top of page
  • Poza scriitoruluiTuncay Ozturk

CÂND TREBUIE SĂ NE APELĂM DOCTORUL PENTRU DURERILE DE SPATE?


tuncay ozturk centru de recuperare fizioterapie kinetoterapie dureri de spate

Durerile de spate sunt, ei bine, dureri.


Pentru 80% dintre adulții care le trăiesc la un moment dat în viața lor, tratamentul rapid este reprezentat adesea de medicamentele de reducere a durerii, un pachet de gheață și odihnă.

Dar, în timp ce cele mai multe dintre durerile de spate dispar, există vremuri când nu o idee bună să așteptați pur și simplu să treacă. Dacă durerea dumneavoastră se încadrează în oricare dintre categoriile de mai jos, stabilți o întâlnire cu medicul dumneavoastră:


  • Prejudiciu sau accident: Leziunile sportive, accidentele auto sau căderile care declanșează durerile de spate necesită asistență medicală imediată. Chiar dacă incidentul pare minor, ar fi putut provoca o problemă mai mare ca o fractură sau un disc herniat. Lăsați-vă medicul să vă examineze pentru a exclude eventualele efecte secundare.


  • Durere cronică severă: dacă durerea de spate durează mai mult de 3 luni, este ceea ce doctorii numesc cronică. Stabiliți o întâlnire, astfel încât medicul dumneavoastră să poată verifica rănile sau bolile care ar putea fi de vină.


  • Dureri radiculare: Tulburările și entorsele la spate, sciatica și un disc herniat pot provoca durerile de spate să "radieze" - a se deplasa în alte părți ale corpului. Dacă provoacă dureri, amorțeală sau furnicături la nivelul fundului, la nivelul organelor genitale, picioarelor, brațelor sau mâinilor, consultați-vă medicul. El va fi capabil să afle de ce și să vă dea ceva pentru a vă ușura simptomele.


  • Domeniul limitat de mișcare: Aveți probleme în a vă apleca pentru a vă lega încălțămintea sau a vă așeza? Durerea de spate, plus o gamă limitată de mișcare, ar putea fi un semn al unei afecțiuni cronice, cum ar fi osteoartrita.


  • Febră: Când aveți o temperatură ridicată și o durere de spate, luați-o în serios. Ar putea fi semnul unei infecții spinale, care necesită o îngrijire medicală urgentă.


  • Pierderea controlului intestinului vezical: Dacă aveți dureri de spate și brusc nu vă puteți controla vezica urinară sau intestinul, adresați-vă imediat medicului dumneavoastră. Acesta ar putea fi un semn al mai multor lucruri, cum ar fi tumorile spinale sau sindromul cauda equina, o afecțiune rară dar gravă, cauzată de o compresie severă a rădăcinilor nervoase din coloana vertebrală. Ar putea de asemenea să semnaleze stenoza spinării lombare, care cauzează compresia nervilor în partea inferioară a spatelui.


  • Pierderea inexplicabilă în greutate: dacă vă doare spatele și pierdeți greutate - 10 kg sau mai mult - dar nu știți de ce, consultați imediat medicul. Acesta ar putea fi un semn al unei probleme medicale mai grave.

170 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page