top of page
  • Poza scriitoruluiTuncay Ozturk

FACTORI DE RISC AI DURERII DE SPATE


tuncay ozturk centru de recuperare fizioterapie kinetoterapie dureri de spatecentru de recuperare fizioterapie kinetoterapie dureri de spate

Care sunt factorii de risc pentru durerile de spate?


Deși oricine poate avea dureri de spate, un număr de factori măresc riscul. Ei includ:


Vârsta: primele dureri de spate au loc, de obicei, între vârstele de 30 și 40 de ani. Durerile de spate devin mai frecvente odată cu vârsta.


Nivelul de fitness: Durerea de spate este mai frecventă în rândul persoanelor care nu se antrenează fizic. Mușchii spatelui și cei abdominali pot să nu sprijine în mod adecvat coloana vertebrală. "Războinicii de la sfârșitul săptămânii" - persoane care ies și fac foarte mult sport după ce au fost inactive toată săptămâna - sunt mai susceptibile de a suferi leziuni dureroase în spate decât persoanele care fac o activitate fizică moderată un obicei zilnic. Studiile arată că exercițiile aerobice cu impact redus sunt bune pentru discurile care amortizează vertebrele, și pentru oasele individuale care formează coloana vertebrală.


Dieta: O dietă bogată în calorii și grăsimi, combinată cu un stil de viață inactiv, poate duce la obezitate, care poate pune presiune pe spate.


Ereditate: Unele cauze ale durerii de spate, inclusiv boala discului, pot avea o componentă genetică.


Rasa: Rasa poate fi un factor în problemele de spate. Femeile afro-americane, de exemplu, au de două până la trei ori mai multe șanse decât femeile albe să dezvolte spondilolisteză, o condiție în care o vertebră a coloanei inferioare - numită și coloana vertebrală lombară - se îndepărtează din loc.


Prezența altor boli: Multe boli pot provoca sau pot contribui la dureri de spate. Acestea includ diferite forme de artrită, cum ar fi osteoartrita, artrita reumatoidă și spondilita anchilozantă și cancerele în altă parte a corpului care se pot răspândi în coloana vertebrală.


Factori de risc ocupațional: A avea un loc de muncă care necesită ridicare, împingere sau tragere, în special atunci când aceasta implică răsucirea sau vibrarea coloanei vertebrale, poate duce la răniri și dureri de spate. Un loc de muncă inactiv sau o slujbă de birou poate, de asemenea, să ducă sau să contribuie la durere, mai ales dacă aveți o poziție proastă sau stați toată ziua într-un scaun incomod.


Fumatul de țigară: Deși fumatul nu poate provoca în mod direct dureri de spate, crește riscul de a dezvolta dureri de spate scăzute și dureri de spate scăzute cu sciatică. (Sciatica este dureri de spate care radiază până la șold și / sau picior datorită presiunii asupra unui nerv). De exemplu, fumatul poate duce la durere prin blocarea capacității organismului de a elibera substanțe nutritive pe discurile spatelui inferior. Sau, tusea repetată datorită fumatului poate provoca dureri de spate. Este, de asemenea, posibil ca fumătorii să fie doar mai puțin fizici sau mai puțin sănătoși decât nefumătorii, ceea ce crește probabilitatea ca aceștia să dezvolte dureri de spate. În plus, fumatul poate încetini vindecarea, prelungind durerea pentru persoanele care au avut leziuni la spate, intervenții chirurgicale la spate, sau oase rupte.


103 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page