top of page
gonartroza, gonartroză, gon artroza, gonartroza tratament, cele mai bune pastile pentru gonartroza, gonartroza genunchi, gonartroză tratament, gonartroza bilaterala, tratament gonartroza, gonartroza simptome

OBȚINEȚI O CONSULTAȚIE GRATUITĂ!

NU COLABORĂM CU CNAS SAU CNASMB!

GONARTROZĂ: CAUZE, SIMPTOME ȘI TRATAMENTE

Gonartroza (Osteoartrita genunchiului) înseamnă „inflamație a articulației genunchiului”, provocând durere și umflături la nivelul articulației genunchiului. Cunoscută și ca boală degenerativă a articulațiilor sau artrită legată de vârstă, gonartroza este mai probabil să se dezvolte pe măsură ce oamenii îmbătrânesc.

 

Gonartroza apare atunci când inflamația și vătămarea articulației genunchiului determină ruperea țesutului cartilaginos. La rândul său, această descompunere provoacă durere, umflare, deformare și pierderea în timp a mobilității. Cartilajul este un material ferm, cauciucat, care acoperă capetele oaselor în articulații normale, fiind alcătuit în primul rând din apă și proteine. Funcția principală a cartilajului este de a reduce frecarea în articulații și de a servi ca un „amortizor”.

 

Pacienții care au gonartoză au uneori probleme cu mersul. Diagnosticul poate fi dificil la început, deoarece durerea poate fi ascuțită sau molatecă, iar genunchiul este adesea rigid.

gonartroza, gonartroză, gon artroza, gonartroza tratament, cele mai bune pastile pentru gonartroza, gonartroza genunchi, gonartroză tratament, gonartroza bilaterala, tratament gonartroza, gonartroza simptome

CAUZE

Cauzele gonartrozei nu sunt cunoscute. Factorii care pot contribui la dezvoltarea acestei afecțiuni includ vătămarea articulară, înaintarea în vârstă și excesul de greutate.

 

În plus, gonartroza poate fi uneori cauzată de alți factori:

 • posibilitatea ca articulațiile să nu se fi format corect.

 • pot exista defecte genetice (moștenite) în cartilaj.

 • leziuni ale ligamentului.

 • persoana poate pune un stres suplimentar pe articulațiile sale, fie prin exces de greutate, fie prin activități care implică genunchiul.

 • femeile sunt expuse unui risc mai mare decât bărbații.

SIMPTOME

Cele mai frecvente simptome ale gonartrozei includ:

 • durere în timpul activităților, dar și atunci când sunteți în repaus

 • sensibilitate crescută (disconfort când apăsați pe zona cu degetele)

 • rigiditate

 • șchiopătat în timp ce mergeți pe jos

 • trosnit în articulații

 • umflătură

 • slăbiciune musculară

 • inflamaţie

Este posibil să nu vă puteți mișca, de asemenea, din cauza rigidității sau durerii din articulații, și puteți fi împiedicat din a vă bucura de activitățile de zi cu zi care obișnuiau să vină cu ușurință. Articulațiile dumneavoastră pot deveni mai puțin stabile.

 

Pe măsură ce gonartroza devine mai avansată, durerea asociată cu ea poate deveni mai intensă. De-a lungul timpului, poate apărea și umflarea în articulație și în jurul acesteia. Recunoașterea simptomelor precoce ale gonartrozei vă poate ajuta să gestionați mai bine afecțiunea.

TRATAMENT

Principalul nostru obiectiv în tratarea gonartrozei este de a vă îmbunătăți și reda mobilitatea (capacitatea de a vă deplasa) și stilul de viață. O parte a acestui obiectiv implică îmbunătățirea funcției genunchiului, ținerea sub control și rezolvarea durerii.

 

Abordarea multidisciplinară între tehnicile de tratament va avea un succes mai mare în tratarea gonartrozei. Procedeele aplicate includ tehnica acelor uscate, metode de osteopatie, mobilizare articulară, sfaturi posturale, întinderi, consolidare și exerciții de funcționalitate.

 

Intervenția chirurgicală de înlocuire a atriculației este cea mai recentă și radicală soluție pentru tratamentul gonartrozei, însă aceasta se recomandă numai în cazuri severe, unde nu există ameliorarea niciunui simptom prin intermediul tratamentelor.

EXPERTIZA NOASTRĂ

Suntem specializați în tratarea problemelor gonartrozei, cu ore de educație și abordări diferite din Turcia, Germania, Olanda, Irlanda și Statele Unite ale Americii. Vom diagnostica problemele de la nivelul articulațiilor și țesuturilor moi ale corpului dumneavoastră și vom efectua un plan cuprinzător de evaluare și tratament pentru problema dumneavoastră particulară.

 

Pe lângă asta, vom oferi sfaturi preventive pentru cei predispuși la gonartroză, având vaste experiențe clinice în tratamentul acestor afecțiuni.

Obțineți o consultație gratuită pentru gonartroză, chiar de la echipa noastră medicală de experți! 

TESTIMONIALE

HAIDEȚI SĂ AFLĂM PĂRERILE PACIENȚILOR DESPRE SERVICIILE NOASTRE!

VICTOR REBENGIUC & MARIANA MIHUT 

ACTORI

Mai mult decât bun. Recomand tuturor celor în suferință să se adreseze cu încredere lui Tuncay pentru că este un profesionalist de prima mână. Nu numai asta, dar și atmosfera este una în care te simți bıne. Atât eu, cât și soțul meu, ne-am simțit mult mai bine după aceea. 

MARIAN DRĂGULESCU,

GIMNAST OLIMPIC

Îl cunosc pe Tuncay din 2013, este un profesıonist, îi doresc mult succes și să continue cu aceeașI pasiune!

LUCIAN SĂNMĂRTEAN,

FOTBALIST

În contextul practicării unui sport de performanță, recuperarea medicală devine un factor cheie, mai ales atunci când există tendința de antrenament frecvent și intens. Tuncay a avut grijă să aducă echilibrul dintre antrenament și recuperare, reușind să reducă durerile care mă împiedicau să îmi continui activitatea.

OPERAȚIE DE GONARTROZĂ ÎN TURCIA?

Ați fost propus/ă pentru operația de gonartroză și încă oscilați în alegerea dumneavoastră? Nimic mai simplu! Cei mai renumiți specialiști din Turcia vă stau cu mare drag la dispoziție pentru a vă oferi o a doua opinie medicală în mod absolut gratuit, și pentru a răspunde cazului dumneavoastră cu cele mai performante tehnologii ale orei actuale.

Sănătatea, bunăstarea și siguranța dumneavoastră sunt prioritatea noastră numărul 1.

OBȚINEȚI O CONSULTAȚIE GRATUITĂ!

NU COLABORĂM CU CNAS SAU CNASMB!
bottom of page