top of page
hernia de disc lombara, hernie de disc lombara, hernie de disc lombar, hernie de disc lombara l5 s1, hernie lombara, hernia lombara, hernie de disc lombara simptome, exercitii hernie de disc lombara

OBȚINE O CONSULTAȚIE GRATUITĂ!

NU LUCRĂM CU CNAS SAU CASMB.

HERNIE DE DISC LOMBARĂ: CAUZE, SIMPTOME ȘI TRATAMENTE

Când începeți să aveți dureri în partea inferioară a spatelui, pe care nu le-ați simțit niciodată, este posibil să aveți o hernie lombară.

 

Coloana vertebrală este alcătuită dintr-o serie de oase (vertebre) înlănțuite. Coloana vertebrală lombară este alcătuită din 5 vertebre, iar discurile protejează coloana prin absorbția șocurilor, permințând desfărșurarea activităților zilnice precum mersul, ridicarea și răsucirea.

 

     Fiecare disc are două părți: o porțiune interioară moale, gelatinoasă și un inel exterior dur. Vătămarea sau slăbiciunea pot face ca porțiunea interioară a discului să iasă prin inelul exterior. Acest fapt este cunoscut sub numele de disc alunecat, herniat sau prolapsat și provoacă durere sau disconfort. Dacă discul alunecat vă comprimă unul dintre nervii coloanei vertebrale, puteți de asemenea să simțiți amorțeală și durere de-a lungul nervului afectat.

CAUZE

Poate fi greu de concluzionat exact ce provoacă o hernie de disc lombară. Adesea se produce lent, fără o cauză clară. Un disc lombar herniat apare atunci când inelul exterior devine slab sau rupt, și permite porțiunii interioare să alunece. Acest lucru se poate întâmpla odată cu vârsta. Anumite mișcări pot provoca, de asemenea, un disc herniat.

 

Un disc poate aluneca din loc în timp ce vă răsuciți sau vă întoarceți pentru a ridica un obiect. Dacă aveți un loc de muncă static din punct de vedere fizic, care necesită multă muncă de birou, este posibil să aveți un risc crescut pentru a dezvolta hernie de disc lombară.

 

Persoanele supraponderale prezintă, de asemenea, un risc crescut pentru hernia de disc lombară, deoarece discurile lor trebuie să suporte greutate suplimentară. Mușchii slabi și un stil de viață sedentar pot contribui, de asemenea, la dezvoltarea unei hernii lombare.

SIMPTOME

O hernie lombară este una dintre cele mai frecvente cauze ale durerilor de spate. Dacă discul apasă pe o rădăcină nervoasă, alte simptome pot include:

  • Amorțeală sau furnicături pe șold sau pe picior care poate coborî până la degete

  • Slăbiciune în membre

  • Dureri de spate constante

  • Probleme cu utilizarea picioarelor pentru abilități motrice fine

TRATAMENT

Dacă aveți hernie de disc lombară, prima întrebare este dacă este posibilă rezolvarea acesteia fără intervenție chirurgicală. Ultimii cercetători au dovedit că hernia de disc lombară se poate vindeca/retrage dacă se aplică un tratament adecvat pe zona afectată. Neurochirurgii noștri experimentați au făcut cercetări: înainte de tratament, au diagnosticat hernia lombară prin RMN, iar după tratamentele aplicate, au făcut un alt RMN. La ultima imagistică, hernia de disc cervicală a fost vindecată în mod semnificativ. Aceeași cercetare a fost făcută și în SUA. Pacienții care și-au urmat tratamentele și au avut mai multe precauții cu privire la activitățile lor de zi cu zi, au vindecat hernia de disc, date fiind RMN-urile efectuate înainte și după tratament.

 

În clinică, rata noastră de succes în tratamentul pacienților cu hernie cu disc lombară a atins 95% cu tehnicile noastre inovatoare de tratament, combinând proceduri de osteopatie, terapie manuală și fizioterapie. Pacienții ce suferă de durere, amorțeală, senzație de arsură și slăbiciune sunt tratați prin abordarea noastră revoluționară. În concluzie, NU RECOMANDĂM NICIODATĂ luarea unei decizii chirurgicale înainte de a se încerca reabilitarea discurilor.

 

Tratamentul depinde, de obicei, de nivelul de disconfort pe care îl întâmpinați și de modul în care discul a herniat din loc.

 

Majoritatea oamenilor pot ameliora durerile de hernie de disc folosind un program de tratament adecvat, ce vizează sursa problemei. Acesta este motivul pentru care este important ca prima dată să determinați sursa problemelor dumneavoastră și abia apoi, de asemenea, să le tratați. Vă recomandăm să modificați și activitățile din viața de zi cu zi care vă produc discomfort fizic, pentru a vă proteja discul.

 

Deși poate fi tentant să vă abțineți de la orice activitate fizică în timp ce experimentați durerea sau disconfortul unui disc herniat, acest lucru poate duce la slăbiciune musculară și rigiditate articulară. În schimb, încercați să rămâneți cât mai activi prin activități de întindere sau cu impact redus, cum ar fi mersul pe jos.

EXPERTIZA NOASTRĂ

Avem o gamă largă de experiență în tratarea pacienților cu hernii de disc lombare atât propuse pentru chirurgie, cât și după stadii de intervenție, cu ore de educație și abordări diferite din Turcia, Germania, Olanda, Irlanda și Statele Unite ale Americii.

Vom diagnostica problemele de la nivelul articulațiilor și țesuturilor moi ale corpului dumneavoastră și vom efectua un plan cuprinzător de evaluare și tratament pentru problema dumneavoastră particulară.

 

Pe lângă asta, vă vom oferi sfaturi preventive pentru cei predispuși la herniile de disc lombare.

Obțineți o consultație gratuită pentru herniile de disc lombare, chiar de la echipa noastră medicală de experți! 

OPERAȚIE DE HERNIE ÎN TURCIA?

Ați fost propus/ă pentru operația de hernie și încă oscilați în alegerea dumneavoastră? Nimic mai simplu! Cei mai renumiți specialiști din Turcia vă stau cu mare drag la dispoziție pentru a vă oferi o a doua opinie medicală în mod absolut gratuit, și pentru a răspunde cazului dumneavoastră cu cele mai performante tehnologii ale orei actuale.

Sănătatea, bunăstarea și siguranța dumneavoastră sunt prioritatea noastră numărul 1.

TESTIMONIALE

HAIDEȚI SĂ AFLĂM PĂRERILE PACIENȚILOR DESPRE SERVICIILE NOASTRE!

VICTOR REBENGIUC & MARIANA MIHUT 

ACTORI

Mai mult decât bun. Recomand tuturor celor în suferință să se adreseze cu încredere lui Tuncay pentru că este un profesionalist de prima mână. Nu numai asta, dar și atmosfera este una în care te simți bıne. Atât eu, cât și soțul meu, ne-am simțit mult mai bine după aceea. 

MARIAN DRĂGULESCU,

GIMNAST OLIMPIC

Îl cunosc pe Tuncay din 2013, este un profesıonist, îi doresc mult succes și să continue cu aceeașI pasiune!

LUCIAN SĂNMĂRTEAN,

FOTBALIST

În contextul practicării unui sport de performanță, recuperarea medicală devine un factor cheie, mai ales atunci când există tendința de antrenament frecvent și intens. Tuncay a avut grijă să aducă echilibrul dintre antrenament și recuperare, reușind să reducă durerile care mă împiedicau să îmi continui activitatea.

OBȚINE O CONSULTAȚIE GRATUITĂ!

NU LUCRĂM CU CNAS SAU CASMB.
bottom of page