top of page
  • Poza scriitoruluiTuncay Ozturk

SFATURI PENTRU MAMELE CU FIBROMIALGIE CARE ALĂPTEAZĂ


tuncay ozturk fibromialgie alaptare

Alăptarea poate părea ca cea mai naturală afecțiune din lume, dar multe femei o consideră mai grea decât se așteptau. Mamele cu fibromialgie au adesea o perioadă deosebit de grea cu alăptarea.


Fibromialgia este o tulburare cronică caracterizată prin dureri și oboseală. Cauza sa nu este cunoscută și afectează mai mult femeile decât bărbații.


Nu există niciun tratament pentru fibromialgie. Pacienții deseori încearcă terapie fizică, consiliere și medicamente (inclusiv antidepresive, ibuprofen și, în unele cazuri, morfină) pentru ameliorarea simptomelor.

Alăptarea nu este ușoară pentru niciuna dintre mamele care sunt diagnosticate cu fibromialgie.


Ele pot simți că au eșuat în încercările lor de a alăpta și se pot simți frustrate. Dificultățile includ dureri musculare, durere și rigiditate, oboseală, lipsa percepută de lapte matern.

Femeile pot simți nevoia de reluare a medicației, ceea ce înseamnă renunțarea la alăptare pentru a evita transmiterea medicamentelor către copil prin laptele matern.

Senzația "forțată" de a-și înțărca bebelușii mai devreme decât era planificat, poate tranforma mamele în a fi triste și deprimate.

Strategii de sprijin

Mamele cu fibromialgie ar putea dori să încerce sfaturi pentru alăptare


• Cereți ajutorul. Adresați-vă prietenilor și membrilor familiei pentru încurajare și asistență.

• Acordați atenție unei alimentații adecvate.

• Încercați tehnici de relaxare și terapie muzicală pentru a promova relaxarea și a reduce disconfortul în timpul alăptării.

• Schimbați pozițiile în timpul alăptării.

• Utilizați un tip de suport, cum ar fi o pernă, sub copil.

• Găsiți un loc liniștit și odihnitor pentru a alimenta bebelușul, pentru a reduce distragerile pentru dvs. și copilul dumneavoastră.


22 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page