top of page
  • Poza scriitoruluiTuncay Ozturk

SOMN MAI UȘOR CU DURERI DE SPATE


tuncay ozturk centru de recuperare fizioterapie kinetoterapie dureri de spate

Durerea de spate te ține treaz? Încearcă aceste șapte sfaturi pentru somn liniștit:


Durerile de spate pot face un somn bun foarte greu de obținut. Dar, experimentând cu câteva strategii simple de somn, vă puteți ajuta să vă ușurați durerile de spate și să preveniți problemele viitoare.


"Mai întâi trebuie să începeți cu înțelegerea faptului că nu există o poziție perfectă pentru ca toată lumea să doarmă, în general trebuie să ascultați corpul dumneavoastră".


Iată câteva sfaturi de dormit:


Pune-ți o pernă între picioare. Pentru persoanele cu probleme legate de spate și sold, acest lucru poate ajuta la tensiunea de pe spate și șolduri.

Atunci când alegi o saltea, găsiți cel mai greu pat în magazin și apoi mergeți în jos o crestătură sau două. În general, vrei să dormi pe o saltea mai fermă, dar nu trebuie să fie cea mai fermă.


Țineți gâtul neutru. Utilizați o pernă care umple spațiul dintre cap și umeri și vă permite gâtul să stea într-o poziție neutră, care nu este îndoită într-o direcție sau în cealaltă.

Evitați utilizarea plăcuțelor de încălzire în pat. Dacă vă aflați cu greutatea corporală pe un tampon de încălzire, chiar și unul neelectric, crește riscul de arsuri la nivelul pielii.

Dacă o pernă pe partea superioară a saltelei face ca spatele să se simtă mai bine, nu ezitați să o utilizați.


Stabiliți o rutină bună de somn. Când nu dormiți suficient, mușchii nu au niciodată șansa de a se relaxa și nu te vei trezi revigorat.


Dacă durerile de spate se mențin noaptea în continuare, discutați cu medicul despre alte opțiuni de tratament, cum ar fi medicamentele sau terapia fizică.


17 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page