top of page
clavicula rupta, fractura clavicula, recuperare clavicula rupta, ruptura clavicula, fisura clavicula, clavicula rupta recuperare

OBȚINE O CONSULTAȚIE GRATUITĂ!

NU LUCRĂM CU CNAS SAU CASMB.

FRACTURA DE CLAVICULĂ

O fractură de claviculă este un traumatism des întâlnit în rândul tinerilor și al adulților tineri, reprezentând aproximativ 5% din totalul acestora. Clavicula este unul dintre oasele principale de la nivelul articulației umărului, localizată subcutanat între stern și centura scapulară. Mai exact, aceasta conectează brațul la corp și are rolul de a susține și a da stabilitate și forță umărului.

Majoritatea fracturilor de la nivelul claviculei apar, cel mai frecvent, ca urmare a unor traumatisme, precum căzături, accidentări în timpul activităților sportive sau accidente în trafic care exercită o presiune suficientă asupra osului, încât să se rupă. De asemenea, nou-născuții pot suferi o ruptură a claviculei la naștere.

Deși clavicula se află deasupra câtorva nervi și vase de sânge importante, aceste structuri vitale sunt rareori afectate atunci când apare o fractură. O fractură de claviculă poate fi foarte dureroasă și poate face dificilă mișcarea brațului.

În cazul în care suferiți de un astfel de traumatism, este stringent să consultați un medic.

Majoritatea fracturilor de claviculă se vindecă prin aplicarea localizată de gheață pe zona afectată, prin orteză, kinetoterapie sau fizioterapie. Opinia medicală este absolut necesară pentru a vă îndruma.

clavicula rupta, fractura clavicula, recuperare clavicula rupta, ruptura clavicula, fisura clavicula, clavicula rupta recuperare

 CAUZE

Cauzele frecvente ale apariției unei fracturi la nivelul claviculei includ:

  • Căderi, în special căderea pe umăr sau pe mâna întinsă;

  • Leziuni suferite în urma unor activități sportive, cum ar fi o lovitură directă pe umăr, pe teren;

  • Traumă suferită în urma unui accident de mașină, motocicletă sau bicicletă;

  • Leziunea la naștere.

SIMPTOME

Semnele care indică o fractură la nivelul claviculei sunt:

  • Durere acută ce apare în urma unui traumatism la nivelul claviculei și care se intensifică odată ce mișcați umărul;

  • Rigiditate și incapacitatea de mobilitate a membrului din cauza durerii;

  • Prezența unei umflături în zona umărului;

  • Apariția de vânătăi în dreptul facturii;

  • Un sunet de măcinare sau scârțâit atunci când încercați să vă mișcați umărul;

  • Copiii nou-născuți nu își vor mișca adesea brațul timp de câteva zile după o fractură de claviculă apărută la naștere.

TRATAMENT

Cele mai multe fracturi de la nivelul claviculei se vindecă fără dificultate în momentul în care există supraveghere medicală. Altfel, există riscul să apară complicații ce includ lezări ale nervului și vaselor de sânge, vindecare întârziată sau deficitară, sau chiar osteartrită. Consultația medicală și îndrumarea specializată vă vor asigura că veți reveni la forma inițială. Clinica noastră are toate resursele necesare unei recuperări rapide și eficiente dacă ați suferit o fractură la nivelul claviculei.

 

Specialiștii noștri au o expertiză medicală vastă și experiență în tratarea fracturilor de claviculă. Cu tehnicile de tratament dezvoltate în clinica noastră, am reușit să găsim cea mai eficientă abordare pentru ca pacienții noștri să aibă cele mai bune rezultate. Recuperarea prin tratamentul kinetoterapeutic trebuie să înceapă imediat după îndepărtarea ortezei, chiar și în timpul purtării acesteia. În majoritatea cazurilor, este important să mențineți o libertate de mișcare pentru a minimaliza rigiditatea de la nivelul umărului. Exercițiile kinetoterapeutice vă vor ajuta să vă recuperați forța musculară, mobilitatea și flexibilitatea, pentru a reveni la o condiție cât mai aprope de normal, iar specialiștii noștri vă vor îndruma pas cu pas către recuperarea completă.

EXPERTIZA NOASTRĂ

Suntem specializați în tratarea problemelor survenite în urma fracturilor, cu ore de educație și abordări diferite din Turcia, Germania, Olanda, Irlanda și Statele Unite ale Americii. Vom diagnostica problemele de la nivelul articulațiilor și țesuturilor moi ale corpului dumneavoastră și vom efectua un plan cuprinzător de evaluare și tratament pentru problema dumneavoastră particulară.

Totodată, vom oferi sfaturi preventive pentru cei predispuși fracturilor. Avem vaste experiențe clinice în recuperarea fracturilor, cu numeroase cazuri de success în tratarea fracturilor de claviculă.

Obțineți o consultație gratuită pentru fractura de claviculă, chiar de la echipa noastră medicală de experți! 

TESTIMONIALE

HAIDEȚI SĂ AFLĂM PĂRERILE PACIENȚILOR DESPRE SERVICIILE NOASTRE!

VICTOR REBENGIUC & MARIANA MIHUT 

ACTORI

Mai mult decât bun. Recomand tuturor celor în suferință să se adreseze cu încredere lui Tuncay pentru că este un profesionalist de prima mână. Nu numai asta, dar și atmosfera este una în care te simți bıne. Atât eu, cât și soțul meu, ne-am simțit mult mai bine după aceea. 

MARIAN DRĂGULESCU,

GIMNAST OLIMPIC

Îl cunosc pe Tuncay din 2013, este un profesıonist, îi doresc mult succes și să continue cu aceeașI pasiune!

LUCIAN SĂNMĂRTEAN,

FOTBALIST

În contextul practicării unui sport de performanță, recuperarea medicală devine un factor cheie, mai ales atunci când există tendința de antrenament frecvent și intens. Tuncay a avut grijă să aducă echilibrul dintre antrenament și recuperare, reușind să reducă durerile care mă împiedicau să îmi continui activitatea.

OBȚINE O CONSULTAȚIE GRATUITĂ!

NU LUCRĂM CU CNAS SAU CASMB.
bottom of page