top of page
radiculopatie, radiculopatie lombara, radiculopatia lombara, radiculopatie tratament, spondiloza cu radiculopatie, radiculopatie l5 s1, radiculopatie lombara simptome

OBȚINEȚI O CONSULTAȚIE GRATUITĂ!

NU LUCRĂM CU CNAS SAU CASMB!

RADICULOPATIE: 
CAUZE, SIMPTOME ȘI TRATAMENTE

Radiculopatia se referă la simptomele care se dezvoltă atunci când există compresia unei rădăcini nervoase spinale. Cel mai frecvent, compresia nervoasă este legată de o hernie de disc sau spondiloză (modificări degenerative la nivelul coloanei vertebrale) și poate apărea cu sau fără traume.

 

Este important de menționat că nu toate herniile de disc provoacă compresie nervoasă sau durere. În timp ce orice rădăcină nervoasă poate fi afectată, nivelurile cervicale inferioare (gât) și lombare inferioare (partea inferioară a spatelui) sunt cele mai frecvente. Deoarece fibrele unei rădăcini nervoase spinale oferă senzație și rezistență într-o anumită regiune a corpului, brațului sau piciorului, un nerv comprimat va cauza simptome în regiunea în care nervul oferă forță și senzație. Nervii din gât oferă senzație și forță în brațe, în timp ce nervii din zona inferioară a spatelui oferă senzație și rezistență în picioare.

radiculopatie, radiculopatie lombara, radiculopatia lombara, radiculopatie tratament, spondiloza cu radiculopatie, radiculopatie l5 s1, radiculopatie lombara simptome

CAUZE 

Radiculopatia este cauzată de afectarea unei rădăcini nervoase spinale. Cea mai frecventă cauză de compresie este o hernie discală și/sau modificări degenerative la nivelul coloanei vertebrale. Poate contribui și la spondilolisteza (când o vertebră este în afara alinierii în raport cu vertebrele adiacente). Cauzele mai puțin frecvente ale compresiunii nervoase includ chistul, fractura, infecția și tumora.

SIMPTOME

Radiculopatia se caracterizează prin:

  • Durere. Pentru radiculopatii cervicale, durerea radiază adesea de la gât și de jos în braț (uneori până la umăr/ scapulă). Pentru radiculopatii lombare și lombosacrale, durerea radiază din partea inferioară a spatelui în josul fesei și piciorului.

  • Amorțeală sau furnicături. Aceste modificări senzoriale pot fi prezente la braț / mână sau picior.

  • Slăbiciune. Pentru o radiculopatie cervicală, este posibil să aveți slăbiciune la braț / mână și să observați că renunțați la lucruri sau aveți dificultăți în a ridica lucrurile. Pentru o radiculopatie lombară, este posibil să aveți slăbiciune la nivelul piciorului / piciorului și să observați că aveți probleme la mers și să vă prindeți degetul la lucruri.

  • Modificări ale vezicii urinare sau ale intestinului. Mai puțin frecvent, nervii care afectează vezica și intestinul pot deveni comprimate și contribuie la pierderea controlului și a incontinenței funcției vezicii urinare sau a intestinului.

Simptomele asociate radiculopatiei sunt de obicei unilaterale (afectează o parte a corpului). Durerea se poate agrava cu anumite mișcări ale gâtului sau cu spatele jos, cu ședința sau mersul prelungit și uneori cu tuse sau strănut.

TRATAMENT

De obicei, radiculopatia poate fi tratată cu succes fără intervenție chirurgicală. Recomandările de tratament vor depinde de severitatea radiculopatiei și de simptomele asociate. Odată ce simptomele au dispărut, este important să reveniți treptat la activitățile normale. Avem o experiență excelentă cu pacienți cu radiculopatie. Din acest motiv am cercetat cel mai eficient mod de tratare, iar tehnicile pe care le-am inventat noi din abordarea multidiciplinară a combinației cu diferite metode au lucrat cel mai bine la oameni.

 

Aplicăm combinația metodelor de tratament ale osteopatiei, terapiei manuale, fizioterapiei și kinetoterapiei. Unul fără celălalt lipsește întotdeauna în planul de tratare a găurilor. Avem un mare succes cu acest tratament, iar timpul de tratament a fost redus în comparație cu tehnicile clasice de terapie fizică. Protocolul de tratament ar trebui să includă pentru a crește aceste scopuri importante: scăderea inflamației, creșterea circulației, înlăturarea durerii, redobândirea acitivităților fără durere. Planul de tratament trebuie personalizat în conformitate cu aceste scopuri.

EXPERTIZA NOASTRĂ

Suntem specializați în tratarea problemelor generate de radiculopatii, cu ore de educație și abordări diferite din Turcia, Germania, Olanda, Irlanda și Statele Unite ale Americii. Vom diagnostica problemele de la nivelul articulațiilor și țesuturilor moi ale corpului dumneavoastră și vom efectua un plan cuprinzător de evaluare și tratament pentru problema dumneavoastră particulară.

 

Pe lângă asta, vă vom oferi sfaturi preventive pentru cei predispuși la radiculopatii. Avem vaste experiențe clinice în tratamentul acestor afecțiuni, cu numeroși pacienți cu radiculopatii.

Obțineți o consultație gratuită pentru radiculopatii, chiar de la echipa noastră medicală de experți! 

TESTIMONIALE

HAIDEȚI SĂ AFLĂM PĂRERILE PACIENȚILOR DESPRE SERVICIILE NOASTRE!

VICTOR REBENGIUC & MARIANA MIHUȚ, 

ACTORI

Mai mult decât bun. Recomand tuturor celor în suferință să se adreseze cu încredere lui Tuncay pentru că este un profesionalist de prima mână. Nu numai asta, dar și atmosfera este una în care te simți bıne. Atât eu, cât și soțul meu, ne-am simțit mult mai bine după aceea. 

MARIAN DRĂGULESCU,

GIMNAST OLIMPIC

Îl cunosc pe Tuncay din 2013, este un profesıonist, îi doresc mult succes și să continue cu aceeașI pasiune!

LUCIAN SĂNMĂRTEAN,

FOTBALIST

În contextul practicării unui sport de performanță, recuperarea medicală devine un factor cheie, mai ales atunci când există tendința de antrenament frecvent și intens. Tuncay a avut grijă să aducă echilibrul dintre antrenament și recuperare, reușind să reducă durerile care mă împiedicau să îmi continui activitatea.

OBȚINEȚI O CONSULTAȚIE GRATUITĂ!

NU LUCRĂM CU CNAS SAU CASMB!
bottom of page