top of page
  • Poza scriitoruluiTuncay Ozturk

Limfedemul cronic



Buna seara, dragi prieteni

As vrea sa va povestesc despre o noua pacienta a mea, care a venit la mine suferind de edemul limfatic, avand problema pe ambele picioare. Pe langa aceasta, mai avea si dureri de spate. Pentru limfedem i-am sugerat sa faca un control general, sa depisteze sursa problemei si ce sistem este dezechilibrat.

Deci are nevoie si de tratament limfatic deoarece circulatia este scazuta iar picioarele foarte slabite. In situatia data, din pacate, este un caz cronic, deoarece sufera de cinci ani de zile.

Atunci cand este cronica, trebuie sa o tinem sub control pentru a evita probleme si mai grave ale circulatiei sangvine, asa ca recomand ca pacientii sa isi achizitioneze o masina de compresie pentru ameliorarea sistemului limfatic ca sa o aiba acasa.

In primul rand, trebuie mentionat faptul ca nu este atat de scumpa aceasta masinarie in comparatie cu preturile pe care le au centrele de terapie din oras.

In al doilea rand, tratamentul dureaza ani intregi deci nu este logic sa mergeti atata timp la centrele de terapie pentru a folosi aceasta masina de compresie. In cele din urma, este mult mai comfortabil sa faceti asta acasa, deoarece dupa ce faceti tratamentul nu mai este nevoie sa depuneti efort cu drumul de intoarcere de la clinica. Imediat dupa tratament, daca mergeti, se pierde din efectul terapiei. Atunci cand sunteti acasa si faceti tratamentul pe cont propriu, aveti toate beneficiile.

Cat despre durerile de spate, acestea au fost un caz simplu din punctul meu de vedere deoarece in doua sedinte de terapie le am rezolvat prin tehnici manuale de osteopatie.

I am sugerat pacientei ca in afara acestor probleme de spate, cel mai important este limfedemul pe care trebuie sa l puna pe primul loc si sa faca terapie in continuare acasa.

Asadar, in cazul in care suferiti de problema aceasta a edemului limfatic, va rog sa va cumparati aceasta masinarie de compresie si sa faceti terapie pe cont propriu, acasa la dumneavoastra.

Multumesc,

Pe curand!

20 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page