NU LUCRĂM CU CNAS SAU CASMB.
TENDINITA ROTULIANĂ:
CAUZE, SIMPTOME ȘI TRATAMENTE
Oricine poate avea tendinită rotuliană. Chiar dacă întâlnim această problemă la sportivi, oamenii care au viață sedentară pot avea și această problemă. Tendinopatia patelară este o inflamație a tendonului care se atașează de tibie.
Această patologie este descrisă în special la persoanele care joacă baschet, volei, tenis, salturi lungi, alpinisti etc. Tendonul devine inflamat și slab din cauza suprasolicitării. În afară de excesul de sport, această afecțiune este asociată și cu îmbătrânirea. Pe măsură ce îmbătrânim, capacitatea noastră de a regenera țesutul deteriorat scade, iar calitatea tendonului se deteriorează. Tendinita rotuliană apare de obicei treptat. Există durere în tendon care este agravată de activitate. Se va simți dureros să atingeți chiar sub genunchi.
CAUZE
Tendinita de genunchi (tendinita patelară) provine de la stresul manifestat repetat asupra genunchiului, cel mai adesea din suprasolicitare în sport sau exerciții fizice. Stresul repetat pe genunchi creează leziuni minuscule în tendon care, în timp, inflama și slăbește tendonul.
Factorii contribuitori pot fi:
-
mușchii strânși ai picioarelor
-
schimbarea sportului
-
rezistența inegală a mușchilor picioarelor
-
obezitate
-
slăbiciune musculară
-
pantofi fără căptușire suficientă
-
boli cronice care slăbesc tendonul
Sportivii sunt mai expuși riscului, deoarece alergarea, săriturile și ghemuitul pun mai multă forță pe tendonul patelar. De exemplu, alergarea poate pune o forță de până la cinci ori greutatea corpului pe genunchi. Perioadele lungi de antrenament sportiv intens sunt asociate cu tendinita de genunchi.
SIMPTOME
Durerea de pe rotulă este simptomul principal al tendinitei de genunchi. În funcție de severitatea problemei, durerea poate fi:
-
după activitate,
-
durerea și după activitate, deși pacientul este în continuare capabil să performeze satisfăcător
-
durere prelungită în timpul și după activitate, cu dificultăți crescânde de performanță la un nivel satisfăcător
Durerea și etanșeitatea sunt adesea resimțite atunci când se execută îndoirea, ghemuirea sau îndreptarea piciorului iar rigiditatea manifestată dimineața este frecventă.
TRATAMENT
Avem o experiență excelentă cu sportivi cu tendinită de genunchi. Majoritatea jucătorilor întâmpină această problemă măcar o dată în carieră. Și este cu adevărat important să le revină pe teren cât mai repede posibil, în mod sănătos și constant. Din acest motiv, am cercetat cel mai eficient mod de tratare și tehnicile pe care le-am inventat noi din abordarea multidiciplinară a combinației cu diferite metode au lucrat cel mai bine la jucător și la oamenii sedentari.
În metodele clasice, aplicăm combinația metodelor de tratament ale osteopatiei, terapiei manuale, fizioterapiei și kinetoterapiei. Protocolul de tratament ar trebui să includă aceste scopuri importante: scăderea inflamației, creșterea circulației, înlăturarea durerii, redobândirea activităților fără durere. Planul de tratament trebuie personalizat în conformitate cu aceste scopuri.
EXPERTIZA NOASTRĂ
Suntem specializați în tratarea problemelor de tendinită rotuliană, cu ore de educație și abordări diferite din Turcia, Germania, Olanda, Irlanda și Statele Unite ale Americii. Vom diagnostica problemele de la nivelul articulațiilor și țesuturilor moi ale corpului dumneavoastră și vom efectua un plan cuprinzător de evaluare și tratament pentru problema dumneavoastră particulară.
Pe lângă asta, vă vom oferi sfaturi preventive pentru cei predispuși la tendinita rotuliană. Avem vaste experiențe clinice în tratamentul afecțiunilor de spate, cu numeroși pacienți cu astfel de afecțiuni.
Obțineți o consultație gratuită pentru tendinita rotuliană, chiar de la echipa noastră medicală de experți!
TESTIMONIALE
HAIDEȚI SĂ AFLĂM PĂRERILE PACIENȚILOR DESPRE SERVICIILE NOASTRE!
VICTOR REBENGIUC & MARIANA MIHUT
ACTORI
Mai mult decât bun. Recomand tuturor celor în suferință să se adreseze cu încredere lui Tuncay pentru că este un profesionalist de prima mână. Nu numai asta, dar și atmosfera este una în care te simți bıne. Atât eu, cât și soțul meu, ne-am simțit mult mai bine după aceea.
MARIAN DRĂGULESCU,
GIMNAST OLIMPIC
Îl cunosc pe Tuncay din 2013, este un profesıonist, îi doresc mult succes și să continue cu aceeașI pasiune!
LUCIAN SĂNMĂRTEAN,
FOTBALIST
În contextul practicării unui sport de performanță, recuperarea medicală devine un factor cheie, mai ales atunci când există tendința de antrenament frecvent și intens. Tuncay a avut grijă să aducă echilibrul dintre antrenament și recuperare, reușind să reducă durerile care mă împiedicau să îmi continui activitatea.