top of page
umar inghetat, umar inghetat tratament naturist, exercitii pentru umarul inghetat, umar inghetat forum, sindromul umarului inghetat, recuperare umar inghetat, umar inghetat simptome, capsulita adeziva, exercitii pentru umarul inghetat, capsulita umarului

OBȚINE O CONSULTAȚIE GRATUITĂ!

NU LUCRĂM CU CNAS SAU CASMB!

UMĂRUL ÎNGHEȚAT (CAPSULITA ADEZIVĂ):
CAUZE, SIMPTOME ȘI TRATAMENTE

Umărul înghețat este numele comun pentru capsulita adezivă, o afecțiune a umărului ce vă limitează mișcările brațului. Este o afecțiune în care umărul devine dureros de mișcat, mobilitatea fiind adesea complet restricționată. Drept urmare, articulația umărului dumneavoastră nu are suficient spațiu pentru a se deplasa corect. Simptomele obișnuite includ umflarea, durerea și rigiditatea. Când este severă, s-ar putea să nu puteți face sarcini de zi cu zi care implică mișcarea umerilor, cum ar fi îmbrăcarea. Este mai probabil să aveți afecțiunea dacă aveți între 40 și 60 de ani. Semnele și simptomele încep de obicei treptat, și se agravează în timp.

umar inghetat, umar inghetat tratament naturist, exercitii pentru umarul inghetat, umar inghetat forum, sindromul umarului inghetat, recuperare umar inghetat, umar inghetat simptome, capsulita adeziva, exercitii pentru umarul inghetat, capsulita umarului

CAUZE

Oasele, ligamentele și tendoanele care alcătuiesc articulația umărului sunt încorporate într-o capsulă de țesut conjunctiv. Umărul înghețat apare atunci când această capsulă se îngroașă și se strânge în jurul articulației umărului, restrângând mișcarea acesteia.

 

O perioadă lungă de inactivitate din cauza unei leziuni, boli sau intervenții chirurgicale vă face, de asemenea, mai vulnerabil la inflamații și leziuni. Umărul înghețat poate începe, de asemenea, fără un motiv specific.

SIMPTOME 

În mod obișnuit se prezintă:

  •  dureri de umăr;

  • o durere apăsătoare, în special noaptea;

  • mișcare limitată în mai multe direcții;

  • rigiditate;

  • perturbarea somnului;

Umărul înghețat se dezvoltă de obicei lent și în trei etape. Fiecare etapă poate dura un număr de luni.

 

· Etapa de congelare: Orice mișcare a umărului provoacă durere, iar mobilitatea umărului începe să devină limitată.

 

· Starea de îngheț propriu zis: Durerea poate începe să scadă în această etapă. Cu toate acestea, umărul tău devine mai rigid, iar utilizarea lui devine mai dificilă.

 

· Etapa de decongelare: Gradul de mobilitate a umărului începe să se îmbunătățească.

TRATAMENT 

Articulația umărului, mușchii, ligamentele și tendoanele care susțin articulația sunt toate înglobate într-o capsulă a țesutului conjunctiv. Capsulita adezivă apare atunci când această capsulă se inflamează și se îngroașă provocând durere și restricționând mișcarea.

Fizioterapia poate ajuta la reducerea durerii și rigidității,  iar dacă se acționează suficient de devreme poate preveni debutul complet de umăr înghețat.

 

Vom ajuta la îmbunătățirea mișcării cu tehnici manuale, eliberare de țesuturi moi și metode osteopatice. Îngheţarea umărului a avut o lungă perioadă de vindecare înainte, între 3 și 9

luni. Dar acum, cu metodele noastre inovatoare, tratamentele pentru umăr înghețat durează între 3 săptămâni și 3 luni.

 

Exercițiile pentru umărul înghețat trebuie alese cu atenție, iar intensitatea acestora este extrem de importantă deoarece în unele cazuri, pacienții pot avea rupturi musculare, această vătămare prelungind tratamentul și, în majoritatea cazurilor, acesta este motivul pentru care reabilitarea umărului înghețat durează mult timp.

EXPERTIZA NOASTRĂ

Suntem specializați în tratarea problemelor pentru umărul înghețat, cu ore de educație și abordări diferite din Turcia, Germania, Olanda, Irlanda și Statele Unite ale Americii. Vom diagnostica problemele de la nivelul articulațiilor și țesuturilor moi ale corpului dumneavoastră și vom efectua un plan cuprinzător de evaluare și tratament pentru problema dumneavoastră particulară.

 

Mobilitatea redusă sau imobilitatea prelungită a umărului crește riscul de a dezvolta această afecțiune problematică. Avem o experiență vastă în evaluarea, diagnosticul și tratamentul umărului înghețat, deci știți că sunteți pe mâini sigure.

Obțineți o consultație gratuită pentru umărul înghețat, chiar de la echipa noastră medicală de experți! 

TESTIMONIALE

HAIDEȚI SĂ AFLĂM PĂRERILE PACIENȚILOR DESPRE SERVICIILE NOASTRE!

VICTOR REBENGIUC & MARIANA MIHUȚ, 

ACTORI

Mai mult decât bun. Recomand tuturor celor în suferință să se adreseze cu încredere lui Tuncay pentru că este un profesionalist de prima mână. Nu numai asta, dar și atmosfera este una în care te simți bıne. Atât eu, cât și soțul meu, ne-am simțit mult mai bine după aceea. 

MARIAN DRĂGULESCU,

GIMNAST OLIMPIC

Îl cunosc pe Tuncay din 2013, este un profesıonist, îi doresc mult succes și să continue cu aceeașI pasiune!

LUCIAN SĂNMĂRTEAN,

FOTBALIST

În contextul practicării unui sport de performanță, recuperarea medicală devine un factor cheie, mai ales atunci când există tendința de antrenament frecvent și intens. Tuncay a avut grijă să aducă echilibrul dintre antrenament și recuperare, reușind să reducă durerile care mă împiedicau să îmi continui activitatea.

OBȚINE O CONSULTAȚIE GRATUITĂ!

NU LUCRĂM CU CNAS SAU CASMB!
bottom of page