top of page
pinteni calcaneeni, ciocuri in calcai, ciocuri la călcâi, ciocuri in talpa, pinten calcanean, pintene calcaneu

OBȚINE O CONSULTAȚIE GRATUITĂ!

NU COLABORĂM CU CNAS SAU CNASMB.

PINTENI CALCANEENI: CAUZE, SIMPTOME ȘI TRATAMENTE

Un pinten de călcâie este o afecțiune a piciorului, creată de o creștere asemănătoare a oaselor, numită depozit de calciu. Durerea de călcâie este cel mai frecvent simptom.

Pintenii de călcâi încep adesea în fața și dedesubtul călcâiului tău. În cele din urmă, aceștia afectează alte părți ale piciorului. Pot ajunge până la jumătate de centimetru în lungime. Este posibil să nu fie neapărat vizibili cu ochiul liber.

Detectarea pintenilor calcaneeni poate fi dificilă. Bolile de călcâi nu provoacă întotdeauna durere și nu toate durerile de călcâie sunt legate de pinteni.

pinteni calcaneeni, ciocuri in calcai, ciocuri la călcâi, ciocuri in talpa, pinten calcanean, pintene calcaneu

CAUZE

Pintenii de călcâi sunt determinați direct de contractarea musculaturii și ligamentelor pe termen lung. În cele din urmă, această încordare excesivă accentuează oasele călcâiului (calcaneu) provocând pintenii.

 

Pintenii de călcâie se dezvoltă în timp. Nu apar brusc după un antrenament sau un eveniment sportiv. Pintenii de călcâi tind să apară atunci când ignori simptomele precoce precum durerea călcâiului.

 

Stresul repetitiv din mersul, alergarea sau săriturile pe suprafețe dure este o cauză frecventă a pintenilor de călcâi. De asemenea, se pot dezvolta de la purtarea pantofilor care nu vă sprijină piciorul.

 

Pintenii de călcâi pot fi, de asemenea, cauzate de:

  • artrită

  • vânătăi de călcâie

  • excesul de greutate corporală

  • pantofi prost montați

  • probleme de mers pe jos

  • purtarea de șlapi prea des

  • pantofi uzați

SIMPTOME

Simptomele pintenului de călcâi pot include:

  • durere

  • inflamaţie

  • umflarea în partea din față a călcâiului

Zona afectată se poate simți, de asemenea, caldă la atingere. Aceste simptome se pot răspândi la arcul piciorului. În cele din urmă, o proeminență osoasă mică poate fi vizibilă.

Unii pinteni de călcâi pot fi asimptomatici. Este posibil să nu observați nicio modificare a țesuturilor moi sau a oaselor care înconjoară călcâiul. Pintenii de călcâi sunt deseori descoperiți numai prin radiografii și alte teste efectuate pentru o altă problemă a piciorului.

TRATAMENT

Tratamentul pintenilor calcaneeni depinde atât de cauza, cât și de simptomele pe care le întâmpină pacienții noștri. Pentru a ajunge la un diagnostic precis, vă vom analiza istoricul medical și vă vom examina piciorul. Pe parcursul acestui proces, vom exclude toate cauzele posibile ale durerii de călcâie, altele decât pintenii calcaneeni.

 

Examinarea este punctul cheie pentru tratamentul pintenilor calcaneeni. Trebuie să examinăm nu numai piciorul, ci și genunchiul și articulațiile, mușchii și ligamentele șoldului. În majoritatea cazurilor, tratamentul trebuie să fie holistic pentru succes. Cel mai bun rezultat pe care l-am obținut în urma tratamentului a fost prin combinarea metodelor de osteopatie, terapie manuală, fizioterapie, și kinetoterapie.

EXPERTIZA NOASTRĂ

Suntem specializați în tratarea problemelor pintenilor calcaneeni, cu ore de educație și abordări diferite din Turcia, Germania, Olanda, Irlanda și Statele Unite ale Americii. Vom diagnostica problemele de la nivelul articulațiilor și țesuturilor moi ale corpului dumneavoastră și vom efectua un plan cuprinzător de evaluare și tratament pentru problema dumneavoastră particulară.

 

Pe lângă asta, vom oferi sfaturi preventive pentru cei predispuși la pinteni calcaneeni, având vaste experiențe clinice în tratamentul acestora, cu peste 95% rată de succes în rândul pacienților.

Obțineți o consultație gratuită pentru pintenii calcaneeni, chiar de la echipa noastră medicală de experți! 

TESTIMONIALE

HAIDEȚI SĂ AFLĂM PĂRERILE PACIENȚILOR DESPRE SERVICIILE NOASTRE!

VICTOR REBENGIUC & MARIANA MIHUT 

ACTORI

Mai mult decât bun. Recomand tuturor celor în suferință să se adreseze cu încredere lui Tuncay pentru că este un profesionalist de prima mână. Nu numai asta, dar și atmosfera este una în care te simți bıne. Atât eu, cât și soțul meu, ne-am simțit mult mai bine după aceea. 

MARIAN DRĂGULESCU,

GIMNAST OLIMPIC

Îl cunosc pe Tuncay din 2013, este un profesıonist, îi doresc mult succes și să continue cu aceeașI pasiune!

LUCIAN SĂNMĂRTEAN,

FOTBALIST

În contextul practicării unui sport de performanță, recuperarea medicală devine un factor cheie, mai ales atunci când există tendința de antrenament frecvent și intens.

Tuncay a avut grijă să aducă echilibrul dintre antrenament și recuperare, reușind să reducă durerile care mă împiedicau să îmi continui activitatea.

OBȚINE O CONSULTAȚIE GRATUITĂ!

NU COLABORĂM CU CNAS SAU CNASMB.
bottom of page