• Tuncay Ozturk

MANAGEMENTUL DURERII DE SPATEExistă multe cauze ale durerii de spate, inclusiv accidente și leziuni. Două tipuri de leziuni ale spatelui sunt spondilolisteza și radiculopatia cervicală. Ambele au propriul set de simptome, cauze și tratamente.


Coloana vertebrală este alcătuită dintr-o înșiruire de 33 de oase și țesut care se extinde de la craniu până la pelvis. Aceste oase, sau vertebrele, închid și protejează un cilindru de țesuturi nervoase, cunoscut sub numele de măduva spinării. Între fiecare dintre vertebre este un disc intervertebral sau o bandă de cartilaj care servește ca un amortizor de șoc între vertebre.


Ce cauzează durerile de spate?


Cauzele durerii de spate pot fi complexe. Unele cauze ale durerii de spate includ accidente și leziuni sportive.


Cum este diagnosticată durerea de spate?


În plus față de efectuarea unui istoric complet și a examenului fizic pentru durerile de spate, medicul dumneavoastră poate sugera unul din următoarele studii de diagnostic:


Raze X, care pot fi utilizate pentru a furniza detalii ale structurilor osoase din coloana vertebrală și pentru a verifica instabilitatea (cum ar fi spondilolisteza, vezi mai jos), tumori și fracturi

Scanările CT, care pot identifica condiții specifice, cum ar fi un disc herniat sau stenoza spinării.

RMN-ul, care poate oferi detalii despre discurile spatelui si rădăcinile nervoase.


Rezultatele RMN sunt cele mai frecvent utilizate pentru planificarea pre-chirurgicală.

 

O serie de alte studii imagistice și electrice pot fi, de asemenea, utilizate pentru identificarea problemelor din spate, iar unele injecții sunt utilizate în scopuri de diagnosticare, precum și pentru ameliorarea durerii.


#tuncayozturk #dureridespate #kinetoterapie #fizioterapie #centruderecuperare

115 afișare0 comentariu
Medicine Park
by Tuncay Ozturk

NU 

LUCRĂM

CU CNAS

SAU

CASMB.

OBȚINE O CONSULTAȚIE GRATUITĂ!