top of page
ligamentoler colaterale laterala

OBȚINEȚI O CONSULTAȚIE GRATUITĂ!

NU LUCRĂM CU CNAS SAU CASMB!

LEZIUNILE LIGAMENTELOR COLATERALE LATERALE: 
CAUZE, SIMPTOME ȘI TRATAMENTE

LCL (ligament colateral lateral) este un ligament, care se desfășoară de-a lungul părții exterioare a genunchiului. Vă ajută să mențineți oasele împreună, astfel încât articulația genunchiului să rămână stabilă atunci când vă deplasați.

 

Dacă ligamentul colateral laterale este întins sau rupt, cum te simți și ce tip de tratament vei avea nevoie depinde de cât de rău ai fost rănit. Veți avea nevoie de recuperare medicală atunci când veți avea o leziune pe ligamentelor colaterale laterale. Dacă este o ruptură totală a ligamentelor colaterale laterale, poate fi necesară intervenția chirurgicală.

ligamentoler colaterale laterala

CAUZE 

Principala cauză a rănilor LCL este trauma cu forță directă către interiorul genunchiului. Aceasta pune presiune pe partea exterioară a genunchiului și determină întinderea sau ruperea LCL.

SIMPTOME

Simptomele unei leziuni de ligament colateral lateral pot fi ușoare sau severe, în funcție de gravitatea entorsei sau dacă acesta este rupt. Dacă ligamentul este ușor înrădăcinat, este posibil să nu aveți simptome deloc. Pentru o rupere parțială sau o rupere completă a ligamentului, simptomele dumneavoastră pot include:

  • umflarea genunchiului (în special aspectul exterior)

  • rigiditatea articulației genunchiului care poate provoca blocarea genunchiului

  • durere la exteriorul genunchiului

  • instabilitatea articulației genunchiului

TRATAMENT

Opțiunile de tratament pentru leziunile LCL vor depinde de gravitatea leziunii și de stilul dvs. de viață. Avem o experiență excelentă cu sportivi cu leziuni ale ligamentelor colaterale laterale. Din acest motiv am cercetat cel mai eficient mod de tratare și tehnicile pe care le-am inventat noi din abordarea multidiciplinară a combinației cu diferite metode au lucrat cel mai bine la jucător și la oamenii sedentari.

 

Aplicăm combinația metodelor de tratament ale osteopatiei, terapiei manuale, fizioterapiei și kinetoterapiei. Avem un mare succes cu acest tratament, iar timpul de tratament a fost redus în comparație cu tehnicile clasice de terapie fizică. Protocolul de tratament ar trebui să includă pentru a crește aceste scopuri importante: scăderea inflamației, creșterea circulației, înlăturarea durerii, redobândirea acitivităților fără durere. Planul de tratament trebuie personalizat în conformitate cu aceste scopuri.

EXPERTIZA NOASTRĂ

Avem o mulțime de experiențe clinice specifice pentru tratamentul leziunilor ligamentelor colaterale laterale. Vă vom oferi un tratament expert pentru durerea genunchiului, precum și oferirea de exerciții pentru a vă trata și întări genunchiul, o soluție pe termen lung pentru a gestiona orice slăbiciune la nivelul acestuia și la nivelul membrelor inferioare. Toți specialiștii noștri sunt complet calificați, astfel încât să știți că sunteți pe mâini bune.

Obțineți o consultație gratuită pentru leziunile ligamentelor colaterale laterale, chiar de la echipa noastră medicală de experți! 

TESTIMONIALE

HAIDEȚI SĂ AFLĂM PĂRERILE PACIENȚILOR DESPRE SERVICIILE NOASTRE!

VICTOR REBENGIUC & MARIANA MIHUȚ, 

ACTORI

Mai mult decât bun. Recomand tuturor celor în suferință să se adreseze cu încredere lui Tuncay pentru că este un profesionalist de prima mână. Nu numai asta, dar și atmosfera este una în care te simți bıne. Atât eu, cât și soțul meu, ne-am simțit mult mai bine după aceea. 

MARIAN DRĂGULESCU,

GIMNAST OLIMPIC

Îl cunosc pe Tuncay din 2013, este un profesıonist, îi doresc mult succes și să continue cu aceeașI pasiune!

LUCIAN SĂNMĂRTEAN,

FOTBALIST

În contextul practicării unui sport de performanță, recuperarea medicală devine un factor cheie, mai ales atunci când există tendința de antrenament frecvent și intens. Tuncay a avut grijă să aducă echilibrul dintre antrenament și recuperare, reușind să reducă durerile care mă împiedicau să îmi continui activitatea.

OBȚINEȚI O CONSULTAȚIE GRATUITĂ!

NU LUCRĂM CU CNAS SAU CASMB!
bottom of page