top of page
intindere musculara, întindere musculară, intinderi musculare, tratament intindere musculara, intindere musculara gamba, intindere musculara la spate

OBȚINEȚI O CONSULTAȚIE GRATUITĂ!

NU LUCRĂM CU CNAS SAU CASMB!

ÎNTINDERI MUSCULARE: 
CAUZE, SIMPTOME ȘI TRATAMENTE

Întinderile musculare sunt o vătămare a unui mușchi sau a unui tendon. Leziunile minore pot afecta doar un mușchi sau un tendon, în timp ce leziunile mai severe pot implica răni parțiale sau complete în aceste țesuturi. Întinderile se pot realiza în orice mușchi, dar sunt cele mai frecvente la nivelul spatelui inferior, gâtului, umărului și coapselor, care este mușchiul din spatele coapsei tale. Pentru a simplifica diagnosticul și tratamentul, vom clasifica Întinderi musculare în trei grade, în funcție de gravitatea afectării fibrelor musculare:

Gradul I. În această întindere ușoară, doar câteva fibre musculare sunt întinse sau rupte. Deși mușchiul rănit este fraged și dureros, are o rezistență normală.

Gradul II. Aceasta este o întindere moderată, cu un număr mai mare de fibre vătămate și durere și sensibilitate musculară mai severă. Există, de asemenea, o umflare ușoară, o pierdere vizibilă a forței și uneori o vânătaie.

Gradul III. Această încordare rupe mușchiul până la capăt, provocând uneori o senzație de trosnire pe măsură ce mușchiul se rupe în două bucăți separate sau se îndepărtează de tendonul său. Întinderile de gradul III sunt leziuni grave care determină pierderea completă a funcției musculare, precum și dureri considerabile, umflare, rigiditate și paloare.

intindere musculara, întindere musculară, intinderi musculare, tratament intindere musculara, intindere musculara gamba, intindere musculara la spate

CAUZE 

Întinderea musculară este atunci când mușchiul se rupe brusc și neașteptat. Astfel de leziuni pot apărea fie din suprasolicitări, fie prin traume. Acest lucru se poate datora:

  • nu vă încălziți corect înainte de activitatea fizică

  • flexibilitate redusă

  • condiție slabă

  • oboseală

Există o concepție greșită că doar exercițiile riguroase și antrenamentele de intensitate ridicată provoacă încordări musculare. Întinderile musculare pot apărea chiar de la mers sau pot fi rezultatul unor leziuni repetitive atunci când stresați un mușchi, făcând aceeași mișcare de mai multe ori.

SIMPTOME

Printre simptomele încordării musculare se numără:

  • Umflarea, vânătăile sau roșeața din cauza vătămării

  • Durere în repaus

  • Durere atunci când se folosește mușchiul specific sau articulația în raport cu acel mușchi

  • Slăbiciunea mușchiului sau a tendoanelor

  • Incapacitatea de a folosi mușchiul

TRATAMENT

Opțiunile de tratament pentru întinderile musculare vor depinde de gravitatea leziunii și de stilul dvs. de viață. Avem o experiență excelentă cu sportivi cu întinderi musculare. Din acest motiv am cercetat cel mai eficient mod de tratare și tehnicile pe care le-am inventat noi din abordarea multidiciplinară a combinației cu diferite metode au lucrat cel mai bine la jucători și la oamenii sedentari.

 

Aplicăm combinația metodelor de tratament ale osteopatiei, terapiei manuale, fizioterapiei și kinetoterapiei. Avem un mare succes cu acest tratament, iar timpul de tratament a fost redus în comparație cu tehnicile clasice de terapie fizică. Protocolul de tratament ar trebui să includă pentru a crește aceste scopuri importante: scăderea inflamației, creșterea circulației, înlăturarea durerii, redobândirea acitivităților fără durere. Planul de tratament trebuie personalizat în conformitate cu aceste scopuri.

EXPERTIZA NOASTRĂ

Avem o mulțime de experiențe clinice specifice pentru întinderile musculare. Vă vom oferi un tratament expert pentru afecțiunea dumneavoastră, precum și oferirea de exerciții pentru a vă trata și întări musculatura, o soluție pe termen lung pentru a gestiona orice slăbiciune la nivelul acesteia și la nivelul membrelor. Toți specialiștii noștri sunt complet calificați, astfel încât să știți că sunteți pe mâini bune.

Obțineți o consultație gratuită pentru întinderile musculare, chiar de la echipa noastră medicală de experți! 

TESTIMONIALE

HAIDEȚI SĂ AFLĂM PĂRERILE PACIENȚILOR DESPRE SERVICIILE NOASTRE!

VICTOR REBENGIUC & MARIANA MIHUȚ, 

ACTORI

Mai mult decât bun. Recomand tuturor celor în suferință să se adreseze cu încredere lui Tuncay pentru că este un profesionalist de prima mână. Nu numai asta, dar și atmosfera este una în care te simți bıne. Atât eu, cât și soțul meu, ne-am simțit mult mai bine după aceea. 

MARIAN DRĂGULESCU,

GIMNAST OLIMPIC

Îl cunosc pe Tuncay din 2013, este un profesıonist, îi doresc mult succes și să continue cu aceeașI pasiune!

LUCIAN SĂNMĂRTEAN,

FOTBALIST

În contextul practicării unui sport de performanță, recuperarea medicală devine un factor cheie, mai ales atunci când există tendința de antrenament frecvent și intens. Tuncay a avut grijă să aducă echilibrul dintre antrenament și recuperare, reușind să reducă durerile care mă împiedicau să îmi continui activitatea.

OBȚINEȚI O CONSULTAȚIE GRATUITĂ!

NU LUCRĂM CU CNAS SAU CASMB!
bottom of page