top of page
protuzie, protuzii, protuzii discale, protuzie discala l4 l5, protruzie discala, protruzii discale, protruzie discală, protruzie

OBȚINE O CONSULTAȚIE GRATUITĂ!

NU LUCRĂM CU CNAS SAU CASMB.

PROTUZII DISCALE: CAUZE, SIMPTOME ȘI TRATAMENTE

     Coloana vertebrală este alcătuită dintr-o serie de oase (vertebre) stivuite între ele. De sus în jos, coloana include șapte oase în coloana cervicală, 12 în coloana toracică și cinci în coloana lombară, urmate de osul sacrum și coccis la bază. Aceste oase sunt amortizate de discuri. Discurile protejează oasele prin absorbirea șocurilor create  de activitățile zilnice precum mersul, ridicarea și răsucirea.

 

     Fiecare disc are două părți: o porțiune interioară moale, gelatinoasă și un inel exterior dur. Vătămarea sau slăbiciunea pot face ca porțiunea interioară a discului să iasă prin inelul exterior. Acest fapt este cunoscut sub numele de protuzie discală și provoacă durere sau disconfort. Dacă protuzia vă comprimă unul dintre nervii coloanei vertebrale, puteți, de asemenea, să simțiți amorțeală și durere de-a lungul nervului afectat.

protuzie, protuzii, protuzii discale, protuzie discala l4 l5, protruzie discala, protruzii discale, protruzie discală, protruzie

CAUZE

O protuzie apare atunci când inelul exterior devine slab sau rupt și permite porțiunii interioare să alunece. Acest lucru se poate întâmpla odată cu vârsta. Anumite mișcări pot provoca, de asemenea, o protuzie. Un disc poate aluneca din loc în timp ce vă răsuciți sau vă întoarceți pentru a ridica un obiect. Ridicarea unui obiect foarte mare și greu poate plasa o încordare mare pe partea inferioară a spatelui, ceea ce duce la un disc protuzat. Dacă aveți un loc de muncă foarte solicitant din punct de vedere fizic, care necesită multă ridicare, este posibil să aveți un risc crescut pentru a dezvolta protuzii.

 

Persoanele supraponderale prezintă, de asemenea, un risc crescut pentru protuzii discale, deoarece discurile lor trebuie să suporte greutate suplimentară. Mușchii slabi și un stil de viață sedentar pot contribui, de asemenea, la dezvoltarea unei protuzii.

SIMPTOME

Puteți avea protuzie în orice parte a coloanei vertebrale, de la gât la partea inferioară a spatelui. Partea inferioară a spatelui este una dintre cele mai comune zone pentru protuzii. Coloana vertebrală este o rețea complexă de nervi și vase de sânge; astfel, un disc herniat poate pune o presiune suplimentară asupra nervilor și mușchilor din jurul său.

 

Printre simptomele unui disc protuzat se numără: durere și amorțeală, cel mai frecvent pe o parte a corpului; durere care se extinde la brațe sau picioare; durere care se agravează noaptea, după ce stați în picioare sau la mers pe distanțe scurte. De asemenea, puteți simți slăbiciune musculară inexplicabilă, furnicături, dureri sau arsuri în zona afectată.

Tipurile de durere pot varia de la o persoană la alta. Ar trebui să consultați un specialist dacă durerea dumneavoastră are ca efecte amorțeala sau furnicături ce vă afectează capacitatea de a vă controla mușchii.

TRATAMENT FĂRĂ INTERVENȚIE CHIRURGICALĂ PENTRU PROTUZII DE DISC!

Dacă aveți protuzii, prima întrebare este dacă este posibilă rezolvarea acestora fără intervenție chirurgicală. Ultimii cercetători au dovedit că protuziile se poate vindeca/ retrage dacă se aplică un tratament adecvat pe zona afectată. Neurochirurgii noștri experimentați au făcut cercetări: înainte de tratament, au diagnosticat protuzia prin RMN iar după tratamentele aplicate, au făcut un alt RMN. La ultima imagistică, protuzia a fost vindecată în mod semnificativ. Aceeași cercetare a fost făcută și în SUA. Pacienții care și-au urmat tratamentele și au avut mai multe precauții cu privire la activitățile lor de zi cu zi, au vindecat hernia de disc, date fiind RMN-urile efectuate înainte și după tratament.

 

În clinică, rata noastră de succes în tratamentul pacienților cu protuzii discale a atins peste 95%, cu tehnicile noastre inovatoare de tratament, combinând proceduri de osteopatie, terapie manuală și fizioterapie. Pacienții ce suferă de durere, amorțeală, senzație de arsură și slăbiciune sunt tratați prin abordarea noastră revoluționară. În concluzie, NU RECOMANDĂM NICIODATĂ luarea unei decizii chirurgicale înainte de a se încerca reabilitarea discurilor.

Tratamentul depinde, de obicei, de nivelul de disconfort pe care îl întâmpinați și de modul în care discul a protuzat din loc.

 

Majoritatea oamenilor pot ameliora durerile de protuzii folosind un program de tratament adecvat, ce vizează sursa problemei. Acesta este motivul pentru care este important ca prima dată să determinați sursa problemelor dumneavoastră și abia apoi, să le tratați. Vă recomandăm să modificați și activitățile din viața de zi cu zi care vă produc discomfort fizic, pentru a vă proteja discul.

 

Deși poate fi tentant să vă abțineți de la orice activitate fizică în timp ce experimentați durerea sau disconfortul unei protuzii, acest lucru poate duce la slăbiciune musculară și rigiditate articulară. În schimb, încercați să rămâneți cât mai activi prin activități de întindere sau cu impact redus, cum ar fi mersul pe jos.

EXPERTIZA NOASTRĂ

Suntem specializați în tratarea problemelor coloanei vertebrale, cu ore de educație și abordări diferite din Turcia, Germania, Olanda, Irlanda și Statele Unite ale Americii. Vom diagnostica problemele de la nivelul articulațiilor și țesuturilor moi ale corpului dumneavoastră și vom efectua un plan cuprinzător de evaluare și tratament pentru problema dumneavoastră particulară.

Pe lângă asta, vă vom oferi sfaturi preventive pentru cei predispuși la durerile de spate. Avem vaste experiențe clinice în tratamentul afecțiunilor de spate, cu numeroși pacienți cu protuzii discale.

Scapă de protuzii fără intervenție chirurgicală, doar cu ajutorul experților noștri! Solicită o consultație gratuită acum!

TESTIMONIALE

HAIDEȚI SĂ AFLĂM PĂRERILE PACIENȚILOR DESPRE SERVICIILE NOASTRE!

VICTOR REBENGIUC & MARIANA MIHUȚ, 

ACTORI

Mai mult decât bun. Recomand tuturor celor în suferință să se adreseze cu încredere lui Tuncay pentru că este un profesionalist de prima mână. Nu numai asta, dar și atmosfera este una în care te simți bıne. Atât eu, cât și soțul meu, ne-am simțit mult mai bine după aceea. 

MARIAN DRĂGULESCU,

GIMNAST OLIMPIC

Îl cunosc pe Tuncay din 2013, este un profesıonist, îi doresc mult succes și să continue cu aceeașI pasiune!

LUCIAN SĂNMĂRTEAN,

FOTBALIST

În contextul practicării unui sport de performanță, recuperarea medicală devine un factor cheie, mai ales atunci când există tendința de antrenament frecvent și intens. Tuncay a avut grijă să aducă echilibrul dintre antrenament și recuperare, reușind să reducă durerile care mă împiedicau să îmi continui activitatea.

OBȚINE O CONSULTAȚIE GRATUITĂ!

NU LUCRĂM CU CNAS SAU CASMB.
bottom of page