COTUL GOLFERULUI

Cotul golferului este afecțiunea care cauzează durere unde tendoanele mușchilor antebrațului se atașează o tuberozitate osoasă, pe partea interioară cotului .

 

Cauze

Principala cauză este folosirea repetitivă a mișcărilor ce presupun flexia mâinii , mai ales în sporturi , precum jucatul de golf ( de aici și denumirea) , mișcări de aruncare , antrenament cu greutăți ,  activități care presupun menținerea unei prize strânse , sau ținerea îndelungată în mână a unor obiecte .

 

Durerea

În majoritatea cazurilor , debutul său este insidios, se instalează treptat iar simptomele de obicei persită pentru mai multe săptămâni , până în momentul în care pacienții încep să se îngrijoreze și încep să caute ajutor medical.

Factori agravanți :

-vârstă de peste 40 de ani ;

-desfășurarea unor activități precum cele descrise anterior mai mult de 2h /zi ;

-obezitate

 

Complicații

-durere de cot cronică ;

-mișcare limitată la nivelul cotului ;

-menținerea pe timp îndelungat a unei poziții îndoite a cotului (contractură la nivelul cotului) ;

Tratament :

-medicație : antiinflamatoare (ibuprofen, asprinina), antialgice ;

-termoterapie : călđură sau gheață ;

-kinetoterapia ;

-fizioterapia .

 

Înainte de administrarea medicației, tratamentul kinetic este încurajat.  Înainte ca terapia să înceapă , tratamentul care include repaus ,gheață , compresie și ridicare/elevare a segmentului ,va fi urmat . Acesta va ajuta la ameliorarea durerii și inflamației , pauza va diminua disconfortul cauzat , deoarece cotul golferului este o afecțiune provocată de  uzură .

 

Kinetoterapia

Majoritatea cazurilor de cotul golferului se ameliorează  cu kinetoterapie .Tratament va include masaj ,  exerciții pentru mușchi/tendon, începând cu stretching ,și treptat, cu  tonifierea mușchilor . Măsurile curative kinetice a contribui la regenerarea mușchilor și tendoanelor și readucerea lor la funcționalitatea de care dispuneau, înainte să devină afectate .

 

Fizioterapia are rol de regenerare și stimulare musculară :

-îmbunătățirea forței ;

-îmbunătățirea controlului motor ;

-ameliorarea atrofiei musculare ;

-îmbunătățirea circulației locale .

Prognoza este favorabilă . Doar câțiva pacienți vor avea nevoie să progreseze către injectarea cu steroizi ,și chiar mai puțini , mai puțin de 10% vor avea nevoie de intervenție chirurgicală.


Dacă suferi de cotul golferului , te invităm să ne vizitezi la  centrul din București , Medicine Park  International  , sau îți poți face o programare la numărul de telefon : 021 313 0430 .

medicine park by tuncay ozturk
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey YouTube Icon

Contact: +40 799 76 74 76

E-mail: office@medicinepark.ro

Adresa: Strada Grigore Mora,19

                    București, România

OBȚINE O CONSULTAȚIE GRATUITĂ!