top of page
durerea de picioare de la genunchi in jos, durere de picioare, durete de picioare, dureri depicioare, durerei de picioare, durerile musculare la picioare

OBȚINE O CONSULTAȚIE GRATUITĂ!

NU LUCRĂM CU CNAS SAU CASMB.

DUREREA DE PICIOARE

Picioarele ne ghidează direcția în fiecare zi. Desigur, nu oferim importanță actului în sine până ce acestea nu încep să dezvolte o sensibilitate, iar când acest lucru se întâmplă, căutăm imediat remedii. Pentru a primi tratamentul potrivit, trebuie identificată cu precizie cauza. Primul aspect de luat în considerare este locul în care s-a declanșat durerea. De cele mai multe ori, aceasta poate fi însoțită și de o subtilă senzație de amorțeală. Recomandat este să mergeți la o consultație pentru a identifica exact sursa și cauza durerii dumneavoastră.

Pentru o perspectivă mai amplă, am întocmit o listă cu cele mai frecvente dureri de picior în funcție de localizarea acestora.

durerea de picioare de la genunchi in jos, durere de picioare, durete de picioare, dureri depicioare, durerei de picioare, durerile musculare la picioare

TIPURI

DURERE DE CĂLCÂI

 • Fasciită plantară. Dacă resimțiți durerea în călcâi, este posibil să suferiți de fasciită plantară. Aceasta este o iritație sau o inflamație a benzii de țesut dur care leagă osul călcâiului de degetele de la picioare. De obicei, cea mai mare durere apare dimineața când te ridici din pat. Durerea poate fi resimțită în călcâi sau în arcadă.

 • Pintenii calcaneeni. Numiți și "ciocuri la călcâie ", "pinten toc" sau "pinten osos", aceștia sunt niște proeminențe osoase anormale, dezvoltate la marginea plantară anterioară a calcaneului. De regulă, pintenii calcaneeni apar în urma purtării încălțămintei greșite, dintr-o plimbare, postură anormală sau chiar din activități precum alergatul. Aceste formațiuni devin dureroase în timp ce mergeți sau stați în picioare. Mulți oameni le au, dar majorității nu îi provoacă durere. Persoanele cu picioarele plate sau arcurile înalte sunt mai susceptibile de a avea pinteni dureroși ai călcâiului.

 • Fractura călcâiului. Această leziune apare de obicei în urma unui impact major, cum ar fi o cădere sau un accident de mașină. În urma unei astfel de traume este posibil ca osul călcâiului nu doar să se rupă, dar să se și spargă. Durerea călcâiului, vânătăile, umflarea sau problemele de mers sunt principalele simptome.

DURERE DE TALPĂ

    Această durere și inflamație apare sub bolta anterioară a tălpii piciorului. Cea mai frecventă cauză a acestei afecțiuni este reprezentată de pantofii necorespunzători. Totuși, metatarsalgia poate apărea și în urma unor activități intense, cum ar fi alergarea sau săriturile.

 • Neuromul lui Morton: Această afecțiune numită și neuromul interdigital determină o îngroșare a țesutului din jurul nervilor dintre bazele degetelor de la picioare (de obicei, între degetele trei și patru). De obicei se resimte o durere, senzații ciudate sau amorțeală peste bolta piciorului. În general, este mai des întâlnită în rândul femeilor. Această afecțiune poate fi rezultatul purtării tocurilor înalte sau a pantofilor strânși.

DUREREA ARCADEI PICIORULUI

 • Fasciită plantară: Aceasta este cea mai frecventă cauză a durerii arcului de la nivelul piciorului. Fasciita plantară poate afecta călcâiul, arcada sau ambele.

 • Arcade căzute: Arcadele căzute sau picioarele plate  apar atunci când arcurile picioarelor se aplatizează (adesea când stați în picioare sau mergeți), provocând dureri la nivelul picioarelor, dar poate determina și alte probleme.

DUREREA DEGETELOR DE LA PICIOARE

 • Guta. Această afecțiune este, mai exact, o formă de artrită și poate provoca dureri la nivelul degetelor de la picioare. Cristalele se adună în articulațiile de la picioare, provocând dureri severe și umflături. Degetul mare este adesea afectat.

 • Montul. Termenul ”mont” este denumirea populară pentru modificarea poziției normale a degetului mare de la picior (haluce). Acesta apare sub forma unei proeminențe osoase dure și a unei inflamații lângă baza degetului mare, cu înclinație către interior, înspre al doilea deget. Monturile de la nivelul picioarelor pot apărea la oricine, în general, din cauza purtării încălțămintei necorespunzătoare sau incomode. Apare adesea pe măsură ce oamenii înaintează în vârstă. Pentru a evita apariția acestei afecțiuni, dar și pentru stoparea durerilor, purtați pantofi confortabili sau diferite inserții pentru a vă simți cât mai comod. Dacă durerile nu se ameliorează, medicul dumneavoastră poate sugera o intervenție chirurgicală.

 • Degetul strâmb (Hammertoe): Când al doilea, al treilea sau al patrulea deget de la picior se îndoaie la articulația din mijloc, creând un aspect asemănător unui ciocan, cel mai probabil suferiți de această afecțiune. Cauzele formării degetelor strâmbe sunt reprezentate de dezechilibru muscular, dar această afecțiune poate fi provocată și de purtarea pantofilor necorespunzători.

 • Fractura degetului de la picior sau un os rupt se poate întâmpla la oricare dintre oasele degetelor de la picioare. Fracturile minore pot implica doar odihnă, gheață și analgezice ca tip de tratament, însă dacă fracturile sunt grave, pot necesita intervenții chirurgicale.

DUREREA PE MARGINEA EXTERIOARĂ A PICIORULUI 

 • Fractură: Al cincilea os metatarsian este predispus fracturilor, fiind situat spre marginea exterioară a piciorului. Simptomele prin care se poate identifica această afecțiune sunt durerea, umflarea și vânătăile de-a lungul marginii exterioare a piciorului.

 • Tendinită: Implică inflamarea tendonului de pe partea laterală a piciorului, care cel mai adesea este însoțită de durere. Cauzele acestei afecțiuni sunt în general asociate cu înaintarea în vârstă, dar pot apărea și în urma unor traume sau după practicarea intensă a activității fizice. Tendoanele afectate sunt de obicei dureroase la mișcare și se recomandă în general repaus, dar în funcție de gravitate pot fi recomandate antiinflamatoare și, uneori, injectarea de corticosteroizi.

DUREREA TOTALĂ A PICIORULUI 

 

 • Hernia de disc - această cauză a durerii piciorului este cea mai des întâlnită. Hernia de disc poate aplica presiunea pe nervi și puteți simți durere fie pe tot piciorul, fie doar în talpă. Majoritatea persoanelor care au probleme cu hernia de disc experimentează acest tip de durere. Hernia de disc poate fi vindecată fără intervenție chirurgicală, iar astfel durerea de picioare dispare, devenind doar un simptom al acestei afecțiuni.

 • Sindromul lombosciatic sau Piriformis: Presiunea asupra nervului sciatic poate provoca durere și amorțeală pe picior și în talpă. Acesta este, de asemenea, unul dintre cele mai frecvente cauze ale durerii de picior. Tratarea acestei afecțiuni prin eliberarea presiunii de pe nervul sciatic se poate face fără tratament medicamentos.

 • Neuropatia sau leziunile nervoase: Apariția acestei afecțiuni la nivelul picioarelor este cel mai adesea cauzată de diabet. Durerea poate fi arzătoare, usturătoare sau poate apărea senzația de electricitate, oriunde la nivelul picioarelor.

 • Tendinita este inflamația și iritarea tendoanelor: Benzile care leagă mușchii de oase, tendoanele, se regăsesc de-a lungul întregii suprafețe a piciorului și pot provoca dureri în diferite locuri.

TRATAMENT

Cea mai sigură modalitate de tratament începe cu vizita la un medic specializat. În clinica noastră, veți găsi soluțiile potrivite împotriva oricărei dureri de picioare cu care vă confruntați. Specialiștii noștri vor identifica cu exactitate cauza durerii și vor crea pentru dumneavoastră cea mai eficientă schemă de tratament. Rezultatele pe care le obținem cu fiecare pacient tratat, ne confirmă că aplicăm terapii 100% eficiente. Prin abordările noastre diferite din Turcia, Germania, Olanda, Irlanda și Statele Unite ale Americii reușim să găsim de fiecare dată soluțiile complete pentru toți pacienții care ne trec pragul.      

EXPERTIZA NOASTRĂ

Suntem specializați în tratarea durerilor de picioare, cu ore de educație și abordări diferite din Turcia, Germania, Olanda, Irlanda și Statele Unite ale Americii. Vom diagnostica problemele de la nivelul articulațiilor și țesuturilor de la nivelul picioarelor și vom efectua un plan cuprinzător de evaluare și tratament pentru problema dumneavoastră particulară.

În plus, vom oferi sfaturi preventive pentru cei predispuși la durerile de picioare. Avem vaste experiențe clinice în tratamentul afecțiunilor picioarelor, cu rezultate remarcabile în prevenirea reapariției acestor tipuri de dureri.

Obțineți o consultație gratuită pentru durerea de picioare, chiar de la echipa noastră medicală de experți! 

TESTIMONIALE

HAIDEȚI SĂ AFLĂM PĂRERILE PACIENȚILOR DESPRE SERVICIILE NOASTRE!

VICTOR REBENGIUC & MARIANA MIHUT 

ACTORI

Mai mult decât bun. Recomand tuturor celor în suferință să se adreseze cu încredere lui Tuncay pentru că este un profesionalist de prima mână. Nu numai asta, dar și atmosfera este una în care te simți bıne. Atât eu, cât și soțul meu, ne-am simțit mult mai bine după aceea. 

MARIAN DRĂGULESCU,

GIMNAST OLIMPIC

Îl cunosc pe Tuncay din 2013, este un profesıonist, îi doresc mult succes și să continue cu aceeașI pasiune!

LUCIAN SĂNMĂRTEAN,

FOTBALIST

În contextul practicării unui sport de performanță, recuperarea medicală devine un factor cheie, mai ales atunci când există tendința de antrenament frecvent și intens. Indiferent de natura cauzei, o accidentare poate însemna un moment de răscruce în viața unui sportiv. Tuncay Öztürk a avut grijă să aducă echilibrul dintre antrenament și recuperare, reușind să reducă durerile care mă împiedicau să îmi continui activitatea.

OBȚINE O CONSULTAȚIE GRATUITĂ!

NU LUCRĂM CU CNAS SAU CASMB.
bottom of page