Kinetoterapie Și Medicină Sportivă

    Medicine Park International oferă tratamentele medicale de cea mai înaltă calitate pentru accidente sportive și recuperare scheleto-musculară în unitățile sale moderne în care își desfășoară activitatea practicieni și cercetători de top în medicina sportivă și kinetoterapie.

 

       Furnizând excelență în medicina sportivă, fizioterapie și recuperare, fiziologia mișcării, biomecanică aplicată, și algologie, Medicine Park International deservește nevoile cluburilor și federațiilor sportive naționale și internaționale, alteților amatori și profesioniști precum și pasionaților de sport.

 

        Medicine Park international oferă o gamă completă de servicii, de la tratamentul preventiv al leziunilor la îmbunătățirea performanței. Clinica oferă sprijin clinic, cunoștințe, și facilități pentru maximizarea instruirii și potențialului competitiv al sportivilor amatori și profesioniști. Programele personalizate de exerciții și instruire includ evaluarea condiției fizice și servicii auxiliare precum nutriție și dietetică, psihologie, fiziologie și educație fizică. De asemenea, aici se tratează traume asociate sportului și se furnizează servicii de consultații pentru sportivi.

 

   TRATAMENTENT SPECIALIZAT SI FACILITAREA UNEI RECUPERARI RAPIDE

 

          Procedurile de tratament efectuate de specialiștii de la Clinica Medicine Park International permit sportivilor să se întoarcă mai repede la carierele lor profesionale.

 

   -Medicina Sportivă

 

          Disciplina Medicinei Sportive este acoperită de doi kinetoterapeuți specialiști în medicină sportivă. Medicii sı kinetoterapeuții din straintătate au aptitudini multidisciplinare. De asemenea, aceștia și-au pus serviciile de consultanță și medicină de grup la dispoziția altor sporturi precum baschet, volei, handbal, lupte libere, canotaj, tenis, etc. Serviciile oferite de echipa noastră de medicină sportivă sunt următoarele:

-Sechele post-traumatice

        -traume ortopedice și sportive

        -recuparare dupa intervenție chirurgicală

        -rupturi ale ligamentelor încrucișate ale genunchiului

        -fracturi

        -entorse articulare

        -luxații

        -întinderi musculare

        -rupturi musculare

        -rupturi de tendon

        -Ligamentul încrucisat anterior (Pentru mai multe informații)

        -rupturi ligamentare

        -rupturi de menisc

        -traumatism de tip "Rotator Cuff"

        -”Tennis elbow"

        -"Golfer's elbow"

        -recupararea tendonului lui Achile

        -"Frozen Shoulder" (Pentru mai multe informatii)

        -Sindromul de tunel carpian

        -sindromul femuro-patelar

 

 -Recupararea ortopedică

       -picior  genum varum si valgum, 

       -var equin, 

       -picior in eversie sau inversie

       -halus valgus, enurezis

       -gonartroza

       -coxartroza

       -tendinite

       -tenosinovite

       -artroze, 

       -poliartroza

       -distrofie musculara

       -amorteli ale membrelor – parestezii

        -Shin Splints

        -Sindroame de tipul Impingement 

        -"Runner's Knee"

        -"Mallet Finger"

        -"osteitis pubis"

        -tendinita abductorilor

  -Afecțiuni ale coloanei vertebrale:

       -dureri de spate (acută și cronică)

       -lombosciatica

       -lombosacralgie

       -spondiloliză 

       -spondiloza

       -hernia de disc

       -lumbago acut

       -cronic precum 

       -scoloiză

       -lordoză

       -cifoze precumși combinații ale acestora.

medicine park by tucay oztuk

    Prevenirea accidentelor

 

           Prevenirea accidentelor este la fel de importantă ca și tratarea acestora. Este important sa acționam inaintea producerii accidentelor printr-un program adaptat si personalizat fiecarei persoane. Determinarea predispoziției la accidentări prin analiza mișcării în colaborare cu specialiști în biomecanică aplicată. Diagnosticul traumelor și bolilor în colaborare și prin consultarea cu specialiști din alte domenii ale medicinei.

 

         -Implementarea de programe de recuperare post-accidentare sau post-boală și asigurarea întoarcerii în siguranță la activitatea sportivă cu performanțe maxime.

          -Monitorizare performanței sportivilor cu ajutorul fiziologilor, antrenorilor, instructorilor și a asistenței pentru sportivi pentru ca aceștia să ajungă la potențialul maxim.

          -Educarea sportivilor în ceea ce privește dopajul, probleme de sănătate asociate și tehnici anti-dopaj.

          -Creearea de programe personalizate împotriva obezității și a unui stil de viață sedentar.

 

   Fiziologia antrenamentului

 

          Disciplina fiziologiei antrenamentului se aplică în general pantru patru grupuri diferite de pacienți și vizitatori: primul grup constă din sportivi sănătoși căror le sunt oferite servicii de prevenție sau orientate spre performanță precum evaluarea performanței, testarea fizică, prescripții, consiliere, etc. Al doilea grup constă din sportivi amatori sau profesioniști activi ce se află în procesul de întoarcere la activitatea sportivă după un acccident sau operației. Al treilea grup de pacienți sunt aceia cu un stil de viață sedentar sau aceia implicați în activități sportive recreaționale cărora le este oferit un diagnostic și testarea capacităților funcționale precum și servicii de planificare a antrenamentelor. Ultimul grup constă din pacienți afectați de boli sau tulburări cronice precum hipertensiune, sindrom metabolic, diabet, sau obezitate.

 

   Medicină fizică și recuperare

 

        Unitatea de Medicină fizică și Recuperare (MF&R) este concepută pentru a avea grijă de fiecare tip de traumă sportivă sau probleme de sănătate de la diagnostic la întoarcerea sportivului la activitatea sportivă. Echipa MF &R este responsabilă pentru evaluarea medicală completă a tuturor sportivilor. Alături de ortopezi, preparatori fizici, și kinetoterapeuți, scopul acesteia este ca sportivii să se întoarcă pe teren cât de repede posibil și în cea mai bună stare medicală și fizică.

 

   Kinetoterapie

 

       Echipa de kinetoterapeuți de la Medicine Park International este experimentată în toate aspectele recuperării sportive, și au calificări suplimentare în osteopatie, terapie manuală, și fiziologia antrenamentului. Centrul este facilitat cu echipament pentru recuperarea sportivă cat și echipament de fizioterapie.

 

   Biomecanică aplicată

 

          Unitatea de Biomecanică Aplicată folosește sisteme de analiză motrică & cameră video de mare viteză ce permit evaluarea științifică a mersului și a altor abilități, șabloane, și capacități motorii. Ca rezultat al acestor analize:

  • Cinematica și biomecanica sportivului afectat pot fi explorate și diagnosticate, rezultând un plan de tratament mai corect, conceput în conformitate;

  • Sportivii pot fi evaluați și monitorizați cu regularitate, identificându-se orice sportiv predispus la accidentare și luându-se măsurile preventive necesare;

  • Sportivilor le pot fi prescrise exercițiile necesare și orteza dinamică în baza datelor colectate din analiză. Cercetarea științifică & analizele pot fi de asemenea efectuate cu ajutorul datelor;

  • Unitatea furnizează experiența specială și expertiză în evaluarea mersului și alergării, și folosirea materialelor de corecție precum branțurile pentur corectarea problemelor identificate.