIENȚILOR DESPRE SERVICIILE NOASTRE!

VICTOR REBENGIUC & MARIANA MIHUȚ, 

ACTORI

Mai mult decât bun. Recomand tuturor celor în suferință să se adreseze cu încredere lui Tuncay pentru că este un profesionalist de prima mână. Nu numai asta, dar și atmosfera este una în care te simți bıne. Atât eu, cât și soțul meu, ne-am simțit mult mai bine după aceea. 

MARIAN DRĂGULESCU,

GIMNAST OLIMPIC

Îl cunosc pe Tuncay din 2013, este un profesıonist, îi doresc mult succes și să continue cu aceeașI pasiune!

LUCIAN SĂNMĂRTEAN,

FOTBALIST

În contextul practicării unui sport de performanță, recuperarea medicală devine un factor cheie, mai ales atunci când există tendința de antrenament frecvent și intens. Indiferent de natura cauzei, o accidentare poate însemna un moment de răscruce în viața unui sportiv. Tuncay a avut grijă să aducă echilibrul dintre antrenament și recuperare, reușind să reducă durerile care mă împiedicau să îmi continui activitatea.

OBȚINE O CONSULTAȚIE GRATUITĂ!

NU LUCRĂM CU CNAS SAU CNASMB.
bottom of page