top of page
dismenoree, dureri menstruale, plasturi menstruali, pastile pentru durerile menstruale, simptomele menstruatiei, pastile dureri menstruale, solutii pentru durerile menstruale, crampe menstruale
OBȚINE O CONSULTAȚIE GRATUITĂ!
*NU COLABORĂM CU CNAS, CASMB SAU OPSNAJ.

DURERILE MENSTRUALE: CAUZE, SIMPTOME ȘI TRATAMENTE

Menstruația apare atunci când uterul își pierde mucoasa, o dată pe lună. Durerile, crampele și disconfortul din timpul perioadelor menstruale devin parte din normalitatea fiecărei femei. Durerea excesivă care vă face să ratați cele mai importante momente din viață, pe de altă parte, nu ar trebui să devină un ”obicei”.

 

Din păcate, până acum, nu s-a descoperit niciunde în lume o anumită soluție pentru tratarea dismenoreei. Știm că aceasta este una dintre cele mai deranjante probleme pentru o femeie. Când acea perioadă se apropie, majoritatea dintre voi începeți să simțiți stresul de a resimți din nou aceleași dureri. Sunt foarte dese cazurile în care trebuie să vă setați viața socială în funcție de menstruație, deoarece durerea este insuportabilă, și nu vă lasă să ieșiți din casă, nu-i așa? Aceste situații sunt de domeniul trecutului! 

 

Suntem mândri să vă oferim o metodă de tratament de ultimă generație, care până acum a ajutat peste 90% din paciente, salvând aceste simptome netratabile, cunoscute în toată lumea. Dar mai întâi, să vedem câteva informații despre durerea menstruală.

dismenoree, dureri menstruale, plasturi menstruali, pastile pentru durerile menstruale, simptomele menstruatiei, pastile dureri menstruale, solutii pentru durerile menstruale, crampe menstruale

CAUZE

Crampele menstruale sunt cauzate de contracții ale uterului (care este un mușchi), induse de o substanță chimică numită prostaglandină. Uterul se contractă constant de-a lungul ciclului menstrual al unei femei. Dacă uterul se contractă prea puternic, acesta poate apăsa împotriva vaselor de sânge din apropiere, întrerupând alimentarea cu oxigen a țesutului muscular al uterului. Durerea intensă rezultă atunci când o parte a mușchiului își pierde scurt aportul de oxigen.

dismenoree, dureri menstruale, plasturi menstruali, pastile pentru durerile menstruale, simptomele menstruatiei, pastile dureri menstruale, solutii pentru durerile menstruale, crampe menstruale

DISMENOREEA

Menstruația dureroasă se numește și dismenoree. Există două tipuri de dismenoree: primară și secundară.

 

Dismenoreea primară este reprezentată de crampele menstruale frecvente, recurente și care nu se datorează altor boli. Durerea începe de obicei cu 1 sau 2 zile înainte sau în momentul sângerării menstruale, și se simte în abdomenul inferior, în spate sau pe coapse. Intensitatea durerii poate varia de la ușoară la severă, poate dura de obicei 12 până la 72 de ore și poate fi însoțită de greață și vărsături, oboseală și chiar diaree.

 

Dismenoreea secundară este durerea cauzată de o tulburare a organelor de reproducere a femeii, cum ar fi endometrioza, adenomioza, fibromul uterin sau infecția. Durerea cauzată de dismenoreea secundară începe de obicei mai devreme în ciclul menstrual și durează mai mult decât crampele menstruale obișnuite. Acest tip de durere nu este însoțită de obicei de greață, vărsături, oboseală sau diaree.

 

Ca osteopat, metodele mele de tratament sunt eficiente pentru dismenoreea primară, cea mai frecventă. Din acest motiv, vă sugerez să vizitați mai întâi ginecologul pentru a clarifica ce tip de durere menstruală aveți.

SIMPTOME

  • Dureri palpitante sau crampe la nivelul abdomenului inferior care pot fi intense;

  • Durere ce începe cu până la 3 zile înainte de menstruație, atinge maxim 24 de ore după debutul menstruației și dispare în 2 până la 3 zile;

  • Durere stagnantă, continuă;

  • Durere care iradiază la nivelul spatelui și al coapselor;

 

Unele femei au, de asemenea:

  • Greaţă;

  • Diaree;

  • Durere de cap;

  • Ameţeală;

 

Crampele menstruale nu provoacă alte complicații medicale, dar pot interfera cu școala, activitățile sociale și profesionale.

TRATAMENT

După mulți ani de cercetări, am îmbunătățit un concept de tratament care include Osteopatie, Terapie manuală, Fizioterapie și suport nutrițional. Abordarea holistică este obligatorie în această problemă, dat fiind faptul că există un lanț de sisteme afectate de această problemă, astfel încât tratamentul ar trebui să le acopere pe toate.

 

Osteopatia joacă rolul cheie în metoda noastră de tratament, și până în prezent toate pacientele noastre cu dureri menstruale, au înregistrat un progres mare și peste 95% dintre acestea au menstruație nedureroasă.

 

Întrucât durerile menstruale sunt adesea multifactoriale, suntem foarte instruiți pentru a diagnostica problemele la nivelul articulațiilor și țesuturilor moi ale corpului. Vom efectua un plan cuprinzător de evaluare și tratament pentru a vă ajuta să gestionați cu succes această problemă.

 

Terapia manuală, cum ar fi manipularea / mobilizarea coloanei vertebrale, este adesea folosită pentru ameliorarea simptomelor și gestionarea acestei afecțiuni în stadiul acut. Vă recomandăm și alte activități, cum ar fi pilates sau yoga, pentru a vă ajuta cu îngrijirea pe termen lung a spatelui. De asemenea, vom ameliora durerile prin utilizarea tehnicii acului uscat.

EXPERTIZA NOASTRĂ

În timp ce durerile menstruale devin o problemă a majorității, tehnicile noastre de tratament sunt cele mai eficiente! Peste 95% dintre pacientele cu dureri menstruale și-au rezolvat problemele cu ajutorul tehnicilor noastre inovatoare și, cel mai important, au revenit la o viață normală, unde se bucură de menstruație fără durere. A venit timpul să faci și tu pasul către o viață fără dureri lunare!

 

Suntem specializați în tratarea durerilor menstruale, cu ore de educație și abordări diferite din Turcia, Germania, Olanda, Irlanda și Statele Unite ale Americii. Vom diagnostica problemele de la nivelul articulațiilor și țesuturilor moi ale corpului tău și vom efectua un plan cuprinzător de tratament pentru a ne asigura că viața ta nu va mai fi umbrită de episoadele lunare neplăcute. 

Spune ”STOP” durerilor lunare și obține o consultație gratuită pentru dismenoree, chiar de la echipa noastră medicală de experți! 

TESTIMONIALE

HAIDEȚI SĂ AFLĂM PĂRERILE PACIENȚILOR DESPRE SERVICIILE NOASTRE!

VICTOR REBENGIUC & MARIANA MIHUT 

ACTORI

Mai mult decât bun. Recomand tuturor celor în suferință să se adreseze cu încredere lui Tuncay pentru că este un profesionalist de prima mână. Nu numai asta, dar și atmosfera este una în care te simți bıne. Atât eu, cât și soțul meu, ne-am simțit mult mai bine după aceea. 

MARIAN DRĂGULESCU,

GIMNAST OLIMPIC

Îl cunosc pe Tuncay din 2013, este un profesıonist, îi doresc mult succes și să continue cu aceeașI pasiune!

LUCIAN SĂNMĂRTEAN,

FOTBALIST

În contextul practicării unui sport de performanță, recuperarea medicală devine un factor cheie, mai ales atunci când există tendința de antrenament frecvent și intens. Tuncay a avut grijă să aducă echilibrul dintre antrenament și recuperare, reușind să reducă durerile care mă împiedicau să îmi continui activitatea.

OBȚINE O CONSULTAȚIE GRATUITĂ!
*NU COLABORĂM CU CNAS, CASMB SAU OPSNAJ.
bottom of page