top of page
  • Poza scriitoruluiTuncay Ozturk

POTI PREVENI DUREREA DE SPATE?


tuncay ozturk centru de recuperare fizioterapie kinetoterapie dureri de spate


Prevenirea durerii de spate este, în sine, oarecum controversată. De mult timp s-a crezut că exercițiul și un stil de viață sănătos ar împiedica durerile de spate. Acest lucru nu este neapărat adevărat. De fapt, mai multe studii au constatat că un tip greșit de exerciții, cum ar fi activități cu impact sporit, poate crește șansa de a suferi dureri de spate. Cu toate acestea, exercițiul fizic este important pentru sănătatea generală și nu trebuie evitat. Activitățile cu impact scăzut, cum ar fi înotul, mersul pe jos și bicicleta, pot spori gradul de fitness general, fără a aprofunda durerea de spate.


Exerciții specifice: Există exerciții specifice în funcție de problema pe care o suferiți. Este important să fiți evaluat de un specialist și specialistul dvs. vă va face un program specific. Poate aveți o ușurare cu durerile de spate.


Curele de sprijin lombar: Lucrătorii care execută frecvent lifting greu sunt adesea obligați să poarte aceste centuri. Nu există dovezi că aceste centuri previn rănirea spatelui. Un studiu a indicat chiar că aceste centuri au crescut probabilitatea de rănire.


În picioare: În timp ce stați în picioare, țineți-vă capul în sus și stomacul tras înăuntru. Dacă vi se cere să stați pe perioade lungi de timp, ar trebui să aveți un scaun mic pe care să se odihnească un picior la un moment dat. Nu purtați tocuri înalte.


Ședința: Sunt preferate scaune de înălțime corespunzătoare pentru sarcina la îndemână, cu suport lombar bun. Pentru a evita stresul pe spate, scaunele trebuie să se rotească. Locurile pentru automobile ar trebui, de asemenea, să beneficieze de sprijin adecvat. Dacă nu, o pernă mică sau un prosop răsturnat în spatele zonei lombare va oferi un sprijin adecvat.


Somn: Gusturile individuale variază. Dacă salteaua este prea moale, mulți oameni vor avea dureri de spate. Același lucru este valabil și pentru somnul pe o saltea foarte tare. Mulți experți recomandă o saltea medie pentru cei cu dureri de spate cronice. Pot fi necesare încercări și erori. O bucată de placaj între arcul cutiei și saltea va întări un pat moale. Un strat gros de saltea va ajuta la înmuierea unei saltele prea grele.


Ridicarea: Nu ridicați obiecte prea grele pentru dvs. Dacă încercați să ridicați ceva, păstrați-vă spatele drept în sus și în jos, în sus și ridicați-vă cu genunchii. Păstrați obiectul aproape de dvs., nu vă lăsați să vă ridicați. Strângeți muschii stomacului pentru a vă menține echilibrul.


77 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page