top of page
recuperare lia, recuperare ligamente incrucisate, recuperare lia genunchi, ruptura lia recuperare, recuperare dupa operatie de ligament incrucisat anterior, recuperare operatie lia

OBȚINEȚI O CONSULTAȚIE GRATUITĂ!

NU LUCRĂM CU CNAS SAU CASMB!

LEZIUNEA LIGAMENTULUI ÎNCRUCIȘAT ANTERIOR: CAUZE, SIMPTOME ȘI TRATAMENTE

O ruptură de ligament cruciat anterior (LIA) este o vătămare a ligamentului la genunchi, care vă împiedică să înaintați.

LIA vă stabilizează genunchiul, astfel încât ruperea acestuia parțial sau complet poate provoca durere și umflare. Este o accidentare frecventă în rândul sportivilor. Ignorarea unui LIA rupt poate duce la răni ulterioare.

Leziunile LIA sunt frecvent întâlnite în baschet, fotbal și fotbaliști, care adesea sar sau pivotează ca reacție la alți sportivi. Ignorarea unei leziuni de LIA  poate duce la rănirea ulterioară a genunchiului.

recuperare lia, recuperare ligamente incrucisate, recuperare lia genunchi, ruptura lia recuperare, recuperare dupa operatie de ligament incrucisat anterior, recuperare operatie lia

CAUZE 

Leziunile LIA apar de obicei la persoane extrem de active. Anumite mișcări tind să provoace leziuni LIA:

  • aterizarea în picioare dintr-un salt

  • suprasolicitarea articulației genunchiului

  • schimbarea direcția rapid

  • schimbarea vitezei în timpul mersului

 

De asemenea, vă puteți răni LIA dacă latura genunchiului este lovită. Acest lucru s-ar putea întâmpla într-un accident de mașină sau un atac de fotbal.

 

Leziunile LIA sunt leziuni sportive tipice. Baschetul, schiatul și fotbalul sunt câteva dintre sporturile care fac sportivii vulnerabili la leziunile genunchiului, deoarece aceste activități implică sărituri sau pivotare. Leziunile ACL sunt de două până la 10 ori mai mari să apară la sportive feminine decât la bărbați.

SIMPTOME

Oamenii care își rănesc LIA aud de obicei un sunet apărut imediat ce apare leziunea. Umflarea genunchiului se întâmplă în general în șase ore de la accidentare și poate fi destul de severă. Starea poate fi dureroasă, în special atunci când mergeți, răsuciți sau întindeți piciorul rănit. De asemenea, în general vei simți că genunchiul tău este instabil. După ce vă deteriorați LIA, este foarte probabil că nu veți putea să vă îndoiți și să vă flexați genunchiul așa cum ați face-o în mod normal.

TRATAMENT

Dacă vătămarea dvs. este minoră, puteți beneficia de beneficii mari de la recuperare medicală. Vă vom personaliza un plan de tratament pentru dvs. în funcție de nivelul vătămării dvs., pentru a preveni pierderea musculară și pentru a recâștiga funcționalitatea piciorului. Activitatea nedureroasă și scăderea umflăturii este scopul programului nostru de reabilitare.

 

Dacă aveți o intervenție chirurgicală, reabilitarea este mandatorie după operație. Perioada de reabilitare durează între 3 și 6 luni, și depinde de vârstă, activitatea sportivă pe care doriți să o desfășurați, stilul de viață etc.

 

Scopul reabilitării după o intervenție chirurgicală va fi scăderea transpirației, prevenirea pierderii musculare, recâștigarea funcționalității genunchiului, întărirea mușchiului, munca pentru echilibru, începerea alergării și săriturile.

Avem o experiență excelentă cu pacienți ce suferă de leziune LIA. Din acest motiv, am cercetat cel mai eficient mod de tratare și tehnicile pe care le-am inventat noi din abordarea multidiciplinară a combinației cu diferite metode au lucrat cel mai bine la jucători și la oamenii sedentari.

 

Aplicăm combinația metodelor de tratament ale osteopatiei, terapiei manuale, fizioterapiei și kinetoterapiei. Avem un mare succes cu acest tratament și timpul de tratament a fost redus în comparație cu tehnicile clasice de terapie fizică. Protocolul de tratament ar trebui să includă aceste scopuri importante: scăderea inflamației, creșterea circulației, înlăturarea durerii, redobândirea acitivităților fără durere. Planul de tratament trebuie personalizat în conformitate cu aceste scopuri.

EXPERTIZA NOASTRĂ

Avem o mulțime de experiențe clinice specifice pentru tratamentul leziunilor LIA. Vă vom oferi un tratament expert pentru durerea genunchiului, precum și oferirea de exerciții pentru a vă trata și întări genunchiul, o soluție pe termen lung pentru a gestiona orice slăbiciune la nivelul acestuia și la nivelul membrelor inferioare. Toți specialiștii noștri sunt complet calificați, astfel încât să știți că sunteți pe mâini bune.

Obțineți o consultație gratuită pentru ligamentul încrucișat anterior, chiar de la echipa noastră medicală de experți! 

TESTIMONIALE

HAIDEȚI SĂ AFLĂM PĂRERILE PACIENȚILOR DESPRE SERVICIILE NOASTRE!

VICTOR REBENGIUC & MARIANA MIHUȚ, 

ACTORI

Mai mult decât bun. Recomand tuturor celor în suferință să se adreseze cu încredere lui Tuncay pentru că este un profesionalist de prima mână. Nu numai asta, dar și atmosfera este una în care te simți bıne. Atât eu, cât și soțul meu, ne-am simțit mult mai bine după aceea. 

MARIAN DRĂGULESCU,

GIMNAST OLIMPIC

Îl cunosc pe Tuncay din 2013, este un profesıonist, îi doresc mult succes și să continue cu aceeașI pasiune!

LUCIAN SĂNMĂRTEAN,

FOTBALIST

În contextul practicării unui sport de performanță, recuperarea medicală devine un factor cheie, mai ales atunci când există tendința de antrenament frecvent și intens.

Tuncay a avut grijă să aducă echilibrul dintre antrenament și recuperare, reușind să reducă durerile care mă împiedicau să îmi continui activitatea.

OBȚINEȚI O CONSULTAȚIE GRATUITĂ!

NU LUCRĂM CU CNAS SAU CASMB!
bottom of page