top of page
metatarsalgie, metatarsalgia tratament, metatarsalgie tratament, metatarsalgie tratament naturist

OBȚINEȚI O CONSULTAȚIE GRATUITĂ!

NU LUCRĂM CU CNAS SAU CASMB!

METATARSALGIE: 
CAUZE, SIMPTOME ȘI TRATAMENTE

Metatarsalgia este o inflamație dureroasă în bila piciorului. Mingea piciorului dumneavoastră este zona dintre degetele de la picioare și arc. Metatarsalgia este numită după cele cinci oase metatarsiene din mijlocul secțiunii picioarelor care se conectează la degetele de la picioare.

Metatarsalgia apare în mod obișnuit din leziuni excesive în sporturi care implică alergare și sărituri. De asemenea, poate rezulta din încălțăminte care nu se potrivește, anomalii ale piciorului sau artrită și alte boli.

metatarsalgie, metatarsalgia tratament, metatarsalgie tratament, metatarsalgie tratament naturist

CAUZE 

Cea mai frecventă cauză de metatarsalgie este participarea la activități sportive care pun presiune pe oasele metatarsiene din fața piciorului. Aceste activități duc adesea la o suprautilizare a zonei. Alergarea, de exemplu, presupune punerea unei forțe constante pe bila piciorului. Stresul anormal al piciorului tău poate crește inflamația în zona metatarsială. De asemenea, poate irita tendoanele, ligamentele și cartilajele din jurul osului.

Alte cauze includ:

 • Pantofi care nu se potrivesc corect: pantofii dvs. pot fi prea strânși, strângându-vă piciorul. Sau pantofii dvs. pot fi prea largi, făcând piciorul să alunece înainte și înapoi.

 • Tocuri sau adidași înalți, fără umplutură adecvată și suport de arc: acești pantofi vă pot determina să puneți mai multă greutate pe bila piciorului.

 • Greutate suplimentară: a fi supraponderal sau obez pune mai multă presiune asupra picioarelor și a zonei metatarsiene.

 • Unele boli: Bursita, artrita, guta, neuromul lui Morton și mici fracturi în degetele de la picioare și oasele metatarsiene pot pune presiune pe bila piciorului.

SIMPTOME

Durerea metatarsalgiei începe de obicei treptat în timp. S-ar putea să se îmbunătățească atunci când vă odihniți piciorul și să vă înrăutățiți atunci când stai, mergi sau faci exerciții fizice. Piciorul tău poate avea impresia că:

 • mergi pietricele în pantof

 • ai o durere puternică sau senzație de arsură în bila piciorului

 • degetele de la picioare sunt amorțite sau au furnicături

De asemenea, puteți observa că durerea dvs. se agravează atunci când:

 • stați în picioare

 • alergați

 • mergeți desculţ

 • participați la o activitate sportivă cu impact mare

TRATAMENT

Avem o experiență excelentă cu oameni cu metatarsalgie. Din acest motiv am cercetat cel mai eficient mod de tratare și tehnicile pe care le-am inventat noi din abordarea multidiciplinară a combinației cu diferite metode au funcționat cel mai bine la nivelul sportivului și al celor sedentari.

 

Aplicăm combinația metodelor de tratament ale osteopatiei, terapiei manuale, fizioterapiei și kinetoterapiei. Avem un mare succes cu acest tratament și timpul de tratament a fost redus în comparație cu tehnicile clasice de terapie fizică. Protocolul de tratament ar trebui să includă aceste scopuri importante: scăderea inflamației, creșterea circulației, înlăturarea durerii, redobândirea acitivităților fără durere. Planul de tratament trebuie personalizat în conformitate cu aceste scopuri.

EXPERTIZA NOASTRĂ

Suntem specializați în tratarea problemelor metatarsalgiei, cu ore de educație și abordări diferite din Turcia, Germania, Olanda, Irlanda și Statele Unite ale Americii. Vom diagnostica problemele de la nivelul articulațiilor și țesuturilor moi ale corpului dumneavoastră și vom efectua un plan cuprinzător de evaluare și tratament pentru problema dumneavoastră particulară.

 

Pe lângă asta, vă vom oferi sfaturi preventive pentru cei predispuși la metatarsalgie. Avem vaste experiențe clinice în tratamentul afecțiunilor de acest tip, cu numeroși pacienți ce suferă de astfel de probleme.

Obțineți o consultație gratuită pentru metatarsalgie, chiar de la echipa noastră medicală de experți! 

TESTIMONIALE

HAIDEȚI SĂ AFLĂM PĂRERILE PACIENȚILOR DESPRE SERVICIILE NOASTRE!

VICTOR REBENGIUC & MARIANA MIHUȚ, 

ACTORI

Mai mult decât bun. Recomand tuturor celor în suferință să se adreseze cu încredere lui Tuncay pentru că este un profesionalist de prima mână. Nu numai asta, dar și atmosfera este una în care te simți bıne. Atât eu, cât și soțul meu, ne-am simțit mult mai bine după aceea. 

MARIAN DRĂGULESCU,

GIMNAST OLIMPIC

Îl cunosc pe Tuncay din 2013, este un profesıonist, îi doresc mult succes și să continue cu aceeașI pasiune!

LUCIAN SĂNMĂRTEAN,

FOTBALIST

În contextul practicării unui sport de performanță, recuperarea medicală devine un factor cheie, mai ales atunci când există tendința de antrenament frecvent și intens. Tuncay  a avut grijă să aducă echilibrul dintre antrenament și recuperare, reușind să reducă durerile care mă împiedicau să îmi continui activitatea.

OBȚINEȚI O CONSULTAȚIE GRATUITĂ!

NU LUCRĂM CU CNAS SAU CASMB!
bottom of page