top of page
spondiloza, spondiloză, spondiloza lombara, spondiloza toracala,

OBȚINEȚI O CONSULTAȚIE GRATUITĂ!

* NU LUCRĂM CU CNAS, CASMB SAU OPSNAJ.

SPONDILOZA: CAUZE, SIMPTOME ȘI TRATAMENTE

Spondiloza este un tip de osteoartrită a coloanei vertebrale. Atunci când zona afectată a spatelui inferior este cunoscută sub numele de „spondiloză lombară” și atunci când afectează zona gâtului, este cunoscută sub numele de „spondiloză cervicală”. Se crede că este în principal o problemă de „uzură” sau îmbătrânire. Când apare la grupele de vârstă mai tinere, de obicei este asociată cu leziuni anterioare ale articulației. Anumite ocupații pot face, de asemenea, o persoană mai predispusă la această afecțiune.

spondiloza, spondiloză, spondiloza lombara, spondiloza toracala,

CAUZE

Pe măsură ce îmbătrâniți, oasele și cartilajele care alcătuiesc coloana vertebrală și gâtul dezvoltă treptat uzură. Aceste modificări pot include:

 

· Discuri deshidratate: Discurile acționează ca perne între vertebrele coloanei vertebrale. Până la vârsta de 40 de ani, majoritatea discurilor spinale ale oamenilor încep să se usuce și să se micșoreze, ceea ce permite un contact mai apropiat între oase.

 

· Discuri herniate: Vârsta afectează, de asemenea, exteriorul discurilor coloanei vertebrale. Apar adesea fisuri ce duc la discuri bombate (herniate) - care uneori pot apăsa pe măduva spinării și pe rădăcinile nervoase.

 

· Pinteni osoși: Degenerarea discurilor forțează coloana vertebrală să producă cantități suplimentare de os într-un efort greșit de a consolida coloana vertebrală. Acești pinteni osoși pot ciupi uneori măduva spinării și rădăcinile nervoase.

 

· Ligamente rigide: Ligamentele sunt funii de țesut care conectează oasele între ele. Ligamentele coloanei vertebrale se pot rigidiza odată cu vârsta, ceea ce face gâtul mai puțin flexibil.

SIMPTOME

Adesea oamenii cu semne clinice de spondiloză pe radiografie nu suferă de simptome. 27% - 37% dintre persoanele cu spondiloză la nivelul coloanei lombare nu prezintă niciun tip de simptomatologie. În unele cazuri, spondiloza poate provoca dureri de spate și de gât din cauza compresiei sau a ciupirii nervilor. Discurile intervertebrale bombate și pintenii osoși pot determina compresia nervoasă, din cauza îngustării orificiilor din care ies nervii (stenoză foraminală). Localizarea simptomelor depinde de locul în care coloana vertebrală este afectată prin această condiție. 

 

Simptomele comune sunt: dureri trecătoare, dureri de cap, rigiditate,  sensibilitate, slăbiciune, amorțeală sau furnicături. probleme ale intestinului sau ale vezicii urinare.

TRATAMENT

Fizioterapia, osteopatia și terapia manuală au succes în 95% din cazuri. Mulți pacienți realizează că durerea și alte simptome pot fi tratate eficient fără intervenții chirurgicale.

 

În sesiunile de tratament, aplicăm pacientului o combinație de proceduri de terapie. După o consultație amănunțită, vă identificăm simptomele și sursa problemelor. În funcție de afecțiunea dumneavoastră, personalizăm fiecare plan de tratament. În timp ce rezolvăm simptomele și vă eliberam de durere, vă vom educa, de asemenea, pentru a nu mai întâmpina aceleași simptome.

 

Nu trebuie să vă speriați și să amânați tratamentul pentru spondiloză, deoarece atâta timp cât trăiți cu simptomele, problema dumneavoastră va deveni mai gravă. Tratamentul se dovedește a fi întotdeauna mai eficient atunci când îl începeți timpuriu.

EXPERTIZA NOASTRĂ

Avem foarte multe experiențe clinice specifice pentru managementul problemelor coloanei vertebrale, cu mii de pacienți tratați prin tehnicile noastre inovatoare.

 

Vom proiecta un program de tratament personalizat pentru a vă elibera simptomele. Este important să tratăm sursa problemei dumneavoastră. În cazul spondilozei, oasele și mușchii afectați se pot schimba de la persoană la persoană. Deci, acest lucru poate provoca o multitudine de simptome. Vom folosi o varietate de terapii și tratamente bazate pe rezultate, care să vă ajute să vă reduceți durerea și să vă pună înapoi pe picioare cât mai repede posibil.

Obțineți o consultație gratuită pentru spondiloză, chiar de la echipa noastră medicală de experți! 

TESTIMONIALE

HAIDEȚI SĂ AFLĂM PĂRERILE PACIENȚILOR DESPRE SERVICIILE NOASTRE!

VICTOR REBENGIUC & MARIANA MIHUȚ, 

ACTORI

Mai mult decât bun. Recomand tuturor celor în suferință să se adreseze cu încredere lui Tuncay pentru că este un profesionalist de prima mână. Nu numai asta, dar și atmosfera este una în care te simți bıne. Atât eu, cât și soțul meu, ne-am simțit mult mai bine după aceea. 

MARIAN DRĂGULESCU,

GIMNAST OLIMPIC

Îl cunosc pe Tuncay din 2013, este un profesıonist, îi doresc mult succes și să continue cu aceeașI pasiune!

LUCIAN SĂNMĂRTEAN,

FOTBALIST

În contextul practicării unui sport de performanță, recuperarea medicală devine un factor cheie, mai ales atunci când există tendința de antrenament frecvent și intens. Tuncay a avut grijă să aducă echilibrul dintre antrenament și recuperare, reușind să reducă durerile care mă împiedicau să îmi continui activitatea.

OBȚINEȚI O CONSULTAȚIE GRATUITĂ!

* NU LUCRĂM CU CNAS, CASMB SAU OPSNAJ.
bottom of page