top of page
  • Poza scriitoruluiTuncay Ozturk

TRATAREA DURERILOR DE SPATE LOMBARE: CHIRURGIE SAU RECUPERARE?

 

tuncay ozturk centru de recuperare fizioterapie kinetoterapie dureri de spate

Trăiți cu dureri lombare cronice? Un studiu britanic spune că recuperarea intensivă și chirurgia pot fi opțiuni la fel de bune.

„Pacienții cu dureri de spate lombare care sunt considerați de către chirurgi ca fiind candidații perfecți pentru intervențiile chirurgicale, pot obține beneficii similare de la un program de reabilitare intensivă, așa cum o fac în urma operației”, spune studiul.

Studiul a arătat că operația a avut o ușoară îmbunătățire în ceea ce privește calmarea durerilor de spate scăzute, dar nu suficientă pentru a compensa costurile și potențialele riscuri ale intervenției chirurgicale.

 

CHIRURGIE - RECUPERARE MEDICALĂ. COMPARAȚIE:


Studiul a inclus 349 de adulți cu dureri cronice de spate la 15 spitale U.K. Chirurgia prin fuziune a coloanei vertebrale a fost repartizată la 176 de pacienți.


Ceilalți participanți (173 de persoane) au fost desemnați să obțină aproximativ 75 de ore de reabilitare intensivă pentru flexibilitate, rezistență și abordări cognitive ale comportamentului durerii. Au primit și sesiuni de urmărire trei, șase sau 12 luni mai târziu.


Participanții au fost urmăriți timp de doi ani; cei mai mulți au completat studiul.

 

Concluzia studiului: „Nu au apărut dovezi clare conform cărora chirurgia primară a coloanei vertebrale a fost mai benefică decât reabilitarea intensivă”.

 

O operație ar trebui făcută pentru a ușura durerile de spate. Se înlătură structurile care apasă pe nervi și contribuie la ameliorarea simptomelor. Dar terapia fizică poate ajuta, de asemenea, la ușurarea acestui tip de dureri inferioare de spate.

 

Dacă vă confruntați cu dureri de spate, știți că vă pot face să vă simți neputincios. Indiferent dacă sunt dureri lombare sau spasme persistente, dureri la nivelul gâtului sau dureri la nivelul nervilor sciatici care radiază pe picioare, durerile de spate cronice vă pot înlătura de la activitățile zilnice și de hobby-urile preferate.

 

După cum arată studiul, în multe cazuri chirurgia nu ar fi necesară și reabilitarea dă același rezultat ca în majoritatea cazurilor. Dacă simțiți dureri de spate și dacă aveți probleme cu coloana, mai întâi alegeți recuperarea medicală înainte de operație.


570 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page