top of page
sacroiliaca, articulatia sacroiliaca anatomie, DISFUNCȚII ARTICULARE SACROILIACE

OBȚINE O CONSULTAȚIE GRATUITĂ!

NU COLABORĂM CU CNAS SAU CNASMB.

DISFUNCȚII ARTICULARE SACROILIACE: 
CAUZE, SIMPTOME ȘI TRATAMENTE

Disfuncția articulației sacroiliace, cunoscută și sub denumirea de sacroiliită, este o afecțiune dureroasă a coloanei vertebrale inferioare. Este o cauză frecventă a durerilor inferioare de spate. Inflamarea unei articulații sacroiliace cauzează afecțiunea.

Există două articulații sacroiliace - una pe fiecare parte a coloanei vertebrale. Articulațiile conectează osul din partea inferioară a vertebrelor cu partea superioară a pelvisului. Sacroiliita poate afecta una sau ambele articulații.

Durerea din afecțiune poate apărea în partea inferioară a spatelui și a feselor. Uneori sacroiliita poate trimite durere pe unul sau ambele picioare.

sacroiliaca, articulatia sacroiliaca anatomie, DISFUNCȚII ARTICULARE SACROILIACE

CAUZE

Cauzele sacroiliitei pot include:

 • deteriorarea articulațiilor sacroiliace de la cădere sau după un accident de mașină

 • articulațiile devin moi în timpul sarcinii pentru a se pregăti pentru naștere

 • mers modificat în timpul sarcinii

 • artroză și spondilită anchilozantă (o artrită inflamatorie)

 • o articulație sacroiliacă infectată (nu este la fel de comună)

 • gută

 • probleme existente pe spate sau coloana vertebrală

SIMPTOME

 • Rigiditate la nivelul șoldurilor, pelvisului și spatelui

 • Dureri ce radiază arzătoare pe picior

 • Tinde să fie pe o parte

 • Durere crescândă în timpul mersului și când stați în picioare

 • Dureri care se intensifică noaptea

 • Adormirea pe o parte poate fi adesea dureroasă

TRATAMENT

Tratamentul poate implica educație posturală, acupunctură, instrucțiuni de exerciții și mișcare, manipulare și mobilizare articulară, masaj și o varietate de alte tehnici și modalități.

Exercițiile fizice pot fi, de asemenea, utilizate pentru a crește starea de fitness generală sau pentru a întări mușchii care susțin coloana vertebrală. Dacă sunteți predispuși la durerile de spate, fizioterapeuții noștri vă pot oferi, de asemenea, sfaturi preventive pentru a vă ajuta să reduceți recurența și să vă împuterniciți prin autogestionarea stării dumneavoastră.

Fizioterapeuții noștri de înaltă calificare sunt instruiți să ofere diagnostic pentru probleme la nivelul articulațiilor și țesuturilor moi, și vor lucra pentru a corecta aceste defecțiuni subiacente, precum și patologia specifică.

EXPERTIZA NOASTRĂ

Suntem specializați în tratarea disfuncțiilor articulare sacroiliace, cu ore de educație și abordări diferite din Turcia, Germania, Olanda, Irlanda și Statele Unite ale Americii. Vom diagnostica problemele de la nivelul articulațiilor și țesuturilor moi ale corpului dumneavoastră și vom efectua un plan cuprinzător de evaluare și tratament pentru problema dumneavoastră particulară.

 

Pe lângă asta, vom oferi sfaturi preventive pentru cei predispuși la disfuncțiile articulare sacroiliace, având vaste experiențe clinice în tratamentul acestora, cu peste 95% rată de succes în rândul pacienților.

Obțineți o consultație gratuită pentru disfuncțiile articulare sacroiliace, chiar de la echipa noastră medicală de experți! 

TESTIMONIALE

HAIDEȚI SĂ AFLĂM PĂRERILE PACIENȚILOR DESPRE SERVICIILE NOASTRE!

VICTOR REBENGIUC & MARIANA MIHUT 

ACTORI

Mai mult decât bun. Recomand tuturor celor în suferință să se adreseze cu încredere lui Tuncay pentru că este un profesionalist de prima mână. Nu numai asta, dar și atmosfera este una în care te simți bıne. Atât eu, cât și soțul meu, ne-am simțit mult mai bine după aceea. 

MARIAN DRĂGULESCU,

GIMNAST OLIMPIC

Îl cunosc pe Tuncay din 2013, este un profesıonist, îi doresc mult succes și să continue cu aceeașI pasiune!

LUCIAN SĂNMĂRTEAN,

FOTBALIST

În contextul practicării unui sport de performanță, recuperarea medicală devine un factor cheie, mai ales atunci când există tendința de antrenament frecvent și intens. Tuncay a avut grijă să aducă echilibrul dintre antrenament și recuperare, reușind să reducă durerile care mă împiedicau să îmi continui activitatea.

OBȚINE O CONSULTAȚIE GRATUITĂ!

NU COLABORĂM CU CNAS SAU CNASMB.
bottom of page