top of page
  • Poza scriitoruluiTuncay Ozturk

DUREREA SPATELUI INFERIOR




Spatele este ca o echipă. Așa cum un singur jucător nu poate fi singur învinuit pentru o pierdere, durerea de spate, de obicei, nu poate fi cauzată de o singură problemă. Mai mulți factori diferiți - inclusiv mușchii, ligamentele și oasele - sunt adesea implicați.


Discurile lombare sunt adesea acuzate că sunt vinovate în durerile spatelui inferior. Dar un studiu a arătat că aproape două treimi din persoanele fără dureri, au avut anormalități de disc vizibile pe un RMN, ceea ce sugerează că, pe lângă discuri, pot fi implicate și alte formațiuni în această durere.


Rapoartele recente indică un grup muscular numit multifidus ca potențial cauzator al durerilor de spate. Acești mușchi mici, traversează de-a lungul fiecăreia dintre vertebrele dvs. și au o treabă dificilă de făcut: asigură stabilitate, permit extinderea și rotirea coloanei vertebrale și protejează împotriva degenerării articulațiilor care leagă vertebrele.


Cercetările au descoperit că persoanele cu dureri de spate au tendința de a avea un multifidus mai mic la locul durerii lor. Contracepțiile anormale ale multifidului sunt, de asemenea, asociate cu dureri de spate scăzute.


Discul și multifidul funcționează împreună. Dacă discul este inflamat, acesta împiedică funcționarea eficientă a multifidusului, ducând la durere. Multifidusul dureros va fi contractat și veți fi înțepenit.

 

Cum se inflamează discul? Pozițiile greșite, îndoirea, răsucirea și răsturnarea pot provoca probleme cu discul.


Imaginați-vă discul ca o gogoașă de gelatină așezată între vertebrele din coloana vertebrală. Dacă apare o ruptură în inelul exterior al discului, centrul de tip gel se distruge și irită țesuturile și nervii din jur. În consecință, este posibil să aveți dureri și slăbiciuni la nivelul picioarelor.


Durerea și inflamația pot opri capacitatea multifidusului de a se contracta. Dacă această problemă nu este abordată, lentitatea multifidusului va rămâne și după ce durerea sa oprit. Acest lucru îngreunează într-adevăr mișcarea dvs. și, de asemenea, crește riscul de inflamație.


Studiile au arătat că exercițiile care întăresc multifidusul sunt asociate cu dureri de spate reduse și cu o rată de recurență mai scăzută. Așa că odihna nu va fi o soluție pentru tine, ci să te ridici și să te miști afară.


185 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page