top of page
nervul sciatic, nerv sciatic, sciatica, sciatică, lombo sciatica, antiinflamator nerv sciatic, antiinflamatoare nerv sciatic, deblocare nerv sciatic, sciatica tratament, dureri nerv sciatic, durerile nervul sciatic, gel pt nervul sciatic, nervul sciatic masaj

OBȚINE O CONSULTAȚIE GRATUITĂ!

*NU LUCRĂM CU CASMB, CNAS SAU OPSNAJ.

SCIATICA (LUMBOSCIATICA)

Nervul sciatic începe de la măduva spinării, trece prin șolduri și fese, și apoi se ramifică pe fiecare picior. Nervul sciatic este cel mai lung nerv al corpului și unul dintre cei mai importanți. Are un efect direct asupra capacității dumneavoastră de a controla și simți picioarele. Când acest nerv este iritat, veți experimenta sciatica.

 

Sciatica este o senzație care se poate manifesta ca o durere moderată până la severă de spate, fese și picioare. De asemenea, puteți simți slăbiciune sau amorțeală în aceste zone.

Sciatica este un simptom cauzat de o vătămare subiacentă a nervului sciatic sau a unei zone care afectează nervul, cum ar fi vertebrele, discurile sau mușchii. 

 

Sciatica se referă la durerea care radiază pe calea nervului sciatic, care se ramifică din partea inferioară a spatelui prin șolduri și fese, și în jos pe fiecare picior. De obicei, sciatica afectează doar o parte a corpului. Sciatica apare cel mai frecvent când o hernie de disc, pintenul osos pe coloana vertebrală sau îngustarea coloanei vertebrale (stenoza spinală) comprimă o parte a nervului. Aceasta provoacă inflamații, dureri și adesea o anumită amorțeală la nivelul piciorului afectat.

Deși durerea asociată cu sciatica poate fi severă, majoritatea cazurilor se rezolvă cu tratamente non-chirurgicale în câteva săptămâni.

nervul sciatic, nerv sciatic, sciatica, sciatică, lombo sciatica, antiinflamator nerv sciatic, antiinflamatoare nerv sciatic, deblocare nerv sciatic, sciatica tratament, dureri nerv sciatic, durerile nervul sciatic, gel pt nervul sciatic, nervul sciatic masaj

CAUZE

Sciatica poate fi cauzată de mai multe afecțiuni care implică coloana vertebrală și poate afecta nervii care curg de-a lungul spatelui. Poate fi, de asemenea, cauzată de o vătămare, de exemplu din căderi sau de tumori ale nervilor spinali sau sciatici. Mai jos vom descrie condițiile comune care pot provoca sciatica:

 

DISCURI HERNIATE

Vertebrele sau oasele coloanei vertebrale, sunt separate prin bucăți de cartilaj. Cartilajul este umplut cu un material gros, clar, pentru a asigura flexibilitatea și amortizarea în timp ce vă deplasați. Din unele motive, discul poate fi rupt și poate pune presiune asupra măduvei spinării și a rădăcinilor nervilor sciatici.

STENOZA COLOANEI VERTEBRALE

Stenoza coloanei vertebrale se caracterizează prin îngustarea anormală a canalului coloanei vertebrale inferioare. Această îngustare pune presiune asupra măduvei spinării și a rădăcinilor nervilor sciatici.

 

SPONDILOZA

Spondilolisteza este una dintre afecțiunile asociate ale tulburării degenerative a discului. Când un os vertebral se extinde peste altul, osul poate ciupi nervii care alcătuiesc nervul sciatic.

 

SINDROMUL PIRIFORMIS

Sindromul Piriformis este o afecțiune neuromusculară rară în care mușchiul piriformis se contractă sau se strânge involuntar, provocând sciatica. Mușchiul piriformis este mușchiul care conectează porțiunea inferioară a coloanei vertebrale la coapse.

Când se contractă, poate pune presiune asupra nervului sciatic, ceea ce duce la sciatică. Sindromul Piriformis se poate agrava dacă sunteți sedentari pe perioade îndelungate, suferiți căzături sau vă accidentați.

SIMPTOME

Sciatica este un tip de simptom foarte distinct. Dacă întâmpinați dureri care vă curg din partea inferioară a spatelui prin zona feselor și către membrele inferioare, este de obicei sciatica.

Sciatica este rezultatul deteriorării sau vătămării nervului sciatic, astfel încât alte simptome ale afectării nervului sunt de obicei prezente cu durerea. Alte simptome pot include următoarele:

•  Este posibil să aveți dureri care se agravează odată cu mișcarea.

•  Este posibil să aveți amorțeală sau slăbiciune la nivelul picioarelor.

•  Puteți simți senzația de înțepături, care implică furnicături dureroase în degetele de la picioare.

• Este posibil să prezentați incontinență, adică incapacitatea de a vă controla vezica sau intestinele.

TRATAMENT

La primul diagnostic de sciatică, vă vom oferi probabil sfaturi pentru a vă gestiona viața de zi cu durerea sciatică. Ar trebui să vă continuați activitățile zilnice cât mai mult posibil. Statul în pat sau evitarea activității îți poate agrava starea.

Deoarece există multe motive diferite care pot provoca sciatica, consultarea este punctul cheie pentru tratament. Echipa noastră de expertiză, cu experiență cu numeroși pacienți cu sciatică, va oferi o consultație adecvată pentru planul personalizat de tratament pentru dumneavoastră. Folosim în planul de tratament fizioterapie, osteopatie, terapie manuală și exerciții care ajută pacienții să spună extrem de mult prin rezultatul experiențelor anterioare ale pacienților. Peste 90% dintre pacienții care suferă de sciatică au fost tratați fără intervenții chirurgicale. Și în toate aceste procese, nu va trebui să utilizați niciun medicament ca parte a sesiunilor de tratament.

EXPERTIZA NOASTRĂ

Fizioterapeuții noștri au o mare parte din experiența clinică specifică în tratamentul sciaticii. Sicatica poate fi cauzată din mai multe motive diferite, astfel încât echipa noastră va evalua starea dvs. și va găsi e cel mai potrivit tratament pentru durerea ta.

 

În spate există multe structuri diferite care pot provoca sciatica; cum ar fi discul, ligamentele, mușchii și țesutul nervos. Echipa noastră va încerca să găsească motivul pentru care această structură a fost deteriorată, ceea ce vă permite să abordați rădăcina cauzei, mai degrabă decât să tratați simptomele.

 

Echipa noastră de fizioterapeuți va viza să vă educe despre problema dumneavoastră de sănătate, astfel încât să puteți înțelege cel mai bine beneficiile tratamentului și cum să-l gestionați pe termen lung, dacă este nevoie.

Obțineți o consultație gratuită pentru sciatică, chiar de la echipa noastră medicală de experți! 

TESTIMONIALE

HAIDEȚI SĂ AFLĂM PĂRERILE PACIENȚILOR DESPRE SERVICIILE NOASTRE!

VICTOR REBENGIUC & MARIANA MIHUȚ

ACTORI

Mai mult decât bun. Recomand tuturor celor în suferință să se adreseze cu încredere lui Tuncay pentru că este un profesionalist de prima mână. Nu numai asta, dar și atmosfera este una în care te simți bıne. Atât eu, cât și soțul meu, ne-am simțit mult mai bine după aceea. 

MARIAN DRĂGULESCU,

GIMNAST OLIMPIC

Îl cunosc pe Tuncay din 2013, este un profesıonist, îi doresc mult succes și să continue cu aceeașI pasiune!

LUCIAN SĂNMĂRTEAN,

FOTBALIST

În contextul practicării unui sport de performanță, recuperarea medicală devine un factor cheie, mai ales atunci când există tendința de antrenament frecvent și intens. Tuncay a avut grijă să aducă echilibrul dintre antrenament și recuperare, reușind să reducă durerile care mă împiedicau să îmi continui activitatea.

OBȚINE O CONSULTAȚIE GRATUITĂ!

*NU LUCRĂM CU CASMB, CNAS SAU OPSNAJ.

bottom of page