top of page
  • Poza scriitoruluiTuncay Ozturk

NU LĂSAȚI DUREREA DE SPATE SĂ VĂ STRICE VIAȚA AMOROASĂ


tuncay ozturk dureri de spate fizioterapie kinetoterapie centru de recuperare

Când vine vorba de viața voastră amoroasă, durerea de spate lombară poate avea un impact grav. Puteți începe să evitați întâlnirile din dormitor din frica de a provoca mai multă durere și, dacă partenerul dvs. nu are nicio explicație pentru pierderea aparentă a interesului, relația dvs. poate deveni încordată.


Acesta este motivul pentru care persoanele cu dureri de spate cronice ar trebui să discute problemele sexuale liber, cu partenerul, și cu un medic înțelegător care vă poate ajuta.


Problemele sexuale legate de durerile de spate „sunt probabil mai frecvente decât consideră medicii și decât vor pacienții să recunoască. Este încă un subiect tabu. În timp ce câțiva pacienți vor declara voluntar că durerile de spate interferează cu intimitatea sexuală, majoritatea nu vor răspunde subiectului. Cred că există foarte multă jenă în acest sens. Dar mulți sunt ușurați să poată vorbi în sfârșit despre asta.


Cu toate acestea, mulți medici nu întreabă, așa că pacienții ar trebui să facă primul pas. În cazul în care medicul dumneavoastră nu poate ști foarte bine cum să discutați subiectul, este bine pentru dvs să inițiați discuția.


Cei cu probleme sexuale legate de dureri de spate cronice au adesea boli de disc sau artrită la nivelul coloanei vertebrale, dar pacienții care se recuperează de la chirurgia spatelui se pot lupta și ei. Dar niciun tip de durere de spate cronică nu exclude o viață sexuală activă.


VORBESTE DESCHIS CU PARTENERUL

În ceea ce privește durerile de spate și dificultățile de sex dintre parteneri, este ceva care este cu adevărat important de discutat. De-a lungul anilor, pacienții noștri au dat dovadă de reticență în a le spune partenerilor că nu pot face sex, deoarece doare prea mult sau vor să schimbe pozițiile sexuale de lungă durată pentru a ușura durerea.


Durerea de spate cronică poate duce, de asemenea, la starea de spirit sau depresie. Când sunteți deprimat, este greu de .


Atunci când un cuplu începe să facă mai puțin sex fără nicio discuție, nu doar relația, ci și sentimentul de încredere se erodează. Unul dintre pacienții noștri care nu a reușit să explice că durerile de spate i-au provocat pierderea de interes, a descoperit că partenerul său îl bănuia că are o aventură.


Uneori, pacientul nu se teme doar de durere, dar și de rănirea persoanei în timpul sexului. În schimb, atunci când partenerii sunt deschiși cu privire la probleme, ei pot găsi alternative pentru a menține sexul plăcut.


LUAȚI MĂSURI PREVENTIVE


Planificarea poate face sexul mai bun. Dacă vă doare spatele, luați un calmant înainte de sex (ca în orice activitate fizică). Dacă aveți spasme musculare în spate, un duș fierbinte înainte de sex este o idee bună. Sexul poate fi un sport fizic. Dacă mușchii nu sunt pregătiți și treceți printr-o activitate viguroasă, vă puteți agrava condiția.


În afară de a face un duș relaxant înainte de sex, puteți încerca, de asemenea, înghețarea zonei cu probleme. Gheața ameliorează orice suprastimulare a mușchilor, orice întindere excesivă sau ceva asemănător, la fel ca în cazul sportivilor de performanță.


ÎNCERCAȚI POZIȚII NOI

Pentru a face sexul mai confortabil, este posibil ca cuplurile să fie nevoite să modifice pozițiile în care se află. Acest lucru necesită cunoașterea propriului corp. Unii oameni, cum ar fi cei cu probleme de disc, resimt mai multă durere atunci când se apleacă.


Pentru acești oameni, cele mai bune poziții permit spatelui inferior să se simtă susținut și relaxat. De obicei, persoana cu problema din spate va afla că va dori să fie pe partea de jos. Cheia este că doriți să vă asigurați că spatele dvs. este într-o poziție bine susținută. S-ar putea să fie nevoie să puneți o pernă sub spate. O pernă în partea inferioară a spatelui va susține regiunea lombară. Plasarea pernelor sub genunchi pentru a le face ușor îndoite, de asemenea, presează spatele. În esență, aveți capacitatea de a face în continuare sex, însă s-ar putea să nu fiți la fel de viguroși ca altă dată.


Terapia fizică poate ajuta pe cineva cu dureri de spate cronice să îmbunătățească flexibilitatea și stabilitatea coloanei vertebrale. Ar trebui să vadă un kinetoterapeut care este expert în mecanica coloanei vertebrale. Kinetoterapeutul le va arăta întinderi și exerciții de întărire care vor construi capacitatea coloanei vertebrale de a se deplasa, de a-și asuma poziții și de a se stabiliza în aceste poziții. "


ȘTII CÂND SĂ TE OPREȘTI

Uneori, durerea de spate nu se întâmplă în timpul sexului, dar apare mai târziu. Puteți face ceva greșit, puteți face prea multe lucruri și durerea va fi întâlnită într-o manieră întârziată. Trebuie să te uiți la asta. Limitați activitățile sexuale la un nivel de intensitate sigur.


În timpul sexului, un disconfort ușor poate fi acceptabil, dar nu și dureri mai puternice.


Dacă durerea de spate lovește în timpul sexului, opriți-vă imediat, nu abordați cazul celui care are dureri de spate și spune: „Mai am doar câteva jocuri pentru a termina setul de tenis.” Dacă faceți asta, timpul de recuperare va fi chiar mai mult.


Un cuplu poate încerca mereu din nou într-o zi în care durerile de spate s-au îmbunătățit.


118 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page