top of page
epicondilita mediala, epicondilita mediala tratament, epicondilita mediala exercitii

OBȚINE O CONSULTAȚIE GRATUITĂ!

NU LUCRĂM CU CNAS SAU CASMB.

EPICONDILITA MEDIALĂ:
 CAUZE, SIMPTOME ȘI TRATAMENTE

Epicondilita laterală este o afecțiune care provoacă durere în care tendoanele mușchilor antebrațului se atașează de umflatura osoasă din interiorul cotului. Durerea s-ar putea răspândi în antebraț și încheietura mâinii.

În ciuda numelui său, sportivii nu sunt singurii oameni care dezvoltă epicondilită medială (cotul jucătorului de golf). Printre persoanele ale căror locuri de muncă sunt prezente cu tipurile de mișcări care pot duce la epicondilită medială (cotul jucătorului de golf) includ instalatorii, pictorii, tâmplarii și măcelarii.

 

Durerea cotului unui jucător de golf nu trebuie să vă țină departe de activitățile dumneavoastră preferate. Un tratament adecvat vă poate readuce în balansul lucrurilor.

epicondilita mediala, epicondilita mediala tratament, epicondilita mediala exercitii

CAUZE

Epicondilita medială (cotul jucătorului de golf) este cauzată de deteriorarea mușchilor și tendoanelor care îți controlează încheieturile și degetele. Deteriorarea este de obicei legată de excesul sau stresul repetat - în special mișcările puternice ale încheieturii și degetelor. Ridicarea, aruncarea sau lovirea necorespunzătoare, precum și încălzirea prea mică sau condiționarea deficitară pot contribui, de asemenea, la cotul jucătorului de golf.

În afară de golf, multe activități și ocupații pot duce la epicondilita medială (cotul jucătorului de golf), inclusiv:

 

  • Tenisul. Tehnicile necorespunzătoare cu rachete de tenis, în special mâna din spate, poate provoca vătămarea tendonului. Utilizarea excesivă a vârfului de sus și utilizarea unei rachete prea mici sau grele poate duce la vătămări.

  • Sporturile de aruncare. O altă vinovată poate fi o tehnică greșită de pitching în baseball sau softball. Fotbalul, tirul cu arcul și aruncarea cu javelina pot provoca și epicondilită medială (cotul jucătorului de golf).

  • Antrenamentele cu greutăți. Ridicarea greutăților folosind o tehnică necorespunzătoare, cum ar fi ondularea încheieturilor în timpul unui exercițiu de biceps, poate supraîncărca mușchii cotului și tendoanele.

  • Mișcări profesionale puternice, repetitive. Acestea apar în domenii precum construcții, instalații sanitare și tâmplărie.

 

Pentru a provoca epicondilită medială (cotul jucătorului de golf), activitatea trebuie să se facă în general mai mult de o oră pe zi, în multe zile.

SIMPTOME

Puteți prezenta unele dintre următoarele simptome dacă aveți cotul jucătorului de golf:

  • dureri de cot care la început sunt ușoare, dar treptat se agravează

  • durere care se extinde din interiorul cotului până la antebraț și încheietura mâinii

  • o prindere slabă

  • durere crescută la strângeri de mână sau când stoarceți un obiect

  • durere atunci când ridicați ceva, folosiți instrumente, sau deschideți borcane

TRATAMENT

Avem o experiență excelentă cu sportivi cu epicondilită medială. Majoritatea jucătorilor întâmpină această problemă măcar o dată în carieră. Și este cu adevărat important să revină pe teren cât mai repede posibil, în mod sănătos și constant. Din acest motiv, am cercetat cel mai eficient mod de tratament, iar tehnicile pe care le-am inventat noi din abordarea multidiciplinară a combinației de diferite metode, au lucrat cel mai bine la jucători și la oamenii sedentari.

 

Aplicăm combinația metodelor de tratament ale osteopatiei, terapiei manuale, fizioterapiei și kinetoterapiei. Avem un mare succes cu acest tratament și timpul de tratament a fost redus în comparație cu tehnicile clasice de terapie fizică. Protocolul de tratament ar trebui să includă aceste scopuri importante: eliminarea inflamației, creșterea circulației, înlăturarea durerii, redobândirea acitivităților fără durere. Planul de tratament trebuie personalizat în conformitate cu aceste scopuri.

EXPERTIZA NOASTRĂ

Suntem specializați în tratarea problemelor de epicondilită medială, cu ore de educație și abordări diferite din Turcia, Germania, Olanda, Irlanda și Statele Unite ale Americii. Vom diagnostica problemele de la nivelul articulațiilor și țesuturilor moi ale corpului dumneavoastră și vom efectua un plan cuprinzător de evaluare și tratament pentru problema dumneavoastră particulară.

 

Pe lângă asta, vă vom oferi sfaturi preventive pentru cei predispuși la epicondilită medială. Avem vaste experiențe clinice în tratamentul afecțiunilor de spate, cu numeroși pacienți cu astfel de afecțiuni.

Obțineți o consultație gratuită pentru epicondilită medială, chiar de la echipa noastră medicală de experți! 

TESTIMONIALE

HAIDEȚI SĂ AFLĂM PĂRERILE PACIENȚILOR DESPRE SERVICIILE NOASTRE!

VICTOR REBENGIUC & MARIANA MIHUT 

ACTORI

Mai mult decât bun. Recomand tuturor celor în suferință să se adreseze cu încredere lui Tuncay pentru că este un profesionalist de prima mână. Nu numai asta, dar și atmosfera este una în care te simți bıne. Atât eu, cât și soțul meu, ne-am simțit mult mai bine după aceea. 

MARIAN DRĂGULESCU,

GIMNAST OLIMPIC

Îl cunosc pe Tuncay din 2013, este un profesıonist, îi doresc mult succes și să continue cu aceeașI pasiune!

LUCIAN SĂNMĂRTEAN,

FOTBALIST

În contextul practicării unui sport de performanță, recuperarea medicală devine un factor cheie, mai ales atunci când există tendința de antrenament frecvent și intens. Tuncay  a avut grijă să aducă echilibrul dintre antrenament și recuperare, reușind să reducă durerile care mă împiedicau să îmi continui activitatea.

OBȚINE O CONSULTAȚIE GRATUITĂ!

NU LUCRĂM CU CNAS SAU CASMB.
bottom of page