top of page
  • Poza scriitoruluiTuncay Ozturk

Cum afectează fibromialgia sarcina?



tuncay ozturk fibromialgie sarcina

În timpul sarcinii, există o creștere extraordinară a cantității de hormoni din organism. Împreună cu creșterea în greutate, corpul dvs. este în afara echilibrului, iar corpul dumneavoastră are o formă diferită. Majoritatea femeilor prezintă grețuri și oboseală, mai ales în primele trei luni de sarcină. Este de mirare că simptomele fibromialgiei sunt adesea greșit diagnosticate și considerate a fi o parte normală a sarcinii?


Femeile cu fibromialgie au prezentat mai multe simptome de durere în timpul sarcinii decât femeile care nu au avut fibromialgie. De asemenea, simptomele fibromialgiei păreau exacerbate în timpul sarcinii. Femeile gravide cu fibromialgie pot prezenta dureri semnificative, oboseală și stres psihologic, în special în primele trei luni.


Cum poți gestiona fibromialgia în timpul sarcinii?


Este posibilă ținerea sub control a fibromialgiei în timpul sarcinii. Dar trebuie să vă petreceți timp învățând despre efectele sarcinii asupra simptomelor de sindrom fibromialgie. De asemenea, trebuie să păstrați legătura cu specialistul dvs. atunci când simptomele se aprind.


De asemenea, este important să vă vizitați pentru vizitele de îngrijire prenatală de rutină. În timpul unei vizite, medicul dumneavoastră vă poate examina depresia și puteți lucra împreună cu dumneavoastră pentru a trata aceste simptome.


Stresul declanșează fibromialgia în timpul sarcinii?


Sarcină sau nu, stresul - atât fizic cât și emoțional - este cunoscut pentru a declanșa fibromialgia. Având în vedere tot ceea ce este implicat în sarcină, muncă și livrare, este evident că sarcina este o perioadă de stres ridicat. În timpul sarcinii, există modificări ale nivelurilor de estrogen, progesteron și alți hormoni. De asemenea, deoarece timpul după o sarcină poate fi dificil pentru mame - chiar și pentru cei fără fibromialgie - este important să fiți conștienți de posibila creștere a durerii și a altor simptome care pot apărea după naștere.



215 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page