top of page
epicondilita, epicondilită, epicondilita cot, epicondilita tratament, antiinflamatoare epicondilita, epicondilita exercitii

OBȚINE O CONSULTAȚIE GRATUITĂ!

NU LUCRĂM CU CNAS SAU CASMB.

EPICONDILITA: 
CAUZE, SIMPTOME ȘI TRATAMENTE

Epicondilita este o afecțiune dureroasă. care apare atunci când tendoanele din cot sunt supraîncărcate, de obicei prin mișcări repetitive ale încheieturii și brațului. Epicondilita apare adesea atunci când un mușchi specific din antebraț este deteriorat. Sportivii nu sunt singurii oameni care dezvoltă epicondilită. Printre persoanele ale căror locuri de muncă sunt prezente tipurile de mișcare care pot duce la epicondilita includ instalatorii, pictorii, tâmplarii și măcelarii.

 

Durerea de epicondilita apare în primul rând în cazul în care tendoanele mușchilor antebrațului se atașează de o umflătură osoasă a cotului. Durerea se poate răspândi și în antebraț și încheietura mâinii.

epicondilita, epicondilită, epicondilita cot, epicondilita tratament, antiinflamatoare epicondilita, epicondilita exercitii

CAUZE

Epicondilita este o leziune care se formează în urma suprasolicitării și a efortului muscular. Cauza este contracția repetată a mușchilor antebrațului pe care îi folosiți pentru a îndrepta și ridica mâna și încheietura mâinii. Mișcările repetate și stresul asupra țesutului pot duce la o serie de leziuni minuscule în tendoanele care atașează mușchii antebrațului la proeminența osoasă la exterior sau în interiorul cotului.

 

Multe mișcări comune ale brațelor pot provoca epicondilita, inclusiv:

 • Utilizarea instrumentelor de instalații sanitare

 • pictura

 • Condusul

 • Tăierea ingredientelor de gătit, în special a cărnii

 • Utilizarea repetitivă a mouse-ului pentru computer

 • Cântatul la anumite tipuri de instrumente muzicale

SIMPTOME

Dacă aveți epicondilită, puteți prezenta unele dintre următoarele simptome:

 • dureri de cot care la început sunt ușoare, dar treptat se agravează

 • durere care se extinde din exteriorul sau din interiorul cotului până la antebraț și încheietura mâinii

 • o prindere slabă

 • durere crescută când strângeți mâinile sau stoarceți un obiect

 • durere atunci când ridicați ceva, folosind instrumente sau deschideți borcane

TRATAMENT

Avem o experiență excelentă cu sportivi cu epicondilită. Majoritatea jucătorilor întâmpină această problemă o dată în carieră. Și este cu adevărat important să le repuneți în câmp cât mai repede posibil, în mod sănătos și constant. Din acest motiv, am cercetat cel mai eficient mod de tratament, iar tehnicile pe care le-am inventat noi din abordarea multidiciplinară a combinației de diferite metode, au lucrat cel mai bine la jucători și la oamenii sedentari.

 

Aplicăm combinația metodelor de tratament ale osteopatiei, terapiei manuale, fizioterapiei și kinetoterapiei. Avem un mare succes cu acest tratament și timpul de tratament a fost redus în comparație cu tehnicile clasice de terapie fizică. Protocolul de tratament ar trebui să includă aceste scopuri importante: eliminarea inflamației, creșterea circulației, înlăturarea durerii, redobândirea acitivităților fără durere. Planul de tratament trebuie personalizat în conformitate cu aceste scopuri.

EXPERTIZA NOASTRĂ

Suntem specializați în tratarea problemelor de epicondilită, cu ore de educație și abordări diferite din Turcia, Germania, Olanda, Irlanda și Statele Unite ale Americii. Vom diagnostica problemele de la nivelul articulațiilor și țesuturilor moi ale corpului dumneavoastră și vom efectua un plan cuprinzător de evaluare și tratament pentru problema dumneavoastră particulară.

 

Pe lângă asta, vă vom oferi sfaturi preventive pentru cei predispuși la epicondilită. Avem vaste experiențe clinice în tratamentul afecțiunilor de spate, cu numeroși pacienți cu astfel de afecțiuni.

Obțineți o consultație gratuită pentru epicondilită, chiar de la echipa noastră medicală de experți! 

TESTIMONIALE

HAIDEȚI SĂ AFLĂM PĂRERILE PACIENȚILOR DESPRE SERVICIILE NOASTRE!

VICTOR REBENGIUC & MARIANA MIHUT 

ACTORI

Mai mult decât bun. Recomand tuturor celor în suferință să se adreseze cu încredere lui Tuncay pentru că este un profesionalist de prima mână. Nu numai asta, dar și atmosfera este una în care te simți bıne. Atât eu, cât și soțul meu, ne-am simțit mult mai bine după aceea. 

MARIAN DRĂGULESCU,

GIMNAST OLIMPIC

Îl cunosc pe Tuncay din 2013, este un profesıonist, îi doresc mult succes și să continue cu aceeașI pasiune!

LUCIAN SĂNMĂRTEAN,

FOTBALIST

În contextul practicării unui sport de performanță, recuperarea medicală devine un factor cheie, mai ales atunci când există tendința de antrenament frecvent și intens. Tuncay a avut grijă să aducă echilibrul dintre antrenament și recuperare, reușind să reducă durerile care mă împiedicau să îmi continui activitatea.

OBȚINE O CONSULTAȚIE GRATUITĂ!

NU LUCRĂM CU CNAS SAU CASMB.
bottom of page