top of page
entorsa glezna, entorse glezna, entorsă gleznă, entorsa glezna tratament acasa, glezna luxata, tratament entorsa glezna, entorsa picior, entorsa talpa piciorului, entorsa glezna umflata, entorsa de glezna

OBȚINEȚI O CONSULTAȚIE GRATUITĂ!

NU LUCRĂM CU CNAS SAU CASMB!

ENTORSA DE GLEZNĂ: CAUZE, SIMPTOME ȘI TRATAMENTE

             O entorsă a gleznei este o vătămare a benzilor dure de țesut (ligamente) care înconjoară și conectează oasele piciorului la picior. Leziunea se întâmplă de obicei atunci când vă răsuciți sau vă întoarceți glezna într-un mod incomod. Acest lucru poate întinde sau rupe ligamentele care vă țin oasele și articulațiile gleznei împreună.

 

Toate ligamentele au o gamă specifică de mișcare și granițe care le permit să mențină articulațiile stabilizate. Când ligamentele ce înconjoară glezna sunt împinse peste aceste granițe, provoacă o entorsă. Entorsa gleznei implică cel mai frecvent leziuni ale ligamentelor din exteriorul gleznei.

entorsa glezna, entorse glezna, entorsă gleznă, entorsa glezna tratament acasa, glezna luxata, tratament entorsa glezna, entorsa picior, entorsa talpa piciorului, entorsa glezna umflata, entorsa de glezna

CAUZE 

O entorsă a gleznei apare adesea atunci când piciorul se răsucește brusc sau se rostogolește, forțând articulația gleznei din poziția sa normală. În timpul activității fizice, glezna se poate răsuci spre interior, ca urmare a mișcării bruște sau neașteptate. Acest lucru face ca unul sau mai multe ligamente din jurul gleznei să se întindă sau să se rupă.

 

Ca urmare a acestor tensiuni, pot apărea unele umflături sau vânătăi. De asemenea, puteți simți durere sau disconfort atunci când plasați greutate pe zona afectată. Tendoanele, cartilajele și vasele de sânge ar putea fi, de asemenea, deteriorate din cauza entorsei.

 

Entorsele de glezne se pot întâmpla oricui, la orice vârstă. Sportul, mersul pe suprafețe neuniforme sau chiar purtarea de încălțăminte necorespunzătoare pot provoca vătămări de acest tip.

SIMPTOME

O persoană cu o entorsă la gleznă poate simți durere atunci când atinge zona sau dacă întoarce piciorul în interior sau în afară. Pot exista umflături la nivelul gleznei și le este greu să meargă fără să simtă durere. Dacă vătămarea este cu adevărat severă, s-ar putea să nu poată merge deloc din cauza unei umflături extreme, a unei dureri excretoare sau a unei posibile fracturi/luxații.

 

Entorsele gleznei pot fi diferite în severitate și astfel simptomele vor alterna. Este posibil să aveți o gleznă luxată dacă observați următoarele simptome: umflătură, sensibilitate, echimoze, durere, incapacitatea de a pune greutate pe glezna afectată, decolorarea pielii, rigiditate.

 

Dacă vătămarea este cu adevărat severă, s-ar putea să nu puteți merge deloc din cauza unei umflături extreme, a unei dureri excretoare sau a unei posibile fracturi/luxații.

TRATAMENT

Încercați să nu puneți multă greutate pe glezna afectată înainte de tratament pentru a reduce orice alte pagube. În funcție de gravitatea afecțiunii gleznei, specialiștii noștri vor folosi o varietate de terapii și tratamente pentru a vă ajuta să vă recuperați. Adesea, terapia la rece este utilizată pe glezna umflată pentru a îi reduce dimensiunea, apoi electroterapia poate fi folosită pentru a ajuta la repararea ligamentului deteriorat. De îndată ce individul se poate plimba confortabil, fizioterapeuții noștri pot începe cu ei un program de reabilitare mai dinamic.

EXPERTIZA NOASTRĂ

Avem o mulțime de experiențe clinice specifice pentru tratamentul entorselor de gleznă. Vă vom oferi un tratament expert pentru durerea gleznei, precum și oferirea de exerciții pentru a vă trata și întări glezna, o soluție pe termen lung pentru a gestiona orice slăbiciune la nivelul acesteia și a membrelor inferioare. Toți specialiștii noștri sunt complet calificați, astfel încât să știți că sunteți pe mâini bune.

Obțineți o consultație gratuită pentru entorsa de gleznă, chiar de la echipa noastră medicală de experți! 

TESTIMONIALE

HAIDEȚI SĂ AFLĂM PĂRERILE PACIENȚILOR DESPRE SERVICIILE NOASTRE!

VICTOR REBENGIUC & MARIANA MIHUȚ, 

ACTORI

Mai mult decât bun. Recomand tuturor celor în suferință să se adreseze cu încredere lui Tuncay pentru că este un profesionalist de prima mână. Nu numai asta, dar și atmosfera este una în care te simți bıne. Atât eu, cât și soțul meu, ne-am simțit mult mai bine după aceea. 

MARIAN DRĂGULESCU,

GIMNAST OLIMPIC

Îl cunosc pe Tuncay din 2013, este un profesıonist, îi doresc mult succes și să continue cu aceeașI pasiune!

LUCIAN SĂNMĂRTEAN,

FOTBALIST

În contextul practicării unui sport de performanță, recuperarea medicală devine un factor cheie, mai ales atunci când există tendința de antrenament frecvent și intens. Tuncay  a avut grijă să aducă echilibrul dintre antrenament și recuperare, reușind să reducă durerile care mă împiedicau să îmi continui activitatea.

OBȚINEȚI O CONSULTAȚIE GRATUITĂ!

NU LUCRĂM CU CNAS SAU CASMB!
bottom of page