top of page
tendinita, tendinită, tendinitele, antiinflamatoare pentru tendinita, tendinita tratament rapid, tendoane inflamate, tendon inflamat, durere de tendon, durerea de tendoane

OBȚINE

 O CONSULTAȚIE GRATUITĂ!

NU COLABORĂM CU CNAS SAU CNASMB!

TENDINITĂ
(TENDINOPATIE): CAUZE, SIMPTOME ȘI TRATAMENTE

Tendoanele sunt funii groase care se unesc cu mușchii de oasele dumneavoastră. Când tendoanele devin iritate sau inflamate, afecțiunea se numește tendinită (tendinopatie). Tendinita provoacă durere acută și sensibilitate, ceea ce face dificilă mișcarea articulației afectate.

 

Oricine poate experimenta o leziune a tendonului, dar acțiunile repetitive sunt mai susceptibile de a deteriora un tendon. Orice tendon poate dezvolta tendinită, dar există mai multe șanse să îl dezvoltați în umăr, genunchi, cot, călcâie sau încheietura mâinii.

 

Tendinita poate fi, de asemenea, regăsită sub unul dintre următoarele nume: ”umărul înotătorului”, ”genunchiul atletului”, ”cotul jucătorului de golf”, ”cotul jucătorului de tenis”.

 

Majoritatea cazurilor de tendinită pot fi tratate cu success prin terapie fizică. În general perioada poate dura de la câteva săptămâni la mai multe luni de reabilitare, însă cu metodele noastre inovatoare am scăzut considerabil perioada de tratament recomandată.

tendinita, tendinită, tendinitele, antiinflamatoare pentru tendinita, tendinita tratament rapid, tendoane inflamate, tendon inflamat, durere de tendon, durerea de tendoane

CAUZELE TENDINITEI

Cea mai frecventă cauză de tendinită este acțiunea repetitivă. Tendoanele vă ajută să faceți o anumită mișcare de mai multe ori. Puteți dezvolta tendinită dacă faceți frecvent aceeași mișcare în timp ce faceți sport sau lucrați. Riscul crește dacă efectuați mișcarea incorect.

 

Tendinita poate rezulta și din răniri, îmbătrânire, cauză a anumitor boli, cum ar fi diabetul sau artrita reumatoidă, anumite antibiotice. Sportivii care practică tenis, golf, bowling sau baschet, prezintă un risc mai mare de tendinită. De asemenea, este posibil să aveți un risc mai mare dacă locul de muncă presupune efort fizic, ridicări deasupra capului sau mișcări/sarcini repetitive.

SIMPTOMELE TENDINITEI

O vătămare a tendonului se poate întâmpla brusc sau în timp. Tendinopatia duce de obicei la durere, rigiditate și reducerea puterii. Printre simptome se numără:

durere, ce se poate agrava pe măsură ce utilizați tendonul, rigiditate, zone sensibile, roșii sau umflate.

La începutul unei tendinopatii în evoluție, durerea poate fi prezentă în stadiile incipiente ale activității și apoi să dispară în timpul activității, doar pentru a reapărea odată ce activitatea a fost încetată. Pacienții sunt capabili să localizeze durerea și adesea raportează o durere „ascuțită” la început, și o „durere statică” după câteva săptămâni de la tendinopatia prezentă.

TRATAMENTUL PENTRU TENDINITĂ

Vom efectua o evaluare cuprinzătoare pentru a determina prezența tendinopatiei și pentru a dezvolta un plan de tratament adaptat nevoilor tale.

 

Obiectivele tratamentului pentru tendinită sunt ameliorarea durerii și reducerea inflamației. Tratamentul inițial al unei tendinopatii implică de obicei odihnă, managementul durerii, menținerea mobilității normale cu o gamă blândă de exerciții și revenirea treptată la activitățile normale. Recomandăm aplicarea de gheață în stadiile acute și evitarea fumatului, deoarece întârzie vindecarea țesuturilor.

 

Vă recomandăm odihnă adecvată pentru a ajuta la calmarea durerii dvs. Vom aplica, de asemenea, o varietate tehnici manual care vor limita timpul de vindecare. Noile noastre metode de tratament pentru tendinită fac diferențe uriașe față de tehnicile de tratament clasice, astfel încât dumneavoastră vă vindecați mult mai repede.

EXPERTIZA NOASTRĂ

Avem o mulțime de experiențe clinice specifice în tratarea leziunilor de tendon.Tendinopatia este diagnosticată prin istoricul accidentării și un examen fizic amănunțit. Acesta este un domeniu de expertiză pentru fizioterapeuți și cuprinde întregul corp. Odată realizat un diagnostic, se pot da sfaturi specifice de tratament. Folosim o varietate de tratamente și tehnici bazate pe rezultate, în gestionarea problemelor legate de tendon. Tendinopatiile pot lăsa tendonul vulnerabil la rupturi, de aceea trebuie solicitat un tratament adecvat.

Obțineți o consultație gratuită pentru tendinită, chiar de la echipa noastră medicală de experți! 

TESTIMONIALE

HAIDEȚI SĂ AFLĂM PĂRERILE PACIENȚILOR DESPRE SERVICIILE NOASTRE!

VICTOR REBENGIUC & MARIANA MIHUȚ, 

ACTORI

Mai mult decât bun. Recomand tuturor celor în suferință să se adreseze cu încredere lui Tuncay pentru că este un profesionalist de prima mână. Nu numai asta, dar și atmosfera este una în care te simți bıne. Atât eu, cât și soțul meu, ne-am simțit mult mai bine după aceea. 

MARIAN DRĂGULESCU,

GIMNAST OLIMPIC

Îl cunosc pe Tuncay din 2013, este un profesıonist, îi doresc mult succes și să continue cu aceeașI pasiune!

LUCIAN SĂNMĂRTEAN,

FOTBALIST

În contextul practicării unui sport de performanță, recuperarea medicală devine un factor cheie, mai ales atunci când există tendința de antrenament frecvent și intens. Indiferent de natura cauzei, o accidentare poate însemna un moment de răscruce în viața unui sportiv. Tuncay a avut grijă să aducă echilibrul dintre antrenament și recuperare, reușind să reducă durerile care mă împiedicau să îmi continui activitatea.

OBȚINE

 O CONSULTAȚIE GRATUITĂ!

NU COLABORĂM CU CNAS SAU CNASMB!

bottom of page