top of page
  • Poza scriitoruluiTuncay Ozturk

ABORDAREA PSIHOLOGICĂ AJUTĂ DURERILE DE SPATE



tuncay ozturk centru de recuperare fizioterapie kinetoterapie dureri de spate

Majoritatea persoanelor suferă de dureri de spate la un moment dat în viața lor, dar persoanele cu durere de lungă durată au adesea prea puțină ușurare față de tratamentele cele mai răspândite.


Acum, o nouă revizuire a cercetării arată că concentrarea asupra minții poate fi cea mai bună abordare pentru tratarea spatelui pentru mulți oameni cu durere cronică redusă a spatelui.


Cercetătorii au raportat că intervențiile psihologice, cum ar fi tehnicile de relaxare și terapia comportamentală cognitivă, pot fi chiar mai eficiente decât tratamentele tradiționale pentru reducerea durerii de spate. Terapia cognitivă comportamentală îi învață pe oameni să gândească și să acționeze pentru a face față durerii.


Cercetătorii au ajuns la anumite concluzii, după ce au analizat mai mult de 20 de studii care au explorat valoarea terapiilor bazate pe psihologie pentru tratamentul durerilor de spate. Aceste terapii sunt din ce în ce mai recomandate, dar ele nu sunt încă utilizate la potențialul maxim. Gradul în care pacienții sunt menționați pentru aceste tratamente este incompatibil cu puterea constatărilor medicale.


Intervențiile psihologice au inclus tehnici administrate de sine, cum ar fi hipnoza, biofeedback-ul și relaxarea; terapia cognitiv comportamentală; și alte abordări care au implicat sprijinul continuu al consilierilor.


Analiza combinată a constatat că intervențiile psihologice au fost cele mai eficiente pentru reducerea intensității durerii. S-au înregistrat îmbunătățiri semnificative și în ceea ce privește calitatea vieții legată de sănătate, handicap profesional și depresie.


Blocurile nervoase, stimulenții coloanei vertebrale, sistemele implantabile de administrare a medicamentelor, fiecare dintre aceste alternative este mult mai scumpă și are rezultate mai sărace sau cel puțin egale în comparație cu programele de reabilitare care includ componente psihologice.


91 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page