top of page
  • Poza scriitoruluiTuncay Ozturk

GĂSIȚI TRATAMENTUL POTRIVIT PENTRU DUREREA DE SPATE



Ce vă va elibera de durerea de spate? Există multe opțiuni.

Cel mai bun plan depinde de cazul dvs. specific. De exemplu, aveți dureri de spate de câteva zile sau de mult timp? A început cu o vătămare evidentă sau nu știați cu adevărat ce s-a întâmplat? Sunteți totalmente sănătoși sau aveți alte afecțiuni, cum ar fi artrită sau diabet?

Vestea bună este că există o mulțime de opțiuni eficiente pentru dvs. pe care medicul dumneavoastră va trebui să le ia în considerare, inclusiv unele tratamente pe care le puteți face acasă, cu costuri mici.

TRATAMENTE Cele mai multe dureri de spate dispar singure în termen de câteva zile sau chiar săptămâni. Pentru mulți, tratamentele pentru durerile de spate la domiciliu sunt suficiente pentru a ușura disconfortul în timp ce corpul se vindecă.

Exercițiu. Odihna pentru o zi sau după ce te rănești este binevenită. Apoi, trebuie să te activezi. Întinderea, mersul pe jos, înotul și alte exerciții ușoare vă pot ajuta să vă recuperați. Poate doriți să consultați un instructor calificat sau un terapeut fizic pentru a vă asigura că nu exagerați, ceea ce poate face o diferență în modul în care vă simțiți spatele.

Căldura și gheața. Dacă sunteți răniți, aplicați pachete reci pentru amputarea durerii și reducerea umflăturilor. Utilizați-le timp de până la 20 de minute, de câteva ori pe zi, pentru primele două-trei zile. După aceea, utilizați un tampon cald sau o baie pentru a ușura durerea.

Tratamente oferite de doctori

Consultați un medic dacă tratamentul durerii la spate la domiciliu nu funcționează sau durerea dvs. a durat mai mult de câteva săptămâni. S-ar putea să aveți nevoie de o nouă abordare.

Injecțiile. Medicul dvs. poate injecta medicamentul în țesuturile, articulațiile sau nervii din spate. Steroizii pot reduce umflarea și durerea. Medicamentele antiinflamatoare pot amorți durerea. În funcție de persoana și tipul de medicament injectat, scutirea poate dura de la câteva zile la câteva luni.

Terapia fizică, osteopatia, terapia manuală. Un terapeut fizic vă poate oferi exerciții pentru a vă construi puterea, a vă ajuta să vă poziționați și pentru a vă îmbunătăți modul în care vă mișcați, astfel încât spatele dumneavoastră să se poată recupera și să îl puteți menține puternic.

Intervenție chirurgicală. Majoritatea persoanelor cu dureri de spate nu au nevoie de intervenții chirurgicale. Dar pentru unii oameni poate fi tratamentul potrivit. Un chirurg poate repara discuri deteriorate sau fracturi. Cu toate acestea, intervenția chirurgicală nu poate fi o soluție permanentă. Durerea se întoarce uneori.

Stimularea electrică. Aceasta implică trimiterea de nivele inofensive de electricitate către nervi pentru a ușura durerea. Cea mai obișnuită formă a acestui tratament este numită stimulare nervoasă electrică transcutanată (TENS.)

Studiul Massage.One a constatat că masajul a ajutat la reducerea durerii de spate mai repede decât în ​​mod obișnuit. Asigurați-vă că spuneți terapeutului dvs. de masaj despre durerea de spate și orice leziuni.

Manipularea coloanei. Un expert va apăsa o articulație în coloana vertebrală cu mâini sau cu un dispozitiv. Ideea este să elibereze presiunea și să scadă articulațiile și mușchii. Manipularea spinării este, de asemenea, numită ajustare chiropractică. Studiile au găsit abordarea pentru a ajuta durerile de spate.

Sfaturi pentru prevenirea durerii de spate

Căutați suport în mobilierul dvs. Așezați-vă în scaune cu un sprijin bun în spate. Asigurați-vă că biroul dvs. este la o înălțime confortabilă.

Stai bine. Încercați să nu vă aplecați când stați jos sau în picioare. Țineți umerii înapoi când stați la un birou. Nu vă lăsați umerii să coboare spre urechi.

Ridicați cu atenție. Nu încercați să ridicați lucruri prea grele. Când vă ridicați, îndoiți-vă de genunchi, nu de talie.

Dormiți pe o parte, cu genunchii adunați. Aduce mai puțin stres pe coloana vertebrală. Încercați să nu dormiți în stomac. Dacă dormiți pe spate, puneți perne sub spate și genunchi.

Întindeți-vă. Înainte de a lucra sau de a face ceva stresant, întindeți-vă întâi. Reduce riscul de entorse.

112 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page