top of page
bursita sold, tratament bursita sold, bursita sold simptome, exercitii bursita sold, bursita de sold

OBȚINE O CONSULTAȚIE GRATUITĂ!

NU LUCRĂM CU CNAS SAU CASMB.

BURSITA DE ȘOLD: 
CAUZE, SIMPTOME ȘI TRATAMENTE

Bursita este o inflamație a unui saculet sinovial umplut cu lichid (bursa) ce imbraca parti ale oaselor, tendoanelor, ligamentelor sau muschilor adiacente articulatie soldului. 

Există 2 probleme importante de bursită la nivelul șoldului:

 

1.Bursita trochanterică: Bursita trochanterică afectează punctul extern al coapsei, femurul, la marginea șoldului. Acest punct osos este numit marele trochanter.

 

2.Bursita Iliopsoas: Bursita Iliopsoas este o inflamație a bursei situată sub mușchiul iliopsoas. Acest mușchi este situat în fața șoldului.

Cu toții avem sute de burse în corpurile noastre, a căror funcție este de a reduce frecarea între două suprafețe care se mișcă în direcții diferite. Bursa se găsește în punctele în care mușchii și tendoanele alunecă peste oase și fără ele, mișcarea ar fi dureroasă. Bursita este inflamația unei burse ce provine din mușchii sau tendoanele care se tensionează la momentul nepotrivit, prea tare sau dintr-un unghi nepotrivit. Acest lucru este observat în mod obișnuit în mișcările repetitive, dar poate apărea prin impact minor sau prin accidentarea bruscă, mai gravă.

CAUZE

Cele mai frecvente cauze ale bursitei șoldului sunt mișcările sau pozițiile repetitive care pun presiune pe bursa din jurul unei articulații. Exemplele includ ridicări repetititve, statul în șezut pentru perioade lungi, îngenuncherea extinsă pentru sarcini, cum ar fi spălarea covorului sau a podelelor.

 

Alte cauze includ rănirea sau trauma la nivelul zonei afectate, artrita inflamatorie, artrita reumatoidă, gută și infecție.

SIMPTOME

Bursita Iliopsoas:

Durerea este un simptom principal al bursitei iliopsoas. Este posibil să apară durere care începe în jurul părții din față a șoldurilor. Durerea vă poate radia de asemenea până la nivelul coapselor, sau chiar până la genunchi. Unii oameni au, de asemenea, dureri la nivelul feselor. Acestea pot avea rigiditate și etanșeitate dimineața. În mod inițial, puteți observa un disconfort ușor în timp ce efectuați anumite activități, cum ar fi mersul pe o scară de zbor, exerciții fizice, întinderea piciorului, ridicarea din poziție așezată.

 

Bursita trochanterică:

Principalul simptom al bursitei trochanterice este durerea în partea exterioară a șoldului. S-ar putea să simțiți durere atunci când apăsați pe partea exterioară a șoldului sau vă întindeți în această parte. Durerea se va agrava cu activități precum mersul sau urcarea scărilor. Durerea poate, de asemenea, să se răspândească sau să se radieze în josul coapsei.

TRATAMENT

Scopul tratamentului nostru este în timp ce scade durerea, creșterea mișcărilor brațului. Avem o experiență excelentă cu pacienții cu bursită de șold. Majoritatea sportivilor se confruntă cu această problemă măcar o dată în carieră. Și este cu adevărat important să revină pe teren cât mai repede posibil, în mod sănătos și constant. Din acest motiv, am cercetat cel mai eficient mod de tratare, iar tehnicile pe care le-am inventat noi din abordarea multidiciplinară a combinației cu diferite metode au lucrat cel mai bine la pacienții cu bursită de șols. Aplicăm combinația metodelor de tratament ale osteopatiei, terapiei manuale, fizioterapiei și kinetoterapiei.

 

Tehnicile de tratament corecte vă pot ajuta pentru a evita bursita de șold. Specialiștii noștri de înaltă calificare vor concepe un program individualizat pentru a răspunde tuturor nevoilor dumneavoastră, ajutând la prevenirea reapariției acestei afecțiuni dureroase.

EXPERTIZA NOASTRĂ

Suntem specializați în tratarea problemelor de bursită de șold, cu ore de educație și abordări diferite din Turcia, Germania, Olanda, Irlanda și Statele Unite ale Americii. Vom diagnostica problemele de la nivelul articulațiilor și țesuturilor moi ale corpului dumneavoastră și vom efectua un plan cuprinzător de evaluare și tratament pentru problema dumneavoastră particulară.

 

Pe lângă asta, vă vom oferi sfaturi preventive pentru cei predispuși la bursita de șold. Avem vaste experiențe clinice în tratamentul afecțiunilor de șold, cu numeroși pacienți cu bursite de șold.

Obțineți o consultație gratuită pentru bursita de șold, chiar de la echipa noastră medicală de experți! 

TESTIMONIALE

HAIDEȚI SĂ AFLĂM PĂRERILE PACIENȚILOR DESPRE SERVICIILE NOASTRE!

VICTOR REBENGIUC & MARIANA MIHUT 

ACTORI

Mai mult decât bun. Recomand tuturor celor în suferință să se adreseze cu încredere lui Tuncay pentru că este un profesionalist de prima mână. Nu numai asta, dar și atmosfera este una în care te simți bıne. Atât eu, cât și soțul meu, ne-am simțit mult mai bine după aceea. 

MARIAN DRĂGULESCU,

GIMNAST OLIMPIC

Îl cunosc pe Tuncay din 2013, este un profesıonist, îi doresc mult succes și să continue cu aceeașI pasiune!

LUCIAN SĂNMĂRTEAN,

FOTBALIST

În contextul practicării unui sport de performanță, recuperarea medicală devine un factor cheie, mai ales atunci când există tendința de antrenament frecvent și intens. Tuncay a avut grijă să aducă echilibrul dintre antrenament și recuperare, reușind să reducă durerile care mă împiedicau să îmi continui activitatea.

OBȚINE O CONSULTAȚIE GRATUITĂ!

NU LUCRĂM CU CNAS SAU CASMB.
bottom of page