top of page
bursita calcai, tratament bursita calcai, bursita la calcai

OBȚINE O CONSULTAȚIE GRATUITĂ!

NU LUCRĂM CU CNAS SAU CASMB.

BURSITA LA CĂLCÂI

Bursita la călcâi sau bursita retrocalcaniană este mai exact o inflamație a bursei seroase care se regăsește, după cum îi spune numele, în jurul călcâiului. Bursele sunt săculeți ce conțin o cantitate mică de lichid, ce se află în jurul articulațiilor din tot corpul și au rolul de a ajuta la reducerea frecării. Bursele de la nivelul călcâiului se află în spatele tendonului lui Ahile, chiar deasupra locului unde se atașează la osul călcâiului.

Suprasolicitarea articulațiilor prin mers îndelungat, alergarea sau săriturile, toate pot provoca bursite retrocalcaniene. Bursita la călcâi se declanșază frecvent la sportivi, în special alergători și dansatori de balet, dar poate afecta pe oricine. Este ușor de confundat cu tendinita lui Ahile, dar cele două afecțiuni pot apărea în același timp.

CAUZE

Cea mai frecventă cauză a bursitei retrocalcaniene este suprautilizarea zonei călcâiului și a gleznei. O creștere rapidă a activității fizice sau neîncălzirea corespunzătoare înainte de exerciții fizice pot declanșa această afecțiune.

Exercițiul fizic în pantofi strâmți sau mersul cu tocuri înalte poate provoca, de asemenea, bursită retrocalcanică. Dacă aveți deja bursită, purtarea acestor tipuri de încălțăminte o poate agrava.

În unele cazuri, artrita poate provoca bursită retrocalcaniană. Rareori, poate fi declanșată de o infecție.

S-ar putea să fiți mai expuși riscului de a dezvolta bursită retrocalcaniană dacă:

• aveți peste 65 de ani;

• practicați sporturi de mare intensitate;

• nu efectuați mișcări de încălzire și întindere corecte înainte de a face mișcare;

• aveți mușchii încordați;

• aveți o slujbă care presupune mișcări repetate și stres asupra articulațiilor.

SIMPTOME

Principalul simptom al bursitei retrocalcaniene este durerea de călcâi. Există posibilitatea ca durerea să apară doar atunci când este aplicată presiune pe călcâi.

Alte simptome pot include:

• umflături în spatele călcâiului;

• durere atunci când vă sprijiniți pe călcâi;

• durere la nivelul mușchilor gambei, la alergare sau mers;

• rigiditate;

• piele roșie sau caldă pe partea din spate a călcâiului;

• pierderea mobilității;

• trosnituri la flexarea piciorului;

• pantofii devin inconfortabili.

TRATAMENT

Când vine vorba de tratament, cel mai important este să apelați la specialiști pentru ca diagnosticul să fie corect identificat, iar metodele terapeutice să fie aplicate cu exactitate asupra cauzei. Rezultatele pacienților noștri sunt încurajatoare și dovedesc eficiența tratamentelor pe care le aplicăm în clinica noastră. Specialiștii noștri au o experiență vastă în tratarea bursitei la călcâi și vin în ajutorul dumneavoastră cu cele mai bune tehnici pentru a vă ajuta să scăpați de durere și să vă recuperați în cel mai scurt timp.

Cu o abordare multidiciplinară a combinației dintre diferite metode de tratament ale osteopatiei, terapiei manuale, fizioterapiei și kinetoterapiei, am reușit să venim în ajutorul pacienților care ne-au trecut pragul cu afecțiuni ale bursitei la călcâi. Până ajungeți la consultație, vă recomandăm să reduceți activitatea și să aplicați gheață pe zona afectată.

EXPERTIZA NOASTRĂ

Suntem specializați în tratarea problemelor de bursită la călcâi, cu ore de educație și abordări diferite din Turcia, Germania, Olanda, Irlanda și Statele Unite ale Americii. Vom diagnostica problemele de la nivelul articulațiilor și țesuturilor moi ale corpului dumneavoastră și vom efectua un plan cuprinzător de evaluare și tratament pentru problema dumneavoastră particulară.

 

În plus, vom oferi sfaturi preventive pentru cei predispuși la bursita la călcâi. Avem vaste experiențe clinice în tratamentul afecțiunilor articulațiilor, cu numeroase cazuri de succes în tratamentul bursitei la călcâi.

Obțineți o consultație gratuită pentru bursita la călcâi, chiar de la echipa noastră medicală de experți! 

TESTIMONIALE

HAIDEȚI SĂ AFLĂM PĂRERILE PACIENȚILOR DESPRE SERVICIILE NOASTRE!

VICTOR REBENGIUC & MARIANA MIHUT 

ACTORI

Mai mult decât bun. Recomand tuturor celor în suferință să se adreseze cu încredere lui Tuncay pentru că este un profesionalist de prima mână. Nu numai asta, dar și atmosfera este una în care te simți bıne. Atât eu, cât și soțul meu, ne-am simțit mult mai bine după aceea. 

MARIAN DRĂGULESCU,

GIMNAST OLIMPIC

Îl cunosc pe Tuncay din 2013, este un profesıonist, îi doresc mult succes și să continue cu aceeașI pasiune!

LUCIAN SĂNMĂRTEAN,

FOTBALIST

În contextul practicării unui sport de performanță, recuperarea medicală devine un factor cheie, mai ales atunci când există tendința de antrenament frecvent și intens. Tuncay a avut grijă să aducă echilibrul dintre antrenament și recuperare, reușind să reducă durerile care mă împiedicau să îmi continui activitatea.

OBȚINE O CONSULTAȚIE GRATUITĂ!

NU LUCRĂM CU CNAS SAU CASMB.
bottom of page