top of page
spondiloza cervicala, asa m am vindecat de spondiloza cervicala, spondiloza cervicala simptome, unguent spondiloza cervicala, tratament spondiloza cervicala ameteli, spondiloza cervicala tratament, tratament spondiloza cervicala, exercitii pentru spondiloza cervicala, simptome spondiloza cervicala

OBȚINE O CONSULTAȚIE GRATUITĂ!

NU LUCRĂM CU CNAS SAU CASMB.

SPONDILOZA CERVICALĂ: CAUZE, SIMPTOME ȘI TRATAMENTE

Spondiloza cervicală se mai numește artroză cervicală. Este o afecțiune care implică modificări ale oaselor, discurilor și articulațiilor gâtului. Aceste modificări sunt cauzate de uzura normală a îmbătrânirii. Odată cu vârsta, discurile coloanei cervicale se descompun treptat, pierd lichid și devin mai rigide. Spondiloza cervicală apare de obicei la persoanele de vârstă mijlocie și vârstnice.

 

Ca urmare a degenerarii discurilor și a altor cartilaje, se pot forma pinteni sau creșteri anormale numite osteofite pe oasele gâtului.

Se crede că este în principal o problemă de “uzură” sau îmbătrânire. Când apare la grupele de vârstă mai tinere, de obicei este asociată cu leziuni anterioare ale articulației. Anumite ocupații pot face, de asemenea, o persoană mai predispusă la această afecțiune.

spondiloza cervicala, asa m am vindecat de spondiloza cervicala, spondiloza cervicala simptome, unguent spondiloza cervicala, tratament spondiloza cervicala ameteli, spondiloza cervicala tratament, tratament spondiloza cervicala, exercitii pentru spondiloza cervicala, simptome spondiloza cervicala

CAUZE

Pe măsură ce îmbătrâniți, oasele și cartilajele care alcătuiesc coloana cervicală, dezvoltă treptat uzură. Aceste modificări pot include:

 

· Discuri deshidratate: Discurile acționează ca perne între vertebrele coloanei vertebrale. Până la vârsta de 40 de ani, majoritatea discurilor spinale ale oamenilor încep să se usuce și să se micșoreze, ceea ce permite un contact mai apropiat între oase.

· Discuri herniate: Discurile vertebrale pot dezvolta fisuri, ceea ce permite scurgerea materialului de amortizare internă. Acest material poate apăsa pe măduva spinării și pe nervi, rezultând simptome precum amorțeala brațului, precum și durere care radiază pe braț.

· Leziuni: Dacă ați avut răni la cervicală (de exemplu, în timpul unei căderi sau accident de mașină), acest lucru poate accelera procesul de îmbătrânire.

· Pinteni osoși: Degenerarea discurilor forțează coloana cervicală să producă cantități suplimentare de os într-un efort greșit de a consolida cervicala. Acești pinteni osoși pot ciupi uneori măduva spinării și rădăcinile nervoase.

 

· Ligamente rigide: Ligamentele sunt funii de țesut care conectează oasele între ele. Ligamentele coloanei cervicale se pot rigidiza odată cu vârsta, ceea ce face gâtul mai puțin flexibil.

SIMPTOME

Majoritatea persoanelor cu spondiloză cervicală nu au simptome semnificative. Dacă apar simptome, acestea pot varia de la ușoare până la severe și pot apărea treptat sau pot apărea brusc.

 

Un simptom comun este durerea în jurul omoplatului. Unii se plâng de durere de-a lungul brațului și degetelor. Durerea ar putea crește atunci când:

  • stați în picioare

  • stați jos

  • strănutați

  • tușiți

  • înclinați gâtul înapoi

 

Un alt simptom comun este slăbiciunea musculară. Slăbiciunea musculară îngreunează ridicarea brațelor sau apucarea fermă a obiectelor.

 

Alte semne comune includ:

  • un gât rigid

  • dureri de cap care apar mai ales în partea din spate a capului

  • furnicături sau amorțeală care afectează în principal umerii și brațele, deși poate apărea și la nivelul picioarelor

TRATAMENT

Fizioterapia, kinetoterapie, osteopatia și terapia manuală au succes în 95% din cazuri. Mulți pacienți realizează că durerea și alte simptome pot fi tratate eficient fără intervenții chirurgicale.

 

În sesiunile de tratament, aplicăm pacientului o combinație de proceduri de terapie. După o consultație amănunțită, vă identificăm simptomele și sursa problemelor. În funcție de afecțiunea dumneavoastră, personalizăm fiecare plan de tratament. În timp ce rezolvăm simptomele și vă eliberăm de durere, vă vom educa, de asemenea, pentru a nu mai întâmpina aceleași simptome.

 

Nu trebuie să vă speriați și să amânați tratamentul pentru spondiloză, deoarece atâta timp cât trăiți cu simptomele, problema dumneavoastră va deveni mai gravă. Tratamentul se dovedește a fi întotdeauna mai eficient atunci când îl începeți timpuriu.

EXPERTIZA NOASTRĂ

Avem foarte multe experiențe clinice specifice pentru managementul problemelor coloanei vertebrale, cu mii de pacienți tratați prin tehnicile noastre inovatoare.

 

Vom proiecta un program de tratament personalizat pentru a vă elibera simptomele. Este important să tratăm sursa problemei dumneavoastră. În cazul spondilozei, oasele și mușchii afectați se pot schimba de la persoană la persoană. Deci, acest lucru poate provoca o multitudine de simptome. Vom folosi o varietate de terapii și tratamente bazate pe rezultate, care să vă ajute să vă reduceți durerea și să vă pună înapoi pe picioare cât mai repede posibil.

Obțineți o consultație gratuită pentru spondiloza cervicală, chiar de la echipa noastră medicală de experți! 

TESTIMONIALE

HAIDEȚI SĂ AFLĂM PĂRERILE PACIENȚILOR DESPRE SERVICIILE NOASTRE!

VICTOR REBENGIUC & MARIANA MIHUT 

ACTORI

Mai mult decât bun. Recomand tuturor celor în suferință să se adreseze cu încredere lui Tuncay pentru că este un profesionalist de prima mână. Nu numai asta, dar și atmosfera este una în care te simți bıne. Atât eu, cât și soțul meu, ne-am simțit mult mai bine după aceea. 

MARIAN DRĂGULESCU,

GIMNAST OLIMPIC

Îl cunosc pe Tuncay din 2013, este un profesıonist, îi doresc mult succes și să continue cu aceeașI pasiune!

LUCIAN SĂNMĂRTEAN,

FOTBALIST

În contextul practicării unui sport de performanță, recuperarea medicală devine un factor cheie, mai ales atunci când există tendința de antrenament frecvent și intens. Tuncay a avut grijă să aducă echilibrul dintre antrenament și recuperare, reușind să reducă durerile care mă împiedicau să îmi continui activitatea.

OBȚINE O CONSULTAȚIE GRATUITĂ!

NU LUCRĂM CU CNAS SAU CASMB.
bottom of page