top of page
sindromul piriformis, muschiul piriform, vindecare muschi piriform, muschi piriform, exercitii pentru muschiul piriform, sindromul piriformis tratament, piriformis, sindromul piriformis tratament

OBȚINE O CONSULTAȚIE GRATUITĂ!

*NU LUCRĂM CU CASMB, CNAS SAU OPSNAJ.

SINDROMUL
PIRIFORMIS

Sindromul Piriformis este o afecțiune neuromusculară, cauzată atunci când mușchiul piriformis comprimă nervul sciatic. Mușchiul piriformis este un mușchi plat, situat în fese, în apropierea vârfului articulației șoldului. Acest mușchi este important în mișcarea inferioară a corpului, deoarece stabilizează articulația șoldului, ridicând și rotind coapsa departe de corp. Acest lucru ne permite să mergem, să ne mutăm greutatea de la un picior la altul și să menținem echilibrul. De asemenea, este utilizat în sporturile care implică ridicarea și rotirea coapselor. Pe scurt, în aproape fiecare mișcare a șoldurilor și picioarelor.

 

Nervul sciatic este un nerv gros și lung în corp. Trece prin mușchiul piriformis, coboară pe partea din spate a piciorului și, în cele din urmă, se ramifică în nervii mai mici care se termină în picioare. Compresia nervoasă poate fi cauzată de spasmul mușchiului piriformis.

sindromul piriformis, muschiul piriform, vindecare muschi piriform, muschi piriform, exercitii pentru muschiul piriform, sindromul piriformis tratament, piriformis, sindromul piriformis tratament

CAUZE

Mușchiul piriform se antrenează în fiecare zi. Îl folosiți atunci când mergeți sau atunci când vă întoarceți corpul. Îl folosiți chiar și de la schimbarea greutății dintr-o parte în alta. Mușchiul poate deveni rănit sau iritat din perioade lungi de inactivitate sau exerciții fizice prea agresive.

 

UNELE CAUZE COMUNE ALE SINDROMULUI PIRIFORMIS INCLUD:

 

  • exces de exerciții fizice

  • alergare și alte activități repetitive care implică picioarele

  • sedentarism pe perioade îndelungate

  • ridicarea obiectelor grele

  • urcarea extensivă a scărilor

 

CAUZELE TIPICE ALE SINDROMULUI PIRIFORMIS INCLUD:

 

  • răsucirea bruscă a șoldului

  • cădere

  • o lovitură în timpul sportului

  • accident de vehicul

  • rană de penetrare care ajunge la mușchi

SIMPTOME

Sindromul Piriformis începe de obicei cu durere, furnicături sau amorțeală la nivelul feselor. Durerea poate fi severă și se poate extinde pe lungimea nervului sciatic (numită sciatică). Durerea este cauzată de mușchiul piriform care comprimă nervul sciatic, în timp ce stați în mașină sau alergați. Durerea poate fi, de asemenea, declanșată în timp ce urcați scările, aplicând presiune fermă direct asupra mușchiului piriformis sau stați așezat timp îndelungat. Majoritatea cazurilor de sciatică nu se datorează însă sindromului piriform.

TRATAMENT

În primul rând, trebuie să ne dăm seama de ce mușchiul piriform este spasmatic. Cu o consultație adecvată prin abordări ostepatice, realizăm motivele pentru care mușchiul piriformis este afectat și vă ajutăm să modificați activitățile pentru a elimina acest aspect. De exemplu, dacă durerea este cauzată de sedentarism sau de anumite activități, încercați să evitați pozițiile care declanșează durerea. A doua parte a tratamentului constă în ameliorarea tensiunii musculare prin osteopatie, terapie manuală și tehnici de chiropractică. Prin eliberarea tensiunii musculare, compresia nervului va fi redusă pe nervul sciatic.

EXPERTIZA NOASTRĂ

Avem o multitudine de experiențe clinice, specifice în tratamentul sindromului piriform. Acest sindrom poate fi cauzat din mai multe motive diferite, astfel încât vă vom evalua starea și vom găsi cel mai potrivit tratament pentru durerea dumneavoastră.

 

Vom urmări să vă educăm cu privire la simptomele dumneavoastră, astfel încât să puteți înțelege mai bine beneficiile tratamentului și cum să le gestionați pe termen lung, dacă este nevoie.

 

Beneficiați de tratamentul nostru contra sindromului piriform pentru a deveni unul dintre pacienții mulțumiți și refăcuți, fără intervenție chirurgicală!

Obțineți o consultație gratuită pentru sindromul piriform, chiar de la echipa noastră medicală de experți! 

TESTIMONIALE

HAIDEȚI SĂ AFLĂM PĂRERILE PACIENȚILOR DESPRE SERVICIILE NOASTRE!

VICTOR REBENGIUC & MARIANA MIHUȚ

ACTORI

Mai mult decât bun. Recomand tuturor celor în suferință să se adreseze cu încredere lui Tuncay pentru că este un profesionalist de prima mână. Nu numai asta, dar și atmosfera este una în care te simți bıne. Atât eu, cât și soțul meu, ne-am simțit mult mai bine după aceea. 

MARIAN DRĂGULESCU,

GIMNAST OLIMPIC

Îl cunosc pe Tuncay din 2013, este un profesıonist, îi doresc mult succes și să continue cu aceeașI pasiune!

LUCIAN SĂNMĂRTEAN,

FOTBALIST

În contextul practicării unui sport de performanță, recuperarea medicală devine un factor cheie, mai ales atunci când există tendința de antrenament frecvent și intens. Tuncay a avut grijă să aducă echilibrul dintre antrenament și recuperare, reușind să reducă durerile care mă împiedicau să îmi continui activitatea.

OBȚINE O CONSULTAȚIE GRATUITĂ!

*NU LUCRĂM CU CASMB, CNAS SAU OPSNAJ.

bottom of page